Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

J-Steel

Tegnap colos csövet meneteltem csőmenetmetszővel. 100as párhuzamsatuba fogtam be a csövet.
A menet vége felé már sokszor akadt és elfordult a cső a satuban.
Sajnos emiatt úgy döntöttem istenesen meghúzom a satut, és egy cső erőkarral addig húztam, amíg a hajtókar feletti öntöttvas pofarész elvált a satu többi részétől.
 Nyilván hibáztam. Viszont gyerekkoromban az apám 125-ös satujával sokszor láttam, hogy ő is erőkart használt. Én is csináltam ilyesmit, de akkor még 50 kiló voltam, most meg már a duplája.

Mi legyen a satuval? Valahogy már vásárlás után sem tűnt olyan jónak.

Miért akad meg a csőmenetvágó sokszor a colos csőben?

Létezik valami beméretezett csőfogó-pofafeltét párhuzamsatuta? Amit kimarhatnék magamnak? (Azóta vettem másik 100as satut)

jani300

Csősatu
Ez pl szinte ingyen van , és sosem fogd tudni eltörni

Csuhás

Persze mert már eleve törötten árulják : -)

jani300

Jobban megnézve már törött .
De mindenképpen csősatuban gondolkodj .
De nekem van két frankó , csak az egyik kell úgyis :)
Azt a fajtát ami a képen van eladtam a szomszédnak .
Van régi magyar tábori csősatum is , az azért nem a legjobb fajta ,arra rá kellett csőfogóval tartani .
Vannak óccsó kínaik is de abból sok töröttel találkoztam .
A párhozamsatu pedig nem csősatu !
Mondjuk az én 200 as párhuzamsatumra ráhúzhatsz csővel meg is fogja , mert ellapul a cső :)

jani300

Másodpercen belül volt és én még sokat is írtam :)
De nem tudom hogyan sikerülhetett azt eltörni , abból még töröttet nem láttam .

jani300

Jó fajta csősatu
Ebből a fajtából van nekem kettő , énnél jobbal még nem találkoztam

fn47xk7ei

Én mostanában is vágtam a 150-es párhuzam satuba fogva 1"-os meneteket.Nem kell megroppantani a csövet. Sima ügy csak nem egyszerre hanem 3 fogással vágom. A csősatut mindig lusta vagyok előszedni, macerás.

Bicska

Két gondolat:
Kened valamivel, vissza szoktad törni a forgácsot 1-2 fordulatonként?

Biztos gyerekkorodban is olyan satut használtál mint most? Lehet a békebeli MSZ satut nem volt olyan egyszerű szétcseszni :)

u.i: miért ne lehetne <> pofát csinálni a satuhoz, az jobban megfogná.. (van amelyikhez kapni is lehet)

jani300

Jó én gondolom mivel vágod , van még kerepes csőmetsződ ?
De a tizen éve tanult szerelők szerintem csak pislognak a hozzászólásodra :)

fn47xk7ei

Hajaj! Még a CCCP-s barna 1"-os is meg van és azt szeretem a legjobban használni! De van jó pár darab 2"-OS magyar alufejes is csak azokat díszeknek használom.

jani300

De ha ezt nem magyarázod ki a 40 éves fiatalok azt hiszik eszetlen vén farkak vagyunk mert lehetetlenséget írtál :)

Bicska

jani300

Igen !
Néztem az adatlapod hogy hány éves lehetsz ...
Az enyémet már 30 éve is visszafele akarta hajtani a fiatal mester ...
Na gyorsan elzavartam ... :)
Inkább rávágtam én .

Bicska

Valamiért nem tudom kitölteni az adatlapom, most megnéztem.. Amúgy 35, ismerem ezeket látásból 2-3 is van a garázsban de sosem használtam/tuk. Mindig rotit használtunk, most meg vettem nemrég egy békebeli ridgidet.

Bicska