Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

000000000

Interactive tool cataloge:
http://www.depo.de/9.0.html?&L=1

Kereső mezőbe "SK40":
http://www.kfh-hermann.de/

Arra készültök, hogy házilag építetek egy revolverfejet, vagy margarétát és automata lesz a szerszámcsere?

49db863y8

Helló Péter!
Az SK40 komoly termelőgépek szerszám csatlakozása,plCNCmegmunkálóközpont.M16-os behúzó menettel rögzithető a szerszám tartó és ez még csak a főorsó belső része.A főorsó csapágyazás 80 mm-es külső átmérő körül mozog plusz a csapágyház-tehát ez nem hobby kategória ha csak nem nagy gépben gondolkozol.De ha lesz egy részletesebb rajzod engem is érdekel.
üdv:Bagyinszki László

j3rx6bsjd

Az SK20 még talán belefér a hobby kategóriába.A többi az inkább "góliáthobby",mert túl nagyok a méretei.

000000000

Ezért is nem értettem, hogy mit is akartok az SK40-el! :D

bmejdz9nu

SK20-at ismeri valaki?
SK30-hoz már vannak szerszámok  
de az SK40-hez minden.

Az amerikaiak valami más szabványban utaznak erről tudtok valamit? Kompatibilitás, adapter létezik e...

Persze SK40 brutál.  
De csak ehhez találtam vágóbetétes fejet pl. alu felület maráshoz...
A gépem is - ha minden igaz - elég erős lesz...
De még elég kicsi ahhoz, hogy jövőre elvigyem (utánfutón) a talira...

Ja az ajánlott oldalakon is csak a befogandók vannak - befogó marómotorfejet továbbra sem találtam...

bmejdz9nu

Most nézem a méretét tényleg nem semmi...

http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&ih=016&sspagename=STRK%3AMEWA%3AIT&viewitem=&item=260048275738&rd=1&rd=1#ebayphotohosting" TARGET=_fnew>Präzisions- Hochleistungs- Bohrfutter  - SK40 / 0-13 mm NC/CNC - DIN 69871

3vv2btrhv

Szia Lakatos
kelene nekem a gépépitö elérhetödége !!
Tibor

j3rx6bsjd

3vv2btrhv

Bocsi , aki a talin kint árulta kocsibol !
Tibor

Kristály Árpád

Hallihó!
Sajnos amit itt keresgéltek az egyik sem az!!!
Szerintem a golyó fogása az másodlagos, a kúp fog! Az autómatikus szerszámcsre úgy történik, hogy kimegy a parkoló pályára berakja egy villa alakú tartóba, majd többnyire levegő munkahenger kilőki a szerszámot a kúpból, (láttam már elektromost is!) majd felveszi az újjabbb szerszámot. Küldőm a rajzot ami szerintem részben magáért beszél.
Az olaszoknál találhattok infokat ez ügyben pl: cncitalia.net
Hallihó!

Riboga

A gépépítő elérhetősége:
Guba Tibor (Tiba)
70/2621456

49db863y8

Helló Péter!
Nézd meg awww.suhner.com-oldalt is.Az SK steil kegel-meredek kúpot jelent.A marószerszámok :hengeres, morse kúpos és meredek kúpos szárral készülnek általában .A nemzetközi szabvány ISO jelzéssel jelöli a meredek kúpot.Tehát a SK20 és az ISO20az egyforma.
Üdv:Bagyinszki László

49db863y8

HellóÁrpád!
A rajzon ábrázolt szerszám csatlakozás meredekkúp, ennek a szerepe a központosítás.  Ezért tengely irányú rögzités nélkül nemhasználható. A rögzités lehet golyó ,lammella ,elektromos ,hidraulikus ,pneumatiku stb, de tengely irányú rögzités nélkül egyszerüen kiesik a szerám a főorsóból.De még az önzáró Morse kúpot sem ajánlatos sugár irányú terhelés esetén rögzités nélkül használni.  
Üdv:Bagyinszki László

000000000

A kúp fog persze. Mint a morse kúp. A "csöcs" csak azért kell a befogó végére, hogy a gép be tudja húzni a kúpot kellő erővel. Ha nem lenne, akkor kézzel kellene "felküldeni" - mint pl. esztergánál az esztergacsúcsot (persze ezt vízszintes helyzetben).

Még mindig nem árulta el senki, hogy mire készültök ezekkel a befogókkal?

D.Laci

"A kúp fog persze. Mint a morse kúp. A "csöcs" csak azért kell a befogó végére, hogy a gép be tudja húzni a kúpot kellő erővel"
NEM!!!!
Mint tanult és nagyra becsült kolégám irta:
".De még az önzáró Morse kúpot sem ajánlatos sugár irányú terhelés esetén rögzités nélkül használni."
megfelelő rögzités nélkül forgácsolás közben kiesne a szerszám...
hagyományos maró gép szerszámokat egy csavarral huzták és rögziteték a helyére..