Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

D.Laci

4um5b65d

Az az olyan embereknek való mint az unokatestvérem. Úgy adtam neki kölcsön a fúrógépemet, hogy balos forgásra volt állítva. Észre sem vette, hogy nem jobbra forog. A csigafúrója meg szanaszét égett... :) Remélem nem olvassa, de jó nagy hülye volt... :)

D.Laci

Elne áruljátok Laslie-nak hogy mire való az Up Down Siral szerszám!! :)

4um5b65d

Csak arra vigyázz, ha M60x2 -es csavart szedsz ki akkor 50-esnél nagyobb csigafúrót ne tegyél a kézi fúrógépbe... Hátha félremegy a fúrás....[#nyes][#nyes]

svejk

14 évesen én is kifúrtam többszáz furatot (akkor még lyukat) amikor rájöttem hogy fordítva jobban viszi :)
pörgött vagy 20-ezret, vitte úgy is...ha eltört jó volt a zsákvarrótű is ..:))

svejk

Az biztos hogy nagyon sokszor jó lenne olyan maró amelyik lefele nyomja az anyagot...
Előlapok ablakimarásánál is mindig gond ez, akár lemez akár műanyag lap...
De persze, mint most már tudjuk, ez még ettől nem balos

4um5b65d

Mivel fogalmam sincs így kézenfekvő lenne ha valaki felvilágosítani. De mivel olyannyira nem érdekel a dolog, hogy az már felháborítja és megbotránkoztatja a 10Kg-nál kisebb testű kutyákat, így még arra sem veszem a fáradságot, hogy utána nézzek a neten... [#wave][#nyes]

4um5b65d

Szevasz unokatesó ! [#nyes][#nyes][#wave]

svejk

Talán még a "kukorica" marók nem emelgetik, de az meg műanyaghoz nem jó..

Motoros

Balos fúrókat az automata esztergályosok használnak tonnaszám, de balos marót, meg főleg balos gravírtűt...foggalmam sincs.

svejk

És őnekik miért hasznos a balos?

f35ezvjs

Sziasztok!

Márványt hogyan lehet marni, gravírozni. Ha tudja valaki kérem segítsen.
Maró típusa, fordulat, esetleg hűtés

Motoros

A meghajtott szerszámbefogóba beteszik és a beelőzős módszerrel kifúrjál a lyukat.
Van ennek egy nagy előnye ha jól emlékszem: a munkadarab is meg a fúró is forog és így nem megy el a furat
Ez főleg a hosszautómatáknál divat, és persze a hagyományos régifajta autómatáknál.

svejk

Nem lehet ám csak úgy lerázni engem :)
Mit jelent az a "beelőzős" módszer?

Motoros

Úgy tudom hogy a márványt inkább morzsolják, a szerszám meg hasonlít egy vídiás kőzetfúróra a kívánalomnak megfelelő kúpolással.
De ezt azért ki kéne próbálni, ha gondolod és hétfőig ráér akkor kipróbálom, márcsak azért is mert én is kíváncsi vagyok..már a márványlapot is beszereztem.