Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

000000000

B mint Baby elem azaz C tipus

sasi

A 3 V-os elemnek mi a jelölése?

ukcge40u

Nem a feszültség, hanem a formátum van jelölve a betűvel.
Gombelemben is van 3V-os, meg 5 voltos is, de van mikroceruzaelem, ami már akksi is lehet, és 12V-os.
Ha AA formátumban van a 3V, akkor AA, ha ceruzában, akkor meg gomb, aminek a jelölései AG 1,3,4,5,8,10,12,13 és CR jelölésűek lehetnek mérettől, kapacitástól és feszültségtől függően.
A gombelem alapból 1,5V-os, amelyik 3V-os, arra külön rá van írva.

hostya

És a 12V-os-nak ami lassan a garázsajtóm távirányítójába kellene..?  :)

000000000

Nem akarok reklámozni, de a gugli dobta, és ahogy látom sokféle elem van itt fotókkal,infókkal:  http://www.elembolt.hu" TARGET=_fnew>http://www.elembolt.hu

hostya

Na ez a 12V-os olyan mint az AAA, csak kb fele olyan hosszú.

hostya

43pbwjg8s

Szia Tibor!

Nem! :) Semmi ellentmondás nincs.
Abban lehet amit Te gondolsz az egészről. Arról hogy én mit akarok és mit tudok, abban lehet különbség.:)
Itt elsősorban arra gondolok hogy mit hiszel arról, mit is szeretnék.
A Te robot elképzelésed és az enyém szerintem nagyon messze áll egymástól. Én egy működő szerkezetet, Te egy a feladatra tökéletesen alkalmas, csúcsminőségű eszközre gonsolsz.

Én tanulni jöttem ide, nem tudni. :)
Ha nem baj eljutottam odaáig, hogy még a legelemibb kérédést is fel merem tenni ha nem vagyok biztos a dolgomban. Ez vagy jó vagy rossz. Nekem igy jó.

Nagyon sokszor leírtam már:

"Nem az a hülye aki kérdez, az aki nem mert az az is marad!"

Egyébként nem tudod mennyivel célszerűbb azt kérni hogy segítsetek mert nem tudom hogyan kell, mint azt, hogy valahogyigyvolt ésénigygondolomdeegyáltalánnemvagyokbiztosbenne hogyvalamitfélrekötökéselrontomazserkezetetinkább segítsetekmégis. :)
Főleg olyasmvel kapcsolatban, ami nem területem egy kicsinykét sem.
Nem hiszed el, de attól még hogy tanultam valaha elektronikai alapokat, azóta olyangyakorisággal mértem áramot mint amilyen gaykorisággal neked kitöltésszimulációt és geometriai elemzést kellett készítened öntött alkatrészekhez. :) De tényleg! Nem hiszem hogy gyakrabban. Neked hányszr kellett azt tenned amit említettem? Ettől még lehet hogy egyszer kedvet kapsz hozzá, hogy a Deguss féle egyszerűen kivitelzhető homoköntést megpróbáld és emiatt kénytelen legyél ilyesmit is megtanulni. Egyet mondhatok azért ezzel kapcsolatban? Akármilyen iujesztőek agy tudmányosnak hallatszott amit mondtam (persze vagy nem) nem komplikáltabb mint mondjuk áramot mérni egy 3V os körben. Sőt, még lehet hogy tudsz is róla már sokmindent!

Azért kérdezek így, mert nem azt akarom, hogy az én gyakorlatlan, valószínűleg hibás, vagy legalábbis nem a legcélravezetőbb elgondolásomat faragják, hanem a maguk már gyakorlott ötletét mutassák meg és tanítsanak meg közben rá. Ennek több értelme van, de legalábbis egy jó nagy körbekeringőt kihagy vele az ember.

Ezt szeretem sokszor a legjobban amikor ezért élhetetlennek esetleg hülének néznek. :) Szerencsés természetemnek köszönhetően csak az emberi dolgokban tudnak meg(bántani) és dühöt préselni ki belőlem. Abban viszont könyörtelen vagyok!!!

Egyébként érdekes, hogy ez a robot téma szépen lassan eljut oda hogy én akarom. :)
Én csak játszom valamivel amit nem ismerek még, és jó lenne ismerni. Ez az áram, a villamosság, a programozás és mindenegyéb. Ehhez minden kis lépés jó, csak tanít. Ha beleolvasol a robot topicba láthatod, hogy talán én vagyok aki még a hobbí szinntel kapcsolatban is meglehetős elővigyázatossággal beszél. Én nem érzem magam és (de ne haragudjon meg senki ott) sokakat elég képzettnek ilyen témában, hogy komolyat alkossunk. De ez egyáltalán nem baj! :)
Azonban ugy sem lehet valamihez hozzákezdeni hogy ugysem sikerül. Akkor inkább aszaljunk szilvát vagy főzzünk pálinkát és ne is jöjjünk ide  a fórumra! :) (bár bevallom én még pálinkát sem tudok főzni. :) )

Szerintem ez a fórum nem a profiknak való (azokból bizony kevesen szólalnak meg itt), hanem azoknak akiben van ambíció, tudásvágy és merészség, hogy elsimerjék, de leginkább fesimerjék a tudatlanságukat és tegyenek lépéseket affelé, hogy ami tudáshiány lukat csak tudnak, tömködjenek be. Ugyis végtelen ez a szita és parányiak rajta a lukak. :)

A dolgunk az, hogy ha van olyan aki a kérdéses témában valamit mesél, mond, azt alázattal halgassuk meg, próbáljuk megérteni miért mondja és miért van az úgy. Még akokr is ha több minden elsőre ellene szól. Aztán lehet vitázni is. Nuygodtan emberi módon, és eljutni a végén vagy a konszenzusig, vagy oda, hogy az ember elfogaja, hogy a másiknak más a véleménye.

Nekem erről szól az egész.

43pbwjg8s

Jézsom! Egy elírással milyen galibát okoztam!
Természetesen D típusú elem kell bele (Góliát).  
Nagyon bocsánat!!! :)

43pbwjg8s

Akkor nem is nagy gond az elírás mert már van egy elemboltunk ha szüksége slesz bármikor. :)

ukcge40u

Úgy látom, mi vagyunk a fórum ömlengői... [#hehe][#integet2]

000000000

Régen létezett kis bottelep névü 3 voltos aminek a jelölése 2R10R, de ezt már nem használják.
Tünde tipusú rádióban használták de létezett elemlámpa is amibe ez az elem kellet.

43pbwjg8s

Hasonló.
Én itt a laptop, vagy a handheld PC akksijában lévő cellákat is megtaláltam:
http://li-ion.addel.hu/products.php?prcategory=22688&PHPSESSID=dbffe3a61453f35d7a15c6a6a720ace7" TARGET=_fnew>Akku

43pbwjg8s

Csak azember szeretné hogy értsék a(z itt) létét.  
Bár persze ez nem létszükséglet.

ukcge40u

Neked és nekem az. Létszükséglet.
Másnak is létszükséglet, csak legfeljebb nem ide írja, vagy nem írja le.
Megyek, bontok egy söröt... [#pias][#vigyor2]