Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

Rabb Ferenc

Szénkefét a szénkefe boltból! CARBOSINT

doil

Szia igen saját vezérlést akarok rá , csak annyit hogy ki be tudjam kapcsolgatni hogy hűtsön vagy ne :)

doil

vagy az nem tesz jót a kompresszornak ha ki be van kapcsolgatva ? gondolom akkor ugy kell megoldani hogy kompresszor mehet és ha hűteni akarok akkor adjak áramot a mágnesszelepre ?

fy9k4amuy

doil

ii5d35wcx

Sziasztok ! Valaki tudna segíteni , hogy a dahlander motort , hogy lehet a frekvenciaváltón egyből átkapcsolni , ahogy a filmen van? Én úgy tudtam, hogy nem szakadhat meg a motor és a frekvenciaváltó között a kapcsolat. Laikus vagyok ,ezért kérdezem. Én is így szeretném megoldani a gépemet.

Bencze András

Biztos nem a főáramkört szakítja meg. Egy mágneskapcsoló van a vill részen, a motoron 3 csoki. Ez azt jelenti csak az egyik fordulatot használja. A kapcsolóval a fordulat alapjelet osztja a felére. Azt viszont nem tudom mi a francnak kell a sok vill rossz amit beépített.

ii5d35wcx

Az a csoki a motoron az elektromos ventillátor csatlakozója.Azt írta kényszerhűtést alkalmaz, hogy alacsony fordulaton is legyen hűtése a motornak.

ii5d35wcx

Ebben a videoban is azt magyarázza , hogy ő simán megcsinálta.

hostya

Ebben a videóban azt mondja hogy lecserélte a gép eredeti 1f motorját (sima)3fázisúra (nem dahlanderre.!)

A frekiváltóknál lehet programozni 2 (vagy több) különböző sebességet, és a kezelő panelen azzal a kapcsolóval azt a programot választja ki amire éppen szüksége van. -speed1..speed2-
Ezt megteheti üzem közben is.. (meg is teszi a videóban) büntetlenül mert a f_váltó és a motor kapcsolata nem szakad meg a váltás közben.

hostya

Ebben a videoban viszont vásárolt a figura egy dahlander motoros gépet, de neki otthon csak 1f van, ezért épített be egy frekiváltót. (hogy legyen a gépnek 3f)
Nem is használ potmétert a ford. változtatásra. (kép1)

A dahlander motor átkapcsolását azzal piros kapcsolóval teszi.. (kép2)
Itt viszont KAPCSOLÓ van a fváltó kimenete és a motor között..!!
FONTOS(!!) hogy az átkapcsolás csak a motor álló helyzetében történhet büntetlenül.. (a videón is így van..)
Az egy másik probléma hogy dahlander motorok tekercselése általában YY-ba (400V) van kötve a motoron belül a tekercsfejben, ezért az így üzemeltetett motorok jelentős teljesítmény csökkenéssel üzemeltethetők. -1f=(230V)> fváltó> 3f(3x230V)-

hostya

Egy kis kiegészítés..

Ha neked van otthon 3f(3x400V) és a dahlander motort f-váltóval akarod potival vezérelni akkor megteheted, csak..

Nagyon FONTOS(!!) hogy a pólus átkapcsolás csak a motor álló helyzetében történhet büntetlenül..

ii5d35wcx

Köszönöm a segítségeteket! Így már tisztább a kép! 3 /3n fázisú frekvenciaváltóm van , de nem tudom , hogy tud-e két fordulatot.Kínai! Jó régen vettem. Már megszünt az üzlet. 2,2 KW-os A gépen van mechanikus lábfék. Tehát, ha lefékezem ,akkor elvileg  kapcsolhatok. Olyan dahlander kapcsolóm van , ami nem 0-1-2, hanem 1-0-2. Kisebb a hibázás. Egyébként sem szilajkodok már.
Üdv: Sándor

https://www.aliexpress.com/item/32899931769.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.27424c4dm7Ajrx

TBS-TEAM

Nem mechanikus kapcsolóval kell átkapcsolni a motort mert ott az emberi hiba nagy.
A frekiváltónak van relé kimenete ami programozható
Pl: 3:11 6 paraméter Ha a futás 0 csak akkor engedi az átkapcsolást.
Mágneskapcsolókkal kell átkapcsolni. [#nevetes1]
A fékezést is a frekiválltóra kell bízni + fékellenállásra.
József

TBS-TEAM

Így gondoltam. [#integet2]

József