Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

bmejdz9nu

Betüket (egyvonalast, 0.8-as maróval...) szeretnék gravírozni előlapra...  

nem is godoltam hogy ez ekkora probléma...  

Nem Mach-al... HPGL kellene a végére.  
A betüknek "vonalból" kellene lenni a Corelban...  
vagy hasonló...
Van valami megoldás erre?

Motoros

Eagle tud egyvonalas ékezetes betűt, és hpglben mented.ráadásúl a keretet vagy egyebet is megrajzolhatod

bmejdz9nu

Na ezt köszi megpróbálom..
Van más megoldás
Ez a Frontplatte designer 3 is jó lehet... ha lenne...

000000000

sziasztok.eléggé kezdö vagyok és az lenne a kérdésem ,hogy melyik programmal lehet  dxf filet késziteni?

000000000

AutoCAD, Rhino, és bármilyen 3D tervező.

000000000

000000000

[#hamm][#kuss]
No koment!

000000000

A talin Találkozunk!![#gonosz2][#gonosz3]

000000000

000000000

Léptetőmotorokonál mit is jelent pontosan pl. a 6Nm forgatónyomaték? Konkrét értéket szeretnék majd kiszámolni a végén, hogy pl. M12-es menetes szárral, 1000mm/s sebesség mellett hasraütés szerűen 10kg-ot. Ebben segítsetek légyszíves!

000000000

Lemaradt, erről a motorról lenne konkrétan szó:

http://stappenmotor.nl/Datasheets/TimMotoren/34%20SB%20Serie.pdf

Direkt link a pdf-hez.

000000000

Hello Aszbolit!
A sebességet tuti elírtad, vagy ha nem,
szép vágyaid vannak!

000000000

Hastaütés szerűen írtam valamit. Csak hogy érzékeltessem milyen adatokra lennék kíváncsi. :)
Tudsz segíteni a számításban? Gondolom nem alaptalanul jelentetted ki, hogy a kitalált sebességgel problémák lennének. ;)

vthgizrff

Szia!

Ha a menetes szálra merőlegesen rögzítesz egy 1 méteres pálcát, és annak a végére felpakolsz 6kg súly, na az pont 6Nm lesz. Az M12-es menetnek meg 1,75-os emelkedése. A léptetőmotorok fordulatával meredeken csökken a nyomatékuk, szerintem 500-as fordulat felett már nem igazán biztonságos a járatásuk. Persze a bátrabbak pörgetik akár 2000-rel is.

000000000

Kedves Aszbolit! Hasraütött sebesség adatod
(1000mm/s) M12 orsóra, 1:1 áttétel estén 34286
1/min fordulatú motort kívánna. Ezt érdemes
lett volna kiszámolnod egy osztással Neked is,
azt gondolom. Ezért írtam, hogy ez egy szép vágy. Zoltán véleményével egyetértek,
azzal az apró kiegészítéssel, hogy elírta a  
nyomaték teszt eredményét. 6kg helyett 60dkg
tömegű súly jelent 1 m-es karon 6 Nm-t.