Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

bmejdz9nu

Ahhoz kérném segítségeteket, hogy az alábbi tengelyhez kb. hány Nm-es motort kellene vennem?
Teljesen átlagosnak mondható gép felépítes lesz.

Először az árát sokaltam, most pedig a tengely vastagságot... az sokat számít, hogy 20-as vagy 16-os... modjuk 16-os alatt nemigen találtam ilyet ami így teljesn komplett...

Adatok: THK BNF2005-5 precision.  
teljes hossz: 480mm, hasznos: 320mm,  
átmérő: 20mm, emelkedés: 5mm.
Már útban van Singapur-ból és egy 2.-at félretettek.

http://varsanyipeter.com/cnc/THK_BNF2005.jpg" border=0>

Előre is köszönettel.

bmejdz9nu

Ja, direkt hajtást kedvelném...

bmejdz9nu

István köszönöm... ...
Hát ez tényleg működik. bár én nem így próbéltam  

hanem print:  
pdf creator-ral aztán a pdf-et is nyitja a corel (12) !!!
Köszönöm...

000000000

Helló Skacok!!!!Kérdésem hogy a rinó3d-ben megszerkesztett 3d alkatrészt hogy lehet az artcam(-ba átvini ,hogy ki is tudjam marni!!!!!
Ti biztos tudjátok ! Ha tudtok segiteni kérlek tegyétek meg!!
Köszönet :S.I[#nemtudom][#nemtudom][#nemtudom][#pias][#banplz]

D.Laci

3DMonster a te barátod:)

000000000

Szia Péter!
Az, hogy hány Nm-es motor kell természetesen függ
a felhasznált orsótól is, de nem ez a döntő. A leglényegesebb szempont a gyorsítani kívánt tömeg és a kívánt tengelysebesség. Van egy THK katalógusom amely pontos képleteket ad a motorparaméterek meghatározásához. Ezekben a képletekben első helyen szerepel a mozgatandó tömeg, a gyorsítás a végsebesség. Még olyan dolgok is, mint a menetemelkedés, az orsómeghaj- tás típusa stb. is beszámításra kerülnek. Egy számított példa alapján: 30kg-os tömeg (asztal + munkadarab) mozgatásához (gyorsítás, munkamenet, lassítás) és 12 m/perc max. sebesség eléréséhez kb. 1.5 Nm-es motorral számol. Én a sebességet nagyon soknak, a motorteljesítményt pedig kicsinek tartom. Én az ismeretlen gépedhez min 2 Nm-es motorokban gondolkodnék.
motornyomatékkal számol ill. az orsó  , nek én

000000000

Mégegyszer!
Bocsi a hibáért ami a szöveg végén van. Ha érdekel
elküldöm a pontos képlete(ke)t is. Az orsóért irígyellek. Hányért vetted?  

bmejdz9nu

Köszi a választ. Én is így gondolom...
Csak "sajnos" van 4 db PowerMax II. motorom.  
(M21NRXA-LSM-M1-02, 1Nm, 1500 rpm, 2.8A-36V, P:56W - ezek vannak rajta...)
Ezek nagyon spécik... jó lenne valahogy hozzá tenni de nem merem majd...

Tengelyek:
Egyenlőre egy van útban, egyet pedíg félretettek.
Azért válsztottam ezt a drága tengelyt mert teljesen komplett. Azaz csapágyak és csapágyház is van rajta. Kezdésnek biztos ami biztos...
Persze használt. De amit Szingapúrban dobnak az még Kínában csak csecsemő korú... gondolom érted mire gondolok..  
Jártam Szingapúrban és Kínában is. Nagy a különbség...
Pár levelet váltottam az eladóval - hát nem éppen CNC "hobbista" - jobb nekünk nem is tudni hogy Ők mit tudnak...

bmejdz9nu

Most jöttem haza Ausztriából és vettem egy könyvet a címe:
CNC-Frasen im Modellbau...
(Hobby CNC-k...Csináld magad ... stb..)

Nagyon jó...(nak tűnik.)
Az a kérdésem valamilyen könyv jelent meg magyarul is a CNC-kről talán pontossabban hobbi CNC kategóriában.???

yuagaci9g

Levedethetned, aztan a forumot kiszitalva kesz a konyv. Na, mit szolsz! En is beszallok.

bmejdz9nu

Már mire gondolsz. szike meg szkennert neki...

000000000

Régi bölcsesség: Sose írd le amit lemásolhatsz! Sose másod le, amit lekopírozhatsz! Sose kopírozd le azt, amit kivághatsz!
Egy másik okosság egykori előadómtól: egy könyvből le lehet vizsgázni, kettőből le lehet szigorlatozni, háromból viszont már új könyvet lehet írni. Cak hátul illik felsorolni a felhasznált irodalomjegyzéket. Remélem sokat lendítettem a magyar kiadáson.

yuagaci9g

Ha jol belegondolsz............
  ez nem is olyan hulyeseg, sokkal kevesebb infobol is szuletett mar egyetemi szakkonyv.

3vv2btrhv

Szia maffia1
Nekem ugy müködik , hogy a rinoban STL formátunban exportálom !
Az art cam meg importálja az STL formátumot , semmi köztes megoldás !!
Tibor

000000000

Köszike Tibor!!
[#taps][#circling][#alien2]