Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

43pbwjg8s

motion

Üdv.

Nincsen valakinek véletlenül tapasztalata Corel (mondjuk X3) -ból lementett DXF, vagy Hpgl formátum LazyCAM-be való importálásról?
Az érdekelne, hogy melyik típusú formátumot érdemes használni, mit hogyan kell beállítani, és mire kell figyelni.

Segítségeteket előre is köszönöm

Motion

43pbwjg8s

Corelnél a DXF ből ajánlott a legalsó verziót (vHa jól emléxem R14) használni.
Bár nem ismerem a LAZY-t de ez a formátum az amit minden más is megeszik.

0gbwyh99

Üdv. mindenkinek!
Nem tom volt-e már róla szó , de az érdekelne konkrétan hogy ha legyártatom a görgős anyához a görgöket és utána hőkezelés alá vetetem nem fog utána egy kicsit deformálódni ? És ha előb hőkezelik és utána esztergáltatom nem fog a mester elküldeni melegebb égtájakra ? Hogyan kellene ezt helyesen megcsinálni ? Mi a helyes sorrend ? [#conf][#nemtudom][#help]

000000000

Deformálódik és a felülete sem lesz alkalmas görgőnek.
A hőkezelésre szánt munkadarabot köszörülési ráhagyással KELL készíteni.

0gbwyh99

Köszi. Na , ettől féltem . Így asztán nem lesz neki valami hobby ára a végén , de tartós lesz az biztos . Valószínüleg felkeresem az érintett mestereket hogy a 6 darab mi pénz volna . Ha bár itt már valaki írta hogy évek óta használja semmi edzés meg stb. és így is nagyon megvan vele elégedve . [#nemtudom] , majd alszok rá egyet . [#wave]

000000000

Én sem hiszem, hogy otthoni használatra hőkezelni kellene.
A görgő köszörüléshez, meg úgy tudom, hogy csúcsnélküli köszörű való.
Csapágyboltokban szerintem lehet görgőket venni. Nem lehetne azokhoz tervezni?

4um5b65d

Mivel Te jó ember vagy , és sosem huzogatod a tehén tőgyét feleslegesen ezért elárulok valamit.
Mintha már lett volna szó a fórumon erről. Ha keményebb a görgő anyaga mint az orsó akkor megszívtad. A puhább orsót kijárja a görgő és ahol kijárta ott holtjáték jön létre. Utánállítani nem tudsz mert a ki nem járt részen akkor megszorul a görgő.

ewssp032s

Üdvozlok mindenkit  
Segitséget szeretnék kerni egy kis cnc gravirozo, maro épitéséhez. Ha valaki ismeri az Isel termekeket, az x tengejt 2 db 998 mm-es MLF1 vagy ELF1 vezetékbol  szeretnem csinalni, egy egy SW1/70 kocsival.Az Y tengejt pedig MLF3 -as szinten 998 mm -es vezetekbol, egy SW3/70 csuszkával, ugyan ugy a Z tengejt is, csak az 300 mm -es vezetekkel. Sajnos nincs tapasztalatom az epitesben, ezert kerek barmijen tippet, vagy jotanacsot tapasztalt forumtarsaimtol. Előre is koszonom !

0gbwyh99

Szia Laslie!
Igen , abban én is tisztában vagyok hogy a menetes szár akkor puhább lesz és attol könnyebben kikopik , de a 2m M16-os mángorolt menetes szár nálunk kb. 5 euró , úgy hogy nem volna olyan költséges a cseréje . Közben visszaolvastam egy kicsit és a tapasztalatok azt mondják hogy nincsen szükség a hőkezelésre .

yb8iik8sz

Sziasztok!
Tudna valaki segíteni, hogy LazyCambe mi az irányváltoztatás titka?
Ksznm.

Arany János

Szia Plk!
Climb Mill pipa v. nem pipa

st2h8fxn5

Szevasztok!Lenne egy kérésem ,ha tudna nekem vallaki segiteni ,Most járok egy tanfolyamra,Cnc -forgácsoló tanfolyamra,és ha tudna vallaki segiteni megköszöném,vagy ha már elvégeszte eszt a képzést és ha van kidolgozott vizsgatétele és már nem kell ,szivessen átvenném ha lehet,erre lenne szükségem,szimulátoros programokra,(Heidenhein-Siemens-sinumerik 810d,Symplus esztergálás,leirások(de jó lenne magyar leirás)Kezelések-leirások,a vizsgarészhez rendelt követelménymodul ezzek azok!
Letöltés:  
http://addat.hu/7893141c/Vizsgakérdés.zip.html
Ui:Köszönöm szépen akki seggit nekem ,  

000000000

vthgizrff

Sziasztok!
Strigon 250-es marógéphez keresek gépkönyvet.
De ha valaki elárulja, hogy miért nem akar kijönni a mellékhajtómű szekrénye akkor annak is fizetek egy sört. Már mindent lebontottam, 2-3 centire kijön és az istenért nem akar tovább. Pedig egyszer pár éve már szétszedtem, de akkor is nagyon megkinlódtam vele. Most meg nem jön.[#nemtudom]