Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

000000000

Köszi!!!! Ez igazán jó!!! Egyszerűsíti a dolgokat.

0gbwyh99

Mindenkinek köszönöm a választ , most már ezt is tudom [#taps][#taps][#taps][#nevetes1][#worship][#worship][#wave]

000000000

Sziasztok!
Vettem egy Elgo útmérőt az esztergára de sajnos nemtudom beálítani az encoder felbontását jelenleg egy 500-as van rajta x-tengelyen 1-fordulat 100mm a másik tengelyen pedig 50mm nem tudom lenullázni se.
Van hozzá egy német nyelvű leírás de sajna nem értek belőle semmit.
Tudna ebben valaki nekem segíteni?
A pdf itt van.:  
http://cnctar.hobbycnc.hu/tramp/Útmérõ/98P-D_17-06.pdf" TARGET=_fnew>Elgo

D.Laci

000000000

MoparMan

üdv
elképzeléseim szerint a megépítendő gépemen az asztal fix lenne és a hidat mozgatnám. hogy oldjam meg?
1: 2 motor 2 orsó párhuzamosan működik
1.1: hogy hajtsam meg őket? mach3 féle párhuzamos vezérlés kilőve, szükségem van folyamatosan 5, esetenként mind a 6 tengelyre

2: 1 motor 2 orsó, fogasszíj

2nbj3n5m

Mekkora lesz a géped?
800x1200-es gépnél még elmegy 1 orsó 1 motor.
A golyósorsót ha jól feszíted jó lesz minden.
Az Y tengelyt hordozóhid legalább 200-250mm széles
legyen (2Db kocsihossz)
Száraz János

MoparMan

Köszönöm!
nincsenek még pontos méretek, de 800x1000-1200 környékére tervezem. a helyzet az, hogy ha használnom kell a 6.tengelyt-ami egy forgató lenne- akkor le kell engednem az asztalt - nem akarok 800-1000 magas hidat- így csak a 2 orsós megoldás lenne a jó

jw8ykuay

Hello!
Meg tudja valaki mondani, hogy kb. hány darab golyónak kell lenni egy 16x5- ös golyósanya egy végtelenített futópályájában? (Hiwin)
Köszi előre is!

0m4imhbe9

Kedves Fórumosok! Segítséget szeretnék kérni abban, hogy hogyan lehet, ill. egyáltalán lehet-e egy adott méretű rajzról készített g-kóddal különböző méretű végterméket készíteni? (Magyarul egyszerű lépésben nagyítani ill. kicsinyíteni?) Valamint a habvágóm alapbeállítások (2DH1FOAM) elvégzése után kereken 30%-al nagyobbra vágja a formákat, mint ahogy azt terveztem. Ezt úgy sejtem a motortuningban lehet módosítani, de nem vagyok benne biztos. Előre is köszönöm a segítséget.

000000000

Tisztelt Mindenki!
van egy AGIECUT 100D huzalszikránk, ami az istenért sem akar elindulni. jelenleg nem tudjuk, hogy a géppel, vezérléssel van-e baj, vagy alapból van a gép programkódjában vlmi számunkra ismeretlen. A kérésem az lenne, ha lenne vki olyan szíves és egy működő egyszerű progit átdobna a címemre, hogy tovább tudjunk kisérletezni. Segítségeteket előre is köszönöm! (attila.fulei@freemail.hu)

0gbwyh99

Nem akarok tiszteletlen lenni , de hogyan akartatok dolgozni rajta ha még egy nagyon egyszerű kódot sem tudtok készíteni amivel legaláb azt a hibát kilehessen zárni ?
Milyen "működő egyszerű progira gondoltal ? Valami CAM progira vagy egy egyszerű G-kód sorra ?

000000000

szia!  
egy egyszerű G-kód sorra gondolok.
igazából számunkra a nagy kérdés az, hogy nincs-e esetleg vlmi speciális kezdősor, vagy vmi, mert amit eddig próbáltunk szépen kirajzolta, a progi ripsz ropsz lefut, csak elmarad a megmunkálás..
segítséged előre is köszönöm.

0gbwyh99

Aha , elnézést , ebben nem tudok segíteni , nem ismerem az általad leírt (vagy akármilyen gyári CNC gép) lelkivilágát [#confused][#sir][#nemtudom]
Legyél türelmes , van hogy napokba tellik hogy megkapd a kielégítő választ . Sok sikert [#wave]

000000000

próbáltam már Dophin partmasterrel egy egyszerűt létrehozni, de mivel még nem aktiváltam nem tudom miket hagy ki... tehát ha vkinek van ilyen licenssel, akkor esetleg futtathatna egy AGIECUT 100D postprocessorral vmi egyszerűt... addig is köszi mindent!