Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

000000000

rossz az ÉLET itt is ott is, de mi mégis majszoljuk.

Messer

KEB F4 vagy KEB F5 frekiváltó programozásában jártas fórumtársat keresek, aki (megfelelő díjazás ellenében) hajlandó segíteni a beállításban. F4 nem reagál a gyári jelszavakra.(hat szintű van a dögöknek) Tippem, hogy  Windows-os programmal lett felprogramozva úgy, hogy még a saját LED-es kijelzős kezelőjével se lehessen felülírni a beállításokat. Lehetséges, hogy azzal a programmal a gyári jelszók is felülírhatók ?
Az F5-öst én vettem ki a gyári dobozból. Az ru3 paraméterbe tudok belépni, másba nem. Közelébe sem enged a CP.0 Password Input opciónak. :(
F4-ből van egy eladó is.
http://cnctar.hobbycnc.hu/Messer/adok-veszek/20090828/KEB-F4.jpg" border=0>
http://cnctar.hobbycnc.hu/Messer/adok-veszek/20090828/KEB-F5.jpg" border=0>

D.Laci

A manualban ezt találtam "LF.00: Enter password (440)"  próbáld ki a "440" -et.

Szalai György

F5-ből nincs egy hibás véletlenül ott ahol ezek voltak?
Szükségem van egy működőképes F5 kezelőegységre.

Messer

Köszi a tippet !
Az a gond, hogy a 6 szintű védelem egyikét sem tudom feloldani a gyári jelszavakkal(kódokkal).
"kicsit" idegesítő, hogy a 3 KEB frekiváltó egyikét sem tudom beüzemelni. Jópár Danfoss, SEW,MOELLER,Control Technique ... sikeres beállításával a hátam mögött. Azt elfelejtettem megemlíteni, hogy a témában volt pár magyar és német nyelvű levélváltásom . Nem részletezem...

Messer

Ha "csak" felprogramozáshoz kell, szívesen kölcsönadom, akár hosszabb időre is.

keri

Én is csak amatőr fotós vagyok, persze a magabiztosságom felér egy profi szintjére [#hawaii]

Szerintem nem tudsz vele mellényúlni. A régi és ez is kiváló gép, szóval ha a régi tetszett ez is fog, mivel a régi modernizált változata, a manapság divatos extrákkal megspékelve.
Jól használható általános célú gép.

Viszont nem tudom mire akarod használni? Mert nagyon praktikus gép család és nyaralás fotózáshoz, alkalmas a gépeid és munkáid megörökítésére, előtét lencsével pedig komoly makrózásra is. De ha komolyabban akarsz fotózni, akkor a tükörreflexesek a kevesebb funkció ellenére sokkal jobbak lehetnek.
VISZONT a tükörreflexessel nyaraláson fotózni sokkal macerásabb már a mérete, az érzékenysége és az objektív cserélgetés miatt, ráadásul ha az ember nem tudja kezelni a gépet akár rosszabb képeket is lehet velük produkálni mint akármelyik automata szappanos dobozzal.

keri

Jó szakember vagy, de nincs benned túl sok zsidó vér (jó értelemben)

Ha tényleg te viszed a céget, és amúgy is el akarsz jönni, ultimátumot kell adni a főnöknek.
Mivel amúgy is te dirigálsz meg rágod a kefét
-tegyen meg kis főnöknek
-te mondod meg kivel dolgozol értelem szerűen jó szakembereket alkalmazol vagy olyat aki képes tanulni és ad a munkájára, hiszen a te minőségi munkádat kell ellátniuk és ugye ezzel javul a termelékenység.
-ugye mint kis főnök te tudod milyen beruházásokra van szükség, erre is adjanak keretet (szintén termelékenység)
-ezzel természetesen az is jár hogy több pénzt kapsz.

Ha ez nem tetszik nekik akkor sem vesztesz mert amúgy is haza akartál jönni.

