Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

PSoft

"Na, most döntsön aki tud."

Nehéz is a választás...
Én pld. a baracklekvárost imádom, de a túrós is nagyon finom tud lenni.:)
(akár, közvetlen utána is)

remrendes

Konnyebb, mint gondolod :)
A vezerlo adatlapjabol:
Continuous current: 6 A
Peak current: 18A
Ebbol ugye van 3db, ami valoszinuleg nem fog azonos idoben csucsaramon uzemelni, de jobb a bekesseg. Plane ha meg 1-2 fogyaszto mellekerul.

fapp2k7pz

Sziasztok segítségre lenne szükségem.
Adott egy elektronika szett
tápegység: 2db 220/36V 9.7A
                  1 db 220/5v 3A
illesztőkártya DB25-1205
motorvezérlők 4db DQ542MA
motorok 4 db nema 23 3Nm

Az 5v-os tápegységről kapja az áramot az illesztőkártya, a motorvezérlő P+, D+ ENBL+
A motorvezérlő P- illesztőkártya P2 portra kötve, a DIR- pedig a P3-ra van kötve.
Motorok bekötve, 36V-ot megkapják.
Bekapcsoláskor minden zöld lámpa világít, a motorokon a rajta a tartóáram, a tengelyeket nem lehet  forgatni.
Mach3-ban portok X axis step pin 2 dir pin 3 van beállítva.
Biosban az lpt port epp+ecp módban
viszont a motorok megse mozdulnak.
Mit rontottam el? Hogyan lehet megnézni esetleg az illesztőkártyát vagy az lpt portot hogy működnek-e rendesen?

fapp2k7pz

Devecz Miklós

Lehet, hogy én látom rosszul, de a léptecs vezérlőkbe mintha csak egy szál táp vezeték lenne bekötve. (a motor vezetékek mellett)

fapp2k7pz

A motor kábelei mellett be van kötve mind a két vezeték +36V és - 36V ami egyedül nincs bekötve az az enbl-
A kéalapján lett bekötve

2am4nwzib

illesztőkártya DB25-1205 (5.0 v) először indítani( vagy egyszerre V.36).

gtibi

Az alábbi pdf. -ben szereplő rajz szerint be kell kötni az en +, és - lábakat is csak a bekötés attól függ hogy +, -, logika szerint dolgozol. mondjuk a szöveg mást mond, de ez china, úgyhogy bármi lehet.

DQ542MA

fapp2k7pz

Ezeket próbáltam ki, Először illesztőkártya bekapcsolása, utánna a többi. A motor megse nyikkan.
Megnéztem az a kapcsolási rajzott amit gtibi küldött, az 1. ábra szerint van nekem bekötve. Ha a vezérlő enbl- portjára adok egy testet akkor a zöld lámpa elalszik, a motoron nincs tartóáram, motorok nem mennek.
Néztem a diagnosztikát nem írja az aktuális frekvenciát és a pinek státuszát se jelzi.
Meghalt volna az illesztőkártya?[#zavart2][#wilting][#conf]

2am4nwzib

A Port 1/Imput Signal curent State ,,nincs jel,,
Port  kábel , vagy Port Config(Windows)

Devecz Miklós

Nézd ezt végig, itt írnak a pinek beállításáról is.

vezérlő beállítás

Devecz Miklós

pp4pf5dy

Kedves Mindenki!

Szeretnék segítséget kérni, hogy nikecelt vagy lábazati szigetelő anyagot mivel ajánlott marni.

Előre is köszönöm.

Tisztelettel:
Rolac

zotykó

Hello.

Van egy régi plotterem. Őrizgetem egy pár éve, hátha egyszer életet tudok bele lehelni.
A gép működik, mert a kezelőszervekkel lehet mindent mozgatni, még a színek közül is választhatok...
A probléma az, hogy GB-IP csatlakozóval lehet hozzá csatlakozni. Itt nálam megáll a tudomány.
Ha valakinek van jártassága megkérem segítsen, mi kell hozzá, ilyesmi.

Köszi.

zozo

Párhuzamos porti nyomtató kábel nem jó hozzá?