Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

000000000

Tiszteletem az Uraknak!SEGÍTSÉG BÉNA VAGYOK!lehet,h volt már szó róla, de valaki árulja már el nekem, h ha a gagyi /pl:FERM,ASIST,stb./ úgynevezett kombitool-ok pörögnek 10.000-35.000 hogy lehet,h átlagos használat mellett akár félévig,évig is kibírja a leggagyibb csapágy???Ha úgymond Upgreadelni akarok egy ilyen kombitool-t mondjuk 2ről 4csapágyasra,h jobban bírja a radiális terhelést, kell-e méregdrága csapágyakat vennem vagy csak belerakom én is a gagyit és évente csapágyazok....Minden vélemény, ötlet stb. érdekel.

4um5b65d

A FERM-et meg kell, hogy védjem. Úgy 15 éve vásároltam egy sarokköszörűt, de még nem kellett hozzányúlnom, pedig volt idő, hogy igen mostoha körülmények közt dolgozott. 3 év garanciát adnak rá, ez nem lehet véletlen.

000000000

Szervusz Zoli !
Mikor kicsit kihúztad, told el jobbra, hogy a körmös kapoló szét tudjon csúszni.
Arra gondolni sem akarok, hogy a motor betáp vezetéke rövid.
Ha mégis, előbb azt kösd ki a gép bal oldalán levő fedél alatt.
Én az enyémből már kivettem a mellékhajtóművet úgy, ahogy van. Léptető motorok hajtják....eddig gond nélkül.

000000000

Ja !
A kúpszegeket kivetted?  Mert csak úgy lehet jobbra elmozdítani !!!

000000000

jó akkor nem gagyi, csak szerinted van-e értelme megcsapágyazni vagy hagyjam a francba, mert 35ezres fordulaton hetente cserélhetnék csapágyat?

4um5b65d

Ha azt nézem, hogy egy sarokköszörűnek a kijövő fordulata kb 10-11 ezer, de ez már áttételezés után van. Ugyanezen gép motorjának forgórésze 33000-et pörög és nem megy szét hetente a csapágyazás akkor azt mondom minek tennél bele még plusz csapágyakat.

vthgizrff

Szia Miklós!

Köszi! Én is úgy emlékszem, hogy körmös kapcsoló miatt nem tud kijönni. Csak az a baj, hogy teljesen alsó állásban van az asztal, és ha jól sejtem a "Z" tengely orsólyának  kúpos öntvény burkolata van útban. A szívás az, hogy megadta magát a kúpfogaskerék retesze, ezért nem bírom feljebb emelni az asztalt.  
Erről a léptecses átalakításról írhatnál pár dolgot. Milyen motorok vannak rajta, mekkora fogásokat bír? Megmaradt a régi hajtáslánc? Holtjáték mekkora, és mennyire zavar, ha van?

vthgizrff

Persze, a kúpszegeket kivettem, alul is kikötöttem az olajcsöveket. A motor vezetéke is elég hosszú.

nffab2gnr

EEN 320 cnc Hunor 721 vezérlő PC adatátviteléhez soros kábel bekötési és beállítási segítséget keresek,ha van valakinek lövése hozzá.
Előre köszi,-sürgös!!!!!

000000000

azért akarok plussz csapágyakat,h jobban bírja a radiális terhelést /pl.: oldalazó marás stb./ A befogópatronnál lenne a mostani helyett 3 csapágy és a forgórész túloldalán maradna 1.Eloszlana a terhelés és kevésbé "csavarná" a tengelyt munka közben, megtudnám 2x a fogásmélységet, ami egy ilyen kis megmunkáló motornál /135w/ szerintem lényeges lehet /mondjuk akár 1-1,5 tized/

3k74cecek

Ennek sok értelmét nem látom. A 3 csapággyal nem lehet úgysem a 3szorosára növelni a terhelést.
Ezek a csapágyak annyira nem precízek, hogy egyenletes legyen a terhelés eloszlás rajtuk.
Viszont szegény motornak 3 csapágyat kell pörgetnie. 135W nem olyan sok ám. Ha már mindenáron erősíteni akarod, akkor tegyél rá egy picivel nagyobb csapágyat, aminek nagyobb a teherbírása. Emellé oldd meg, hogy legyen állítható előfeszítése a csapágynak, és akkor az jobb lesz mint 3db sima csapágy rárakása.

st2h8fxn5

Szevasz Sándor ! Köszi a segitséget ,te ez megvann nekem is,azért köszi,Hali!

000000000

000000000

igazad van, nagyobb teherbírású csapágyat kap, de sajnos a kialakítása miatt nem fogok tudni állítható előfeszítést csinálni, túl egyszerű a kialakítása ehhez ill. túl kevés a hely hozzá.Majd kiderül, filléres alkatrészek /csak sok munka/ úgyhogy sokmindenem nem bánja, ha nem jön össze