Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

000000000

sjna az onecnc demója csak valami g-cod editor,nem maga a program...[#nemtudom]

Révész Richárd

Szia.
Szeretnél olyat ami működik?
Küldj címet.

000000000

Révész Richárd

000000000

Szisztok,
kerdes: elmeletileg mindent jol balitottam a vezerlo es a Mach3-ban is es amotornak megis nagyon kicsi a nyomateka, meg a menetesrudat sem tudja eltekerni, (2,5Nm, 3,5A 36V 1/8 mickostep)???  
nem ertem
Elore is koszi

000000000

A vezérlőn a motoráramot is beállítottad?
Milyen vezérlőt használsz?
Ha (véletlenül H2), akkor léptetéskor az Increase LED világít?
Mach3-ban a Step és Dir pulse szélesség 5-ön áll (H2 esetén)?!
A Step Low Active pipa a leírásnak megfelelően áll?

000000000

A vezérlőn a motoráramot is beállítottad?  
- 2 jumper 3,5 A
Milyen vezérlőt használsz?  
- H2 compact
Ha (véletlenül H2), akkor léptetéskor az Increase LED világít?  
-3-bol az also ketto vilagit  

Mach3-ban a Step és Dir pulse szélesség 5-ön áll (H2 esetén)?!  
-igen
A Step Low Active pipa a leírásnak megfelelően áll?  
- igen

000000000

Van egy lépcső szerű jelű LED (egy emelést szimbolizál), az világít léptetéskor?
http://www.hobbycnc.hu/CNC/H2/Compact/H2Compact_V1.0_0009.JPG" border=0>
A képen a legfelső LED az Increase (motoráram emelés)!

000000000

Nem vilagit lepteteskor, csak a vezerlo bekapcsolas utan vilagit kb. 1 percig.
Aztan semmi

s7manbs8

Hirtelen támadt egy ötletem, mégpedig, hogy PC nélkül lehetne olyan funkciója ezeknek a vezérlőknek, hogy egy tesztgombot benyomva rajtuk, csinálna egy önteszt léptetési sorozatot. Ez beüzemeléskor bizonyos hibák kiszűrésére lehet hasznos lenne, nem ? Ha van ilyen, nem szóltam egy szót sem.

000000000

Akkor meg is van a hiba! E nélkül csak tartóági gerjesztéssel megy! Rossz a Mach3 beállításod! Nem kezeled a Current Low setupot:
http://www.hobbycnc.hu/CNC/H2/Out.jpg" border=0>
Bővebb infó a H2 PCB leírásában...

000000000

Bocs a kesoi valszert, ma jottem haza.
Igen ezek nem voltak beallitva.
KOSZONOM

000000000

Szívesen, a leírást érdemes átolvasni (vannak még benne más dolgok is amik jól jöhetnek)![#circling]

4um5b65d

Aki ért a motorokhoz, kukkantson már rá légyszi a linkre. Az én hirdetésem a Vaterán. A levelezési részben kicsit kiveséztem a jelöléseket. Eddig nem is érdekelt a dolog különösebben, de mikor jobban beleástam magam a mérésekbe, úgy egyre érdekesebb lett a dolog. Kinek mi a meglátása a dologról.  
http://www.vatera.hu/item/view/index.php?cod=153985136" TARGET=_fnew>ITT

000000000

Ha a habvagon ket szimetriatngelyem van akkor az X,Y tengelyre eleg vegkapcsolot tenni a ref. pont meghatarozasara?  
Igy felszabadulna 2 bemeneti portom amit fel tudnak e hasznalni 5. tengely figyelesere(forgoasztal vegallasaira gondolok).
Es egy kimeneti portal adnek egy inpulzot a forgatas elinditasara.
Lehetseges igy beallitani a vezerlot?
Es lehet e hivatkozni a G kodban e jelek kiadasara es persze fogadasara, vagy ez a vezerlo program vegzi?
Az 5. tengely egy kulon programozhato leptetomotor vezerlo lenne ami egy binalis jelre elvegzi a megadott programot.