Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

000000000

Na, most nézem, hogy jól elírtam!!! :D
1000mm/min akart lenni, nem sec! Elnézést...

000000000

Trapézmenet lenne alkalmazva, menetes szárként. 15-20mm-es átmérőben gondolkodom, de nem tudom, hogy milyen menetemelkedés illene hozzá.
Azt szeretném még kérni, hogy mondjátok el - adott menetemelkedésű trapézmenetnél, hogyan módosulnak az erők? Egy-, kétbekezdéses trapézmenet esetén?

Szintén a végcél az lenne, hogy mekkora terhet képes probléma mentesen megemelni adott motor, adott menetes szárral - direkt hajtással.

000000000

A Front Palette progival te tudsz HPGL formátumba exportálni?Én akárhogy csinálom nem sikerül.Pedig valahol aszt olvastam hogy free.

000000000

Vagyis Front Palet Designer v.3

bmejdz9nu

Ma egésznap keresgéltem a neten.
Léteznek úgynevezett egyvonalas betük..
(guuugle: "Single line fonts - Engraving)  
direkt gravírozáshoz...
Csak "free" sehol... egy betükészlet 50 USD...
Lehet kezdeni a gyújtést...
Persze akinek Mach-van az megint könnyen van... mert van hozzá... szinte aprópénzért.

000000000

http://www.frontpanelexpress.com/" TARGET=_fnew>Itt találtam a Front Panel progit de sehogyse megy a hpgl exprot:(

000000000

[#felkialtas]Uraim!
Elárulok egy titkot, ha esetleg még nem ismernétek!
A fenti progit megnéztem és csak a megvásárolt változat tud HPGL-t exportálni, de legálisan is meg lehet kerülni a dolgot!!!
1. rakjátok fel a Windows rendszeretekre az "MS Publisher Color Printer" -t!
2. A Front Panel..-al készítsétek el az egyvonalas feliratot, furatot, stb. és nyomtassátok ki ezzel a printerrel (file-ba lerakja és xxx.eps kiterjesztést adjatok neki)!
3. CorelDraw 11-el inport EPS (Curves!) és lás csodát!
4. CorelDraw 11. export HPGL (DXF, vagy amit akartok)![#buck][#eljen]

000000000

Picit felhozom:

"Trapézmenet lenne alkalmazva, menetes szárként. 15-20mm-es átmérőben gondolkodom, de nem tudom, hogy milyen menetemelkedés illene hozzá.
Azt szeretném még kérni, hogy mondjátok el - adott menetemelkedésű trapézmenetnél, hogyan módosulnak az erők? Egy-, kétbekezdéses trapézmenet esetén?

Szintén a végcél az lenne, hogy mekkora terhet képes probléma mentesen megemelni adott motor, adott menetes szárral - direkt hajtással."

000000000

Szia Aszbolit!

Mielőtt a menetemelkedéssel foglalkozol,
javasolnám, hogy állapítsd meg a hajtásod
nyomaték-fordulatszám jelleggörbéjét.
Egyébként pedig minél nagyobb az orsó menetemelkedése egy adott motor esetén,
annál kisebb a hasznos mozgatóerő.

Üdv.: Tibor45

000000000

Szia!

Írtam egy e-mailt Neked. Igazából nem vagyok tisztában ezekkel a számításokkal. Szívesen venném, ha segítenél végigvezetni!

000000000

Szia!
Reggel én írtam Neked választ, hogy tedd fel
a konkrét kérdéseidet.
A jellegörbére vonatkozóan pedig olvasd el a
Léptetőmotor #623-at.

000000000

Nem érkezett meg a levél. :(
Rögtön elolvasom a #623-at és megpróbálok konkrét, értelmes kérdést feltenni.

000000000

Nem lettem egyelőre sokkal okosabb, mert a PDF-ben nincs jelleggörbe.  
Egy konkrét kérdést próbálok meg feltenni:
Függőleges mozgás esetén, TR16/4 menetes orsó, 6Nm-es motor mekkora súlyt képes problémamentesen mozgatni?

000000000

Ezt a görbét Neked kell kimérni!!
Az erő pedig 50%-os hatásfokkal számolva 471 kp.
Csak értsed már meg, hogy az állandó nyomaték
a léptető motoros hajtásra nem igaz, csak
a szervóra. Ezért kell tudnod a valóságos
M-n jellegörbét, és ez csak akkor igaz
a gyárival, ha pont azt a tápot, hajtást, ..stb.
használsz, amit a gyár is használt a motorhoz
mellékelt adatlap kapcsán.

000000000

Szóval akkor amíg nincs kezemben a motor, semmire sem megyek az okoskodással.