Ahogy az egyik ex kollégám csinálta. Mindenki kezéből kivette a munkát, mindenben benne volt, aztán egyszercsak kilépett, alapított egy céget, és ugyan azt csinálja csak nem havi 150-ért hanem havi millióért mint szakértő, és mivel mindent ő csinált, a számítógép hálózaton, más nem is tudja megcsinálni helyette.

ukcge40u

Nem bánom én sem, hogy így áll a vérszázalékom, ahogy áll. :)
A céget hiába én tartom el, mert korrekt német hílyán nehéz lenne vinni az egészet, papíron én ott csak egy kölcsönzött munkaerő vagyok.
A bejelentett munkahelyem magyarországi.
Viszont, ha magánba mennék ki, akkor megint nem jönnék ki jól, mert sok lenne a mínusz, és havi 200 nettóért nem éri meg már, hogy havonta csak egy hétvégét legyek otthon.
Akkor már inkább otthon melózom valahol.

Ezért tekerem a gépet is, hogy legalább mozgásképes legyen már, mert akkor be tudom fejezni saját magával.

A főnök egyébként tulajdonos is, ő hajtja az esztergákat. De ott a négy gépből általában kettő szálanyagon van, ami nem egy marógéprakás...
Ő is elmarogat, de a spec melókkal nem nagyon tud mit kezdeni.

Mindegy, majd kiderül, hogy mi lesz.

Ami a fényképezőgépet illeti, nem akarok szintet lépni a tükrösökhöz.
Átlagfelhasználói szint, nagyon erősen haladó fokozattal... :)
Köszönöm a tanácsot. [#worship]

ukcge40u

Híj, de elírtam, " német híján"...

Megyek is aludni, holnap fusitag van.
A góré meg mellettem fogja faragni a saját kisgépét a másik Hurco-n... [#nyes][#vigyor2][#smile]

KoLa

Szia Sanzi!
Hát mit mondjak olyan dolgokat írtál le ami engem is érint - csak hát én nem tudom így részletesen leírni mert akkor ez azt jelentené hogy nem tudom feldolgozni.
Az én főnököm itthon hasonlóképpen "muzsikál"csakhogy Ő a másik utcából jött és a saját magasságaiban szenved ugyanúgy mint mi lejjebb!
Nálunk az a téma hogy kb 500 féle fémipari 30 féle frőccsöntött műanyag alkatrész gyártását váltogatjuk a megrendelők igényei szerint átlag 2 óránként ami a főnök(és egyben tulaj is) megjelenéseivel kb megegyezik.
Szoktam is neki mondani hogy ...Nemértemén ezta kapitalizmust!!! mert mikor a "cucializmust(Fofi után...)építettük akkor meg mindíg a kapitalizmusról álmodoztunk - na és erre most megkaptuk - Talán majd ha megértjük!?!(?megéljük?)
Nem folytatom mert tilos a politika és útálatos !
Ma egésznap plazmavágórztam + még önszorgalomból másfél órát és készítettem néhány fotót Laslie stílusban , mingyá felrakom valahová!

KoLa

Sanzi!
Az lemaradt az előzőből hogy a "darálós" az rám is vonatkozik, meg általában minden rendes emberre aki valamit alkot állandóan és valami célja van az életben.
Nekem állandóan problémákat kell megoldani ígyaztán felüdülés egy kis sorozatmunka, de nekem azt nem szabad, van erre ember elég!
Pedig milyen jó is az ha egyszer beállítunk beprogramozunk egy munkát és végrehajtjuk - ezért is építek Cnc esztergát mert csak ezt szeretném csinálni az elkövetkezendőkben szórakozás képpen - éppen addig épen míg meg nem halok szépen!

000000000

Hááát, amit idepakoltatok az nem semmi!!!!
Ha, ezzel ki erőszakoljátok Árpi haragját NEM csodálkoznék:)))
Csak azért gondolom, mert ez nem a csevegő:))

KoLa

ukcge40u

Nem baj, Danibá.
Árpinak jövök egy nagyfröccsel, ha bennehagyja.
Meglátásom pedig az, hogy ami igaz, az jó is, ami pedig jó, az igaz, legyen bárhol is.

Majd folytatom a sajátomban, mert élményeim vannak, és momentán nem tudom kinek leírni, így marad az, aki elolvassa.
Max, az én fiókom kicsit blogosabb lesz. :)