Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

bu0arb9jm

Ne viccelődj velük!!!
Feltalálták az ÖRÖKMOZGÓt!
Eddig én se tudtam, hogy a lassító áttétel TELJESÍTMÉNYt termel.

jani300

Üdv Danibá !
Látom nyomatékosan felkértek ,hogy figyelj oda a nyomatékra .
Még jó hogy este már nem láttam :)

pa0n9mw

Üdv
Pontosan mire is jók ezek a kreditpontok?
Nem találok róla itt infót, vagy csak nem jó helyen keresem?

4umhue7vh

Igen, azzal tisztába vagyok hogy a 30mm átmérőjű orsó nem a jegjobb választás, de ez egy jó állapotú dupla anyás Rexroth orsó, nem szeretném lecserélni egy 20/5-ős Kínaira,de ha van valakinek hasonló minőségü vékonyabb orsója azt megvenném.
Mivel ez nem egy kis könnyű gép lesz, nem a sebesség a fő szempont, inkább a pontosság és a terhelhetőség a fontos, még 1:6 áttétellel is kiegyeznék, ha igy használható lesz.

4umhue7vh

Köszi a emailt! Hasznos!

4umhue7vh

Ez lenne a motor, a hozzá való Servostar-601 vezérlővel.

kart emg

Szia!

Megírnád, hogy miből van a gépváz ? Olyan, mintha gránit lenne. De lehet műgyanta vagy polimer kötésű kőzúzalék is ...

Üdv.

4umhue7vh

000000000

Az, az érzésem, mintha itt többen megfeledkeznének arról a tényről, hogy 200 kiló körüli mozgó asztalról beszélünk.
Ezt a tömeget kell gyorsítani, lassítani. Ez, nem egy gravírozó gép.

Szerintem az orsó átmérőben nem mennék 25mm alá. De, jó ez a 30mm is. Ne cserélj orsót.
Gondolni kell arra is, hogy ekkora tömeg megmozdításakor mekkora erő hat az orsóra. Ami akár deformálódni is tud, gyorsításkor, lassításkor, annak következményeivel.

kart emg

Ez igen, majd' egy tonna. Nem aprózod el. Kiváncsi vagyok, hogy milyen kapacitása lesz a komplett szerkezetnek. Mi a terved, mit fogsz ezzel megmunkálni ?

4umhue7vh

Nem 1, majdnem 2 tonna, az alsó doboz is 6mm vastag lemez, és a híd is van 60-70kg, + a csingilingik.
Alu megmunkálásra készül,800x800x120mm munkaterülettel, és persze fel kell hogy tudja síkolni a saját vas asztalát is.

4umhue7vh

000000000

Érdekes a nép lélektana.
Gratulálsz annak, aki félrevezet.[#csodalk][#conf]

000000000

Légy meggyőző!
Számold ki neki mindkét variációt, és rakd ki ide. mutass rá a különbségre. Előnyre, hátrányra.
Mindenki számára érthetően.

svejk

Jó hogy küldted a motor adatát, sejtettem, hogy ez nem 3000-es motor lesz.

Keresek adatlapot...