Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

fn47xk7ei

Oszt...már régen túl vagyok azon, hogy valamit is bizonyítsak egy vad idegen embernek.[#kuss]

jani300

Nem jól állsz hozzá .
Itt nem idegenek vannak .
Hasonló érdeklődési körű ,leginkább jó szakemberek .
Bizonyítani én sem akarok már ,nem értek semmihez :)
De ha látom hogy valakit érdekelnek a régóta elavult ismereteim ,segítek ha tudok .

fisrcxuk3

Jön a hideg idő ,téliesítenem kell a gépparkot. Van kettő db. MOM refraktométerem , egy régebbi , egy újabb.
Talán a szemem romlik, vagy a fagyálló más , egyre rosszabb a
 világos sötét határ különbsége ,  a régin  már szinte semmit nem tudok leolvasni. Ha az újabbal sikerül netán , akkor már  a régin is meglelem nagy nehezen a határt .
Emlékeim szerint valaha  tök olvasható volt .
Mitől lehet ez?

000000000

fix vagy álitos metsző mindegy max 1/2...1/3 fordulatnál forgasd vissza forgács lepatanyon és menetböl ne sajnág a kenést olaj,üregelö,fagyú és nem kell agyonra tépni a satut he . he...[#vigyor]

fn47xk7ei

Én soha nem forgatom vissza a metszőt, végig hajtom és csak a végén töröm a forgácsot de azt is előre hajtva. Vajon hogyan?[#nemtudom][#kacsint]Eredmény - tiszta, fényes menetfelület pedig inkább a gagyi,kőbaltás CCCP-s könnyű kis metszőt szeretem használni. De az igazsághoz tartozik- nem vagyok "csöves" és aránylag ritkán vágok csőre menetet.

J-Steel

Az OBI-ban vettem a szettet. A 3/4-eset azonnal tönkretettem, ahogy a cső elérte a menetvágó végét (de még volt azért) a varatnélküli cső vége összehajlott és úgy kitörte a menetvágó fogat az öntöttvas fej tartóból, hogy csak a fej szétszedése és kalapács segített a tekerőt megmenteni.
 Szerencsére volt egy másik 3/4-es fejem (lásd csatolmányban az 1/2-es dobozát), egy kinai gyártótól, azzal jobban is ment a dolog.

Ezek fix, nem állítható fajtájúak mind.
 Vágó, fúró üregelő sprét használtam.
 A vágás indulásakor 1-2 fordulatonként törtem a forgácsot. De az utolsó néhány körön már muszáj negyed vagy nyolcad fordulatonként törni, mert beragad. Van hogy a törés sem segít. Ekkor levettem a fejet és megreszeltem a problémás pozíciót. Majd újra ráteker és folytat..

Lehet a baj az, h a cső külső átmérője nagy a metszőfejnek, de az is lehet, hogy én vagyok béna, vagy tényleg ezek a kínai cuccok rosszok.
 A vágófésűk meg vannak számozva a fejben, de öletem sincs hogyan pozicionálják az öntottvas fejbe. Semmi nút vagy ilyesmi. Mintha csak beleragasztották volna találomra.

J-Steel

A csőröl a revét is lecsiszoltam a munka előtt.

jani300

"de öletem sincs hogyan pozicionálják az öntottvas fejbe"
Gondolom a kések hossza kalibrált .
A fényes külső acélgyűrű nem engedi kinyomódni a kést .
Tessék egy ötlet !
Na de most tuti nem fogok szétszedni egyet .
Pedig már szedtem szét ,márkásat is , kollégák megtisztították és utána valahogyan finomabb emelkedésű ,vagy inkább kétbekezdésű menetet vágott :)
Na ezt miért ? :)
Az hogy befele haladva a ,menettel nagyobb erő kell azon gondolkodj el miért is , alapötletnek a kúpos menetet írnám .

fn47xk7ei

"kollégák megtisztították és utána valahogyan finomabb emelkedésű ,vagy inkább kétbekezdésű menetet vágott :)
Na ezt miért ? :)"...Tudtommal meg vannak számozva azok is mint a kelepelőseknél. De ha érdekes akkor ma szétszedek egy Ridgid-et.

svejk

Nem tiszta a folyadék, jellemzően az olaj homályosítja el az átmenetet.

Próbáld ki tiszta deszt. vízzel, úgyis kalibrálni illik a nulla fokot mérés előtt.

Arany János

Sziasztok!
Egy toroid külsejét szeretném újraszigetelni.
Sikeresen megsértettem rajta a fóliát!
Milyen néven kellene az ilyen szalagokra rákeresnem?

jani300

Ne szedd szét !
Én raktam vissza számozás szerint :)
Utána jó lett .
Több mint tíz éve történt az eset , csak érdekességként említettem meg .

fn47xk7ei

Ok. Nekem most két csöves problémám van. Az egyik a kitöredezett csővágó görgő beszerzése(no persze olcsón jót[#eplus2])és egy több mint egy éve szétszedett csősatu festése. Itt a megfelelő strapabíró festék megtalálása a gondom mert ritkán szánom magam ilyen elvetemültségre így a legjobb festék érdekelne.Vagy felesleges túlvariálnom?[#nemtudom]

jani300

Volt hogy szépen óvatosan újraéleztem a csővágó görgőt , bakköszörűn kézből ,vágni lehetett vele .
A festegetés valahogy nem az én műfajom .
Ami napi használatban van az úgyis kifényesedik :)
Szétszedni meg nem jó semmit , ha nem lesz rögtön összerakva , el szokott tűnni valahogyan ez az .

fn47xk7ei

Gondoltam rá hogy újra élezem de elvetettem azzal, hogy az "él-hegy" kilágyulhat köszörülés közben. Mondjuk megpróbálhatom jól hűtve vízzel, sokat nem veszíthetek vele.[#taps]