Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

KoLa

Jozs

Most olvastam, hogy műanyagok ragasztására nagyon jó a toluol. Állítólag magát az anyagot oldja fel, így összeillesztve "egybeforr". Viszont eléggé mérgező, gondolom ezért nem nagyon vásárolható meg. Illetve a iskolaellátó oldalán találtam, csak nem tudom közönséges kétfülű vásárolhat-e onnan [#nemtudom].

simarex

esetleg itt http://www.nvzrt.hu/higitok.html
BT2-es higító.
Mi vettünk annó tőlük gumihoz tisztát.

Jozs

Itt úgy látom elég nagy kiszerelésben árulják sajnos.

Lehet szétnézek valami modell boltban. Emléxem gyerekkoromban volt egy Lenin jégtörős műanyag összerakós készletem, amiben a ragasztó valójában nem ragasztó volt, hanem ahogy lentebb írtam feloldotta a műanyagot és csak össze kellett kicsit nyomni. Ha régebben volt ilyen bizonyára most is van ( sajna 40 éve nem modelleztem ).

u67ejzk5m

Sziasztok!
 Lépést tévesztett a maró gépem.Kezdő vagyok,összesen kb. 20 órát dolgozhattam a géppel,addig jól működött.

Az okát nem tudom,talán áram probléma lehetett. Szeretnék venni egy szünet mentes tápot,ezzel kapcsolatban kérnék tanácsokat,hogy milyet érdemes,és mi alapján válasszam ki a teljesítményét.Gondolom a számítógépet,monitort és a vezérlő egységet kellene erre csatlakoztatni.

Úgy tudom,hogy a frekvencia váltóhoz nem kell,abban gyárilag lehet,mert amikor kihúzom a táp kábelét akkor kb. 10 mp-ig még működik.

RJancsi

Toluol, aceton, nitrohigító. Mindegyik old bizonyos műanyag fajtákat, de hogy melyik mit az próbálkozás kérdése. Polisztirolt pl. jól lehet acetonnal ragasztani, vagy közvetlenü a felületeket bekenve és összenyomva, vagy acetonban feloldva psztirol darabkákat amíg egy kenhető de nem "lefolyó" állagot kap. Ezzel elég csak az egyik felületet bekenni és úgy összenyomni.

remrendes

Solvent cement neven vettem hasonlo anyagot Fernox markaban.

g89ketty

RJancsi

PSoft

g89ketty

B.Zoltán

Most néztem a nitróhígító összetételét, persze ami nekem van, 40% toluolt tartalmaz. Érdemes kipróbálni.
Én az ABS-t ragasztom vele.

3vv2btrhv

Van lehetőség a JUTUBE video fordítását halhatóvá tenni,  felolvastatni ?Mert vagy a képet nézem ,vagy a fordítást .

szf

Milyen menettel lehet felrögzítve a tokmány?
Jobb menetes.

MoparMan