Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

000000000

Nekem van 8-as fúró, az tömör keményfém, még két furat is van benne hosszában a hűtőfolyadék részére.De van 8-as fúróm, ami keményfém betétes.
A keményfém marók végig egy anyagból vannak, azok szára felhasználható gravírtűnek.

000000000

Üdvözletem az uraknak, szert tettem egy fórumtarstól egy saját épitésü kicsi cnc fa esztergára össz 20cm befogadó képességel,az  eladás oka az volt hogy ő sem tudott hozzá g kódot készíteni,kérdésem az lenne hogy tudtok e olyan free vagy demó progit amiben egyszerü formályu esztergáláshoz lehet rajzot illetve g-kódot készíteni??
névszerint kicsi golyókat illetve szerszámnyeleket szeretnék saját hobbi célra és gyerekemnek játékokat készíteni vele...

ukcge40u

Így van.
Itt a cégnél csak a 2-es/3-as menetnek fúrok elő HSS fúróval, mert 3-tól fölfelé mindegyik keményfém.
Az a belső öblítésű fúród nagyon nagy kincs, ha nem töröd bele valamibe, jópár évet kiszolgál.

Elég durván lehet vele dolgozni, pl 2000-es fordulattal, 300-as tolással simán viszi a rozsdamentest, de itt már kell a belső hűtés, meg egy kis kakaó is. :) ...és még nincs is kihajtva.

Az ütést nem bírják, a statikus igénybevételt viszont nagyon.

KoLa

Szia vasas!
AutoCad-el tudsz-e rajzolni?

000000000

Üdv Kola!
corellel igen tudok, mondjuk tulzásba nem viszem de igen,,,van valami ötleted?[#help]

KoLa

Én egy esztergagépet építek és próbaképpen kipróbáltam úgy hogy X,Y táblának konfiguráltam és kiválóan működik, csak indításkor ki kell választani.
Nekem a melóhelyen van egy cnc plazmavágó (Mach3-al vezérelve)amivel szoktam dolgozni.
Van hozzá egy Wrykrys nevű technologizáló program , ez tudja fogadni amit rajzoltál dxf-ben és megírja a Gkódot.Ha egy kicsit tanulmányozod a gkódokat könnyen ki tudod másolni azt a lényeges részt ami a kontúrhoz kell.(faesztergán ez egyfogásból megoldható)
Ez a program megtalálható a felhasználók mappái-Kola-mappában + magyar nyelvű leírás is.
Ha nem boldogulsz küld el nekem a dxf-t és mecsinálom!

000000000

Ezt nem teljesen értem : mit kell x-y táblának és hogyan konfigurálni?

KoLa

Az eszterga X koordináta átmérő irányban
Z koordináta hossz irányban  
Viszont a program ami rendelkezésre áll az X-Y koordinátákat használ, ezért az eszterga vízszintes tengelyeit nem xz hanem xy-ként kell beállítanunk a Mach3-ban

D.Laci

000000000

ja ja, ezt így már értem,
közbe próbálgatom,,,,de a z-t is akarja fojton használni a mach

KoLa

De nem tudja mert nincs engedélyezve

KoLa

A próbaidőszak mennyi idő?

D.Laci

Nem tom. Én csak jutalékot kapok :)
Azt hiszem 30nap.

000000000

Igen kezdem érteni, a z-mozgást úgy értem hogy mindig belemegy az anyagba mikor nem kéne és látom a számlálót hogy a z megy, mikor az y meg nem ....nem tudom érthetően irom e,,ha nem kérlek jelezd..

KoLa

30 nap az elég sok - havonta egyszer megéri Windowst telepíteni - ha ez a progi 100%-osan működne!!!!