Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

svejk

Egyébként ha használjuk a [#t160p3#]-ból a motorok nyomaték/teljesítmény/fordulatszám összefüggését, akkor láthatjuk hogy a 6,4 Nm-es motor úgy 150 W körül mozog.

svejk

Fontos, ha szervo akkor a kerekekre vigyázni, különös tekintettel a motoron levőre, az a még lehető legkisebb átmérőjű legyen -természetesen a szíjhajtás optimális határain belül- és ha lehet aluból.

4umhue7vh

Köszi az infókat, és a számolgatást! A 2.5m/perc nem egy vágta, de csábitó a léptetőmotoros megoldás, nincs vele munka, a csapágyházak NEMA34 méretű motorhoz vannak kialakítva gyárilag.Csak fel kell szerelni.
Felkerült a 25/10 orsó az asztal alá, itt is meg van a motor felfogatás, valószínű kap egy 12Nm-es léptetőt. Így sok munkát megspórolok, ez sem elhanyagolható. :)
Ja, és ha unatkozok, átalakítható szervomotorosra.

svejk

Bizony a léptetőmotort felrakod és addig állítgatod a sebesség és gyorsulást a szoftverben vissza amíg meg nem szűnik a lépésvesztés.
Innentől nincs gondod, olyan amilyen nem agyalsz rajta tovább.

Egy szervoval órákat, napokat, el lehet tökölni és nem érted miért nem olyan amilyenre szeretnéd.
(ami egyébként általában a túlzó elvárok miatt van)

svejk

Majd azért feltétlen számolj be róla, hogy milyen lett.

svejk

Majd egyébként valószínű több is lesz az a 2,5 m/perc, ezek csak óvatos megközelítések.

4umhue7vh

Egy 10 éve készült gépemen, 700mm 20/10 orsó, 3.7Nm 3fázisú léptető van rajta, 1:1 hajtással, 2.8m/percel megy, Igaz ez nem sok terhet cipel.

svejk

Végül is nem vagy Te kezdő!

4umhue7vh

Igen a beállítás, motortartók, bordáskerekek, és ha közbe valamit elrontok, megszalad a 170kg-os aztal 6-7m/perc sebességgel, szedegethetem a gránitdarabokat.

Vetesi75

És akkor még ehhez hozzájöhet, hogy 5-10KN előtoló erőre van szükségünk... Nem csak levegőszántásról szól a hajtásméretezés!

4umhue7vh

Nem, csínáltam már 6-7 gépet, de csak játékokat, általában léptetőmotorral.

000000000

Írjál már légy szíves egy marási példát konkrét technológiai adatokkal erre a gépvázra, ami az általad említett 5-10KN előtoló erőt eredményezi. [#csodalk]
Egy vagy két nagyságrendi tévedésben vagy szerintem, de majd a példád alapján konkrétan kiszámolom.

iadbesaa

Megkaptam az eBay-ről a V4Q1 BLDC driveremet. Bekötöttem tápra, motorra, de nem működik. Van egy 5 pólusú csatlakozás, amin van 5V DC, és fehér, sárga, és narancs színű kábel. Ezeket nem tudom, hová kell kötni. Ha valaki tud, kérem, segítsen. Köszönettel martoslaci1

vadember

Itt szerintem ugyan az a madzag van mint nálad. Le is írja részletesen, mit hová köt.

4umhue7vh

Hall szenzor, ha nincs a motorom nem fog menni, 3 db kell legyen rajta.