Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

svejk

Gondolom átlátszó volt.

Én ilyen helyekre azt használom:
3M ELECTRICAL TAPE 1350

Többféle vastagságban van.

Én az Alap-tronic nál vettem, megmondod milyen széles kell és olyat szeletelnek.
A Gyömrői úton vannak kifeklé a Sárkánycenter után.

svejk

g89ketty

Én üvegszálas bandázsszalagot használnék.

Arany János

Köszönöm!!!
Már nézegetem is!

s7manbs8

A hobbielektronika oldalon is árulgatnak lehet ilyesmit némelyik tag.

Arany János

Ezt is nézem!
De nekem minden találat a gipszkartonozáshoz valót mutatja!
Az pedig "lyukacsos".

szf

Én innen veszem a kellék anyagokat.

g89ketty

Holnap megkérdezem a tekercselőket.

h60pnzrx

Üdv!
Hoki korcsolya élet szeretnék U profilról V profilra változtatni. Ki tudja, milyen anyagból van és milyen anyagú/specifikációjú marószárat kell beszereznem hozzá?

zozo

Kemény műjégre akarod? Ez másra nem lesz jó úgy, mert a puhább jégbe ragadni fog.
Én mondjuk 0.8-as koronggal csináltam egy árkot középre, utána pedig profilozott kövön leköszörültem az oldalfalat, szögbe.
-De sosem tudtam meg, hogy miért volt jobb a V profil, mint egy kellően megválasztott rádiuszos árok.

A természetesen befagyott tavakra mondjuk csak nagy rádiuszú U profil használható.  

Lehet, hogy tudatlan vagyok, de kori élet marni... -olyat még soha nem hallottam. Még a köszörült felület is ha nem fényes, nyafognak a profik. Volt olyan kemény penge is, hogy rádiuszos gyémánton tudtam csak kihúzni az élét.

fn47xk7ei

Újra megnéztem a csővágó görgőt, nem érdemes foglalkozni vele annyira kitört egy darabka. A metszőt pedig csak le kellett takarítani és láthatóvá vált a számozás. Egyúttal bemutatom az általam magasztosított CCCP-s metszőt. Szép a színe is.

zozo

Ja és anyagminőséget nem tudok, sokféle szikraképpel találkoztam, de az tuti, hogy a ruszki hokikorinak alig van szikrája [#nyes]  Az olyan hegyes, mint a wolfram acéloké.

s7manbs8

Most néztem ezt a szikraképes dolgot, az se hülyeség, ha ismert etalonokkal hasonlítjuk össze, hogy mire hasonlít legjobban.

h60pnzrx

Köszi a válaszokat, akkor egyezik a tapasztalat, marni szinte lehetetlen. Mégis kéne. A korik rádióirányítású modell jégvitorlásra lesznek feltéve, azért a V alak. Van egy készletem, azt profi mester csinálta, nem tudom, hogyan. Most a második egység készül, azt már én szeretném élezni. Köszörű korongot már szereztem (valami karbid akármi), de jó lenne a nagyját marni. 45 fokos satuba fogom be, és meg lesz támasztva acél pofákkal. Utánaolvastam, HRC54-es keménységet írnak a korikra. Hőkezelt szénacél.
A gép:

h60pnzrx

Bocs, a kő Borazon, a Szovjetúnióból. Azt írták, mindent visz.