Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

000000000

Érdekes problémába futottam bele. Adva van egy vezérlő szoftver. LP-T portról működteti a hozzá való gépet. Szeretném meg állapítani, a portnak mejik kivezetéseit használja ki és bemenetként.  
Tudtok e megoldást ezek megálapítására?
Szoftverben nemlehet állítani és megnézni sem.
Köszönöm a segítséget előrre is.

000000000

A programnak van valami kontrolálható felülete, amin a teszteléskor látható változás (mint a Mach3-ban a Diag felület)?

000000000

Nincs, csak munkafelületek vannak.  
Ez, egy lézergép, és annak szoftvere.

000000000

Akkor hogyan tudnád leellenőrizni, ha a bemeneteket "macerálod" majd?

000000000

Arra gondoltam, valami technika kellene a visszajelzés érzékelésére is, ami a lézerből jön.

000000000

Na akkor várjunk csak! Most mit szeretnél leellenőrizni?
1 a hardvert, hogy add e vissza valahol valailyen jeleket?
2 a szoftvert, hogy hol miket akar fogadni?

000000000

Abból indult a dolog, hogy csak bizonyos PC vel hajlandó működni automatikusan. Van ugyan port választója de mintha hatástalan lenne az is. 6 .PC ből 1 -L.  
Másrészt, Jól használható lenne gravírozásra, a szoftver.  
Harmadrészt, ha épitenék egy másik lézert komojabb cuccal ahoz is jó lenne, mert végtelenül egyszerű a kezelése.
Sőt, van egy másik szoftverem is hozzá, ami nagyobb tudású, de ott se tudok semmi bekötést.
De ezekhez ismerni kellene a lelkivilágát.

000000000

Adni ad vissza jeleket, van ref kapcsolójai, és oda vissza közli a fej pozícióját.

000000000

Akkar állísd be a Mach3 összes inputját az összes bemenetre (normál szinttel) és a gépet nyomkodva derísd fel mit hova, milyen jelszinttel ad (Mach3 diag képernyőn láthatod a LED-en az aktuális állapotokat)!

000000000

Köszönöm! Ezt megpróbálom.
A pc ből jelkimenet ellenőrzésére nincs tipped?

000000000

Ehhez vagy egy scope (Step/Dir-hez), vagy valami LED-es célhardver kéne, hogy láthatóvá váljanak az "események"! A lassabb jelekhez (pl. Dir) egy sima voltmérő is megfelelő (tapogatva az LPT kimeneteit).

43pbwjg8s

Hangkártya bemenetrra dudg rá a kimenetet!
Az eredményt megfigyelheted bármilyen ingyenes hangkártyás oszcilloszkópp programmal!
Pl. Visual Analiser.

s5f8tmfv3

Modellezők! Létezik olyan hűtőköpeny/bora amit egy 56,7mm átmérőjű léptetőmotorra rá lehet applikálni?

000000000

Miért gondolod, hogy a Modellezők tudják erre a választ? Szerintem készen nincs, de készíthető ilyesmi (megfelelő gépparkkal).

s5f8tmfv3

Modellezős oldalakon találtam ilyen motorhűtőket:
http://cnctar.hobbycnc.hu/Amator/Pics/huto.jpg" border=0>
A méreteik 540, 560, 600 jelöléssel vannak ellátva, nem tudom hogy ezek hány mm-es motorra valók. Arra gondoltam hogy a modellezéssel foglalkozók képben vannak ezügyben. Az a sejtésem hogy ezek a hűtők kisebbek mint amit keresek, de nem vagyok biztos benne. [#nemtudom]