Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

bmejdz9nu

Köszi Tibi.
0,38Nm jött ki 20.000 fordulatnál és 800 W-nál.. Elképzelhető...
De miaz a hasznos motorteljesítmémy? ez egy tág fogalom, a Kress üresjárásban 130w-vesz fel...

Ha "hasznos" teljesítmény nem lenne akkor mindenki úgy venne motort mint a háziasszony porszívót - csak az számít mennyi van ráírva... de mi tudjuk, hogy ez nem így van. Egy 1000W-os jófajta porszívó leveri a 3KW-os kinait...
(viszont az utóbbi olcsóbb és meleg levegőt is gyárt - télen ez hasznos... a hangja is "jobb"...)

Valakinek nincs valami szerszámgépe amire rá van írva a nyomaték.. vagy 220-as motorja ami hasonló és megadták a nyomtékot...

Kristály Árpád

Hallihó Péter!
Már megint a kinaiaknál kötőttél ki......
 Nem szoktak rémálmaid lenni????
Szerintem íratkoz be  egy kinai nyelvtanárhoz, hátha jobb lesz a helyzet.........
Hallihó!

bmejdz9nu

Hát igen. Tudod ez olyan példa értékű mint régen a ruszki dolog...
A wc-felíratott pár nap után tudtam azonosítani a helyszínen... nem mentem be a nőibe...

A motorról írjál valamit... kianai is jó...

000000000

A kéziszerszámokra a felvett teljesítményt írják rá. A leadott egy ekkora gépnél ennek a max 60-70%-a lehet. Ebből számold a fordulatszámnak megfelelő nyomatékot. Ezek a gépek soros karakterisztikájúak, vagyis teljesítménytartók. Ha csökken a fordulatszám nő a nyomaték.

bmejdz9nu

A kress-ben allandó nyomatékú un. teljeshullámú elektronika van.
Mit kell alapul venni amit velvesz vagy amit ráírnak... mert általában annyit sose vesz fel...

000000000

Amit ráírnak, annyit vehet fel büntetlenül. Uána már egy kicsit jobban füstöl. És persze válaszd szét a profi ipari gépeket a barkács kategóriától. Az elsővel napi nyolc órát dolgozhatsz, az utóbbi illik pihentetni időnként. A rosszabb hatásfok miatt nyilvánvalóan kevesebb forgás és több meleg jön ki belőle. De most már ideje volna bekapcsolnod és kipróbálni, hogy mit bír! (merthogy a puding próbája is az evés)

000000000

Hello Péter!

Miért érdekel Téged most ennyire a marómotorod
nyomatéka? Nem egészen értelek...
Ez a kérdés sokkal izgalmasabb lesz a géped
X, Y, Z motorjainál. Szerintem azokra fordíts
most energiát, mivel ez a gépépétésed alap
paramétere, és jósági foka lesz. A marómotorod
ráér még.

bmejdz9nu

A tervezéshez kell. Beletörődjek hogy a csak a kress-t lehet rászerelni vagy másikat (is)...
A miximálisan kicsi méretben akarom a maximális marási felületet és ha a másik motor előbre van a z-tengelyen akkor csökkenik a marási tér...
Túl nagyra sem akarom a z-tengely kilógását feleslegessen. A kress min. 10.000-et fordul... nincs alatta... és csak 1/8", 6mm, 8mm és estleg most láttam a neten patront hozzá 10mm.
Ez a kress jó de hangos... és a kötötségek vannak...
Van egy másik motorom ami 1000-3000 fordulat 1,2Nm-es... persze ehhez az ER25 befogó és a 15 patron (1-16mm-ig) még 30.000 Ft.
Vagy R8 befogás ez egy kicsit olcsóbb.
Tényleg ismeri valaki ezt az R8 befogási szabványt?

tumnmsi57

Varsányi Petinek a hunbay-hez
A JOOMLA nem támogat aukciós oldal készítést???

http://www.joomla.hu/" TARGET=_fnew>http://www.joomla.hu/

000000000

A trimerekkel 2-4 kozott játszok, nincs hatása rá (2,5A a mot.). Nem segít, ha ráteszek tobb A. Ma arra jottem rá, hogy  ha valami idot pihen a rendszer kb.1h, akkor kb 10-15p -ig minden rendeben megyen. Az után csak rosszabb, mindig tobb helyen áll meg. A motorok hidegek, a H1 ugyanúgy. [#conf]

000000000

helló!
Jó a  tápod? Van elegendő kondi benne?

000000000

Lenne egy igen sürgős kérdésem!
Terveztettem egy nyákot, ezt írta e-mailben a tervező:

""P-CAD programmal tervezem a nyákot.  A gerber file formátumok ezek lehetnek:

> alapegység: mm / Inch
> numeric format:  4.4 vagy 5.3
> apertúra:  G54/w vagy anélkül, RS274-X vagy anélkül
>
> Ezenkívül tartozik még hozzá egy NC drill fájl is, ami a furatok
> átmér"ojét és koordinátáját tartalmazza."

Hogyan kérjem, hogy mach-be egyből tudjam importálni és marni? A drill NC file-nál van valami trükk?

Reggel óta eszi a kefét, mert nem tudtam még választ adni neki.

000000000

RC -szia! Szerintem a táppal nem lehet probléma, próbáltam csak egy tengelyre, ugyanaz az eredmény. Máskulomben a H1 -hez való táp(Magi).  . .  .  Lehetne mechanikai is a dolog, mert úgy viselkdik, mintha szorulna a tengely, csak azt nem értem, hogy ha megy terhelés alatt még lefogom a tengelyt és lehetetlen megállítani, csak nagy erovel. De idovel magától is megállogat. Ha lekapcsolom a mot. és kézzel forgatom, egyenletesen, szépen fut. Természetesen van ellenállása.[#conf]

000000000

Hali!

((Már nézegetem az oldalt legalább egy éve, és azóta CNC gépet szeretnék...
Mitöbb annyira tetszett, hogy mechatronika szakra mentem továbbtanulni:D))
Most elkezdtem én is egy felületszerelő gép megvalósításán fáradozni, és az első kérdésem, hátha valaki tud segíteni:

STK6722HZ:
-unipolásris léptetőmotor vezérlő IC
-SIP tokozás, 18 láb
- 48-52V motorfesz, és max 2,1-2,5A motoráram(többféle adattal is találkozni)
-Sony Semiconductor gyártotta valamikor, néhol még árulják is neten (15$-tól 35 euróig:D:D LOL)

Én egy EPSON FX1050-es mátrix nyomtatóból guberáltam, és felhasználnám...

A panelből eddig kivakerált bekötés:

1: Motor táp ???
2: Motor "GND"
3: nem volt bekötve
4: Motor tekercs
5: elment egy kontrollerhez...???
6: elment egy kontrollerhez...???
7: Motor tekercs
8: ???
9: +5V
10:nem volt bekötve
11:nem volt bekötve
12:Motor tekercs
13:elment egy kontrollerhez...???
14:elment egy kontrollerhez...???
15:Motor tekercs
16:Motor "GND"
17:elemnt a fene tudja követni hova...???
18:GND

Ennyit tudok eddig, ha valaki tud egy pdf doksit bekötéssel, vagy tudja a bekötést, akkor ne fogja viszsa megát!

Előre is köszi!

Száyer Géza

000000000