Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

doil

220 ról működik olyan mint egy solenoid vagy mi ez a hűtőkör oldalon van amibe kering a gáz

doil

Íme két távolabbi kép
a kérdés az hogy mi a szerepe, és be e indíthatom anélkül hogy áram alá helyezem azt a valamit amit bekarikáztam

doil

Ui

A CW 5200 vízhűtőben is van valami ilyesmi

2am4nwzib

A szilikagél tartálynak(Szűrő) nincs elektronikai része .
Ha vezetékes akkor ;szelepcsap, preszosztát ...stb

doil

jaja viszont beindíthatom úgy hogy arra nem adok áramot ? nem fog tönkremenni vagy ilyesmi , vagy az csak arra van hogy maga a kompresszor megy de addig nincs hűtés ?

onagy

Sziasztok,

Pécsen vagy környékén kitől tudnék kölcsönözni egy gépbeállító vízmértéket ma-holnapra? Eljöttem f.sz nélkül b.szni, drága lenne visszamenni Zalába ezért.

Kösz,
O.

torrente

Sziasztok, szükségem lenne egy pár jó hosszú lineáris sínre, itthon lenne is, csak több darabban.. össze lehet hegeszteni ezeket az anyagokat co-val? vagy valamivel.. vagy felejtős?

jani300

Szinte biztos hogy nem .
Toldani lehet ,csak nem így .

PSoft

Felejtős.
Mármint a hegesztés.
Csináld úgy, mint ahogy a "nagyok". Sorold szorosan egymás után a síneket.

remrendes

Pentek este erek haza valamikor, ha nem keso.

D.Laci

Szerintem összelehet hegeszteni, csak kérdés mire szeretnéd használni, mert nem lesz egyenes meg a kocsi sem megy át rajta...

onagy

Köszönöm, kínomban vettem egyet. Errefelé sem olcsó, de legalább ritka.
O.

2f428kduf

Szegény ember vízzel főz. Most, hogy már jó ideje nyugdíjas vagyok, igyekszem elkészíteni azokat, amiket korábban nem volt időm, bár tudom, valószínű nem fogom használni. De, most két 0-35V-5 Amperes tápegységet csinálok. Ezt talán még használom. De, minden dolog másik 21-et szül (21  a nyerő), nekem azt, hogy eloxálni szeretném az előlapokat. Ehhez elő bányásztam egy régi toroid trafót, ami 0-240 V AC-t ad, persze fel kell újítanom, ment is, de a tekercsen futó érintkező, egy D20x10-es grafit henger. No, az kicsit (nagyon) kopott. Ezt szeretném újra cserélni, na-de honnan. Ebben szeretném a segítségeteket. Van-e szép hazánkban forrás?

mex

A grafit henger (pogácsa?)gördül a meneteken, vagy csúszik?
Van benne tengely/csavar számára rögzítőfurat? Jó lenne egy rajz, vagy kép. Utoljára egy nagyobbacska szénkeféből esztergáltam ki a megfelelő méretet,valószínűleg találok még a lomjaim közt ilyen anyagot. Talán még bronzos is akad.

2f428kduf

Egy D3-as furat van a közepén azon gördül. Ez egy D20 és 9mm magas henger, közepén 3-as furat. Gondolom azért alkalmaztak gördülő hengert, mert az elméletileg csak egy, ugyancsak hengeres menettel érintkezik. Ha át is hidal két szomszédos menetet, a szénhenger ellenállása nem enged nagy áramot azon az 1 volton.