Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

ztti28t3n

Lehetőleg CSAK azt! Azt is csak tiszta kézzel, különben lehet, hogy nagyot fog szólni. A tiszta oxigén az olajokkal, zsírokkal heves reakcióba lép (robbanás)! Ezt pedig senki sem szeretné...

Arany János

Szia "motion" !
Próbáld ki légyszi: Mach3-File-LazyCam-Setup-Posting Option-GCode file options.
Itt a C:\Mach3\GCode-nak kellene szerepelni.
Ha így nyitod meg a Lazy-t, az elkészült kódot azonnal betölti a Mach-ba.

pa0n9mw

Köszi
A zsiros olajos dolgot ismerem, söt azt is hogy bizonyos fajta gumiknál is fennál a veszély, csak a teflonról dologról nem hallottam semmit.

végyé

000000000

000000000

A szánhidrátokat tartalmazó tömítéseket (szerves anyagokat) nem szabad használni. A szintetikusok mehetnek (teflon)!

motion

Üdv.
Így próbáltam én is.
Egy egyszerű kört próbáltunk DXF-be importálni.
Ez sikerült is. Betöltötte, beállítottuk a mélységet meg az egyéb dolgokat, majd load Mach3 és semmi.
-not found mach3 file
-loading complete
Vagy valami ilyesmit ír ki. Már nem emlékszem pontosan.
A lényeg, hogy nem történik semmi.
A fószer meg ragaszkodik a Corelhez. Ráadásul az X3-hoz.
Annak idején én is ezért dobtam ki a Corelt. Valami mindig nem úgy jött össze ahogyan kellett volna.
Lazy-t sem használtam még soha. Szerintem valamit nem jól állítok be.
Biztosan nem tudom, de szerintem egy kört, vagy egy "t" betűt meg kellene csinálnia reg nélkül is.
Nem tud valaki egy Lazy-gyorstalpalót?

Motion

43pbwjg8s

motion! Ezt most fejtsd ki kérlek mert igy a számomra sántít.
Én az életben nem használtam LazyCAM-et, de mit is csináltál?

Próbáltál importálni DXF-et (nem -be!)
Milyen programba is?  A Lazy CAM-be?

Ott:
- megadtál mélységi adatokat,
sajnos én soha nem használtam de gondlom még itt kell generálni G-kódot ugye?
- ha igen akkor megtetted? mert ha nem akkor nem csoda hogy nem talált a MACH G-kódot.

Mi a probléma itt a COREL-lel? És mondjuk az X3 verzióval? Hogyan jön ez ide? Abban készült a DXF?
Milyen DXF verzióban mentetted? Ajánlott az R14!

Egyszóval: Mi is a gond? Egy kicsit érthetőbben! Akkor tuti több segítséged lesz.

pa0n9mw

motion

Üdv.

A Corel X3-ban megszerkesztett, és Pl. DXF formátumban lementett file-okat nem lehet régi verziójú Mach3-mal megnyitni. Ezért töltöttem le a legfrissebbet. (3.041)
Ha nem használtál még LazyCAM-et, akkor már ketten vagyunk. Ezért is írtam, hogy biztosan én nem csinálok valamit jól.
Tehát: Corel X3 kör lement DXF/R14 formátumba. Mach megnyit Lazy behív. Import DXF, kör betölt.
Layers fül, Tools és Cut adatok megadása. Esetleg Offset fülnél offset beállítás.
Ezt követően klikk a Post code gombra, project fülnél:
-not found Mach3 file
-posting file complete.  
Klikk a Mach3 load gombra.
A Lazy nem ment a C\Mach3\Gcode mappába sem, és a Mach-ba sem tölt semmit.

Motion

43pbwjg8s

Köszönöm!
Igy már értem. :)
Bár nem ezzel a szoftverrel használom tovább, de nálam szerencsére eddig mindien esetben jó volt az X3-ból R14 DXF-be mentett cucc.
A Lazy-hoz majd hozzáértő ad tanácsot.
Szia!

Arany János

Szia motion!
Ha eltudnád küldeni nekem, szivesen megnézném azt a rajzot.

motion

Üdv. János!
Megoldódott a problémám.
Nem én voltam bamba. Igaza volt Szigmának. Regisztráció hiánya volt.
Tehát a 3.041-es verziójú Mach-hoz tartozó LazyCAM egyáltalán nem ment G-kódot reg. nélkül.
Felraktam egy 2.valahányas Mach-ot, azzal már lehet pár dolgot csinálni reg. nélkül is.
Egyébként honnan lehet LazyCAM reg.-et venni, és mennyiért?

Motion

000000000

"honnan lehet LazyCAM reg.-et venni, és mennyiért?"
Közvetlen a gyártótól a legolcsóbb (paypal vagy banki átutalással), de intézhetek én is.

MachX (Mach2/Mach3)$175  
LazyCam Pro $75
Mach3 Addons for Mill $50                    

motion

Köszi.
Átadom az emberkének, hogy mi mennyi, meg honnan.
Majd rendezze magának...
Most nézem, hogy "megnyertem" a #3 666.-ik hozzászólást....És Varsányié a #666.-ik...:-))

Motion

000000000

Mivel lehet megnyitni a HQx fájlt? Egyáltalán mihez való?  
Ha valaki segítene megköszöném.