Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

RJancsi

Bencze András

A cimke ragasztottnak látszik. Szerintem nem ABB termék. Nincs alatta vagy valahol a gépen 1 azonosításra alkalmas gyártói típusjelzés. Úgy talán előbb megtalálod.

Szerelő

Köszönöm az információt

kontur

Ez a konkrét típus:
YASKAWA CIMR-JC2A0004BAA

svejk

Nem lehet, hogy az utolsó -zárójeles- mondatodban meg is válaszoltad a kérdésed? :)

Szerelő

Üdvözletem
A J1000-es egy ventilátorok, szivattyúk, egyszerű alkalmazásokra kifejlesztett frekvenciaváltó.
Én nem használnám 1x230VAC megtáplálással főleg nem tartós/folyamatos vagy "nehéz" üzemben.

TBS-TEAM

A tisztánlátás érdekében:
A gyártó a feltüntetett adattáblán a bemeneti feszültség és áram értékek.
PL:3x230V~3.0A
Teljes terhelésen az egyenirányító hid képes elviselni
3 fázison felvett teljesítményt.

Ha van feltüntetve betáplálási alternatíva akkor a dokumentumban szereplő bekötéssel (és csak azokon a bekötésű pontokon) üzemeltethető akár maximális teljesítménnyel is a hajtás, mert úgy van kialakítva az egyenirányító teljesítménye, hogy elviselje az egy fázison átfolyó megnövekedett áramfelvételt.

Ha nincs feltüntetve betáplálási alternatíva az adatlapon, akkor az egyenirányitó híd nem képes 1 fázisról a teljes teljesítmény kiszolgálására. Max kivehető teljesítmény : 1,73
Ha nincs fázisellenörzés a hajtásban.
József

szf

Max kivehető teljesítmény : 1,73???

TBS-TEAM

József

svejk

Maradjunk annyiban, hogy az okfejtésed elméletileg helyes, de a gyakorlatban ilyen kis áramoknál sosem az egyenirányító a leggyengébb láncszem.

Sokkal inkább a belső pufferkondik kapacitásáról van szó, de ha szükséges erre is lehet megoldást találni.

nwmewgze

Szia!
ROPS 3-4 (Bosch RHO plc) es típusú progim van, nem vagyok benne biztos, hogy partnerek a semminél több.
Vannak még eredeti pàrhuzam-soros portos kàbeljaim is ezekhez az őrületekhez. :)
Ha érdekes lehet keress bizalommal.

Üdv!

PSoft

Igen, ezen a gépen ragasztott/matricázott az ABB-s  design.
Kicsit utána kutakodva, ugyanezt a gépet többféle matricával, típusnévvel is forgalmazták.
Amiket találtam:

-ABB AMS 500
-Weidmüller MCP PLUS
-Phoenix Contakt CMSP1
-Partex MK500

A talált fotók/videók alapján, szerintem mindegyik ugyanaz a gép.

Az ABB-nek(?) matricázott gép hátulján a csatolófelületnél, egy a vélhető német gyártóra(EK-TEAM GmbH) utaló matrica és egy, talán a konkrét típusra utaló kódszám.

svejk

Dugattyús kompresszor után szoktak/lehet hűtveszárítót használni?
Kellene nekem egy pici, occó, használt is jó.

Légköri nyomáson mérve úgy 50-100 liter/perc menniséget kellene száritani.

remrendes

Nálunk volt előtte egy olajleválasztó.

TBS-TEAM

Igen lehet sőtt ha a tecnologia igényli kell. [#kacsint]
József