Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

Rinaldo

Sziasztok,
Sajnos a talira egyéb okok miatt nem mehettem (cash) amit nagyon sajnálok. Ahogy látom nagy az érdeklődés az automata befogó komplett rajza iránt.Akit érdekel küldjön mailt és elküldöm.

000000000

Megkérdezem majd. NCT-nél vannak fejek. Mekkora fordulatszám tartományban szeretnéd használni?

49db863y8

Szia Péter!
Nem akarok szakmmai vitába bonyolódni Veled,különösen azok után ,hogy láttam a saját készítésű marógéped fotóit.Őszintén mondom profi vagy a szakmában.Csak azt áruld el légyszi,hogy mi tartja a főorsóban a szerszámot marás közben ha nem a tengely irányú erő?
Üdv :Bagyinszki László

000000000

Szia László! A nagyon erős rugók tartják a marót. Semmi más!!!! Eltudom küldeni az olasz CORTINI cnc marógép eredeti rajzát a fejről. abból világosan kiderül hogyan működik.

000000000

Szia Péter! Csak lassan a testtel!!!!!!! Ennek a gépnek az ára, évekkel ezelött is már 10 millió forint felett volt!!!!!!!!!!! Gondolom azóta sem lett olcsóbb. Sőt!! Mielött nagyon beleélnéd magad.[#rinya][#rinya]

bmejdz9nu

Kristály Árpád

Hallihó!
Istvánnak elküldtem a kért rajzott PDF-ben, gondolom felteszi!
Azért a befogóhoz anyit, hogy remélem senki nem gondolja, hogy a kúpot a golyók illetve különbözö pöckök tartják bent!!!
A kúpnak igenis van rögzitő szerepe a nyomatékról nem is beszélve....
Hallihó!

000000000

Szia Árpád! Az 1-es, 2-es, 3-as, 4-es morse kúpok-- önzáróak!! Így készülnek a kúposszárú marők. Ha ilyen kúppal készülnének a gyorsbefogók, nem lehetne cserélni őket, annyira beszorulnának. Vagy nagykalapács, vagy kipattintó gyűrűvel lehetne meglazitani. De erre nincs hely!!! Ezért alkalmazzák a meredek kúpot, mert az nem önzáró!!!Csak gondolj bele,-- ha például műanyagtölcséreket tolsz egymásba, / a csőre nélkül / soha nem fog egymásba ragadni, mert a kúpja tulságosan is meredek!!! Ellenben a műanyag poharak, vagy a bazári papírtrombiták könnyedén egymáshoz tapadnak, mert a kúpjuk kisebb,/ önzáró kúp /.
Bármennyire is nehéz elhinni, ilyen egyszerű a magyarázat, ez az igazság!! Részemről ezt a témát lezártam. ÜDV. Péter[#wave]

Kristály Árpád

Az a baj, hogy rendszeresen mellébeszélünk....,
És okos ember aki nem érti meg a másikat!
Az azért nem említetted, hogy a mórzekúpnál van egy szár vég mely felveszí az esetleges nyómatékot.... Én egyszer sem említettem, hogy ez a kúp ÖNZÁRÓ!
Egy öreg szaki....
Hallihó!

000000000

Fel van töltve (File Tár/Dokumentumok).
http://magiist.fpn.hu/Dokumentumok/Szerszambefogo.pdf" TARGET=_fnew>Befogó.pdf

49db863y8

Szia Péter!
Örülök a válaszodnak amiben írod ,hogy erős rugók tartják a szerszámot.Akkor mégis egy dologról beszélünk,ugyan is ezek az erős rugók ébresztik azt a tengelyirányú erőt amit én írtam.De azért még szükséges a főorsó végén lévő menesztő tőke is ,hogy ne a kúpot terhelje a nyomaték.Bár ez nincs minden gépen. A rajzot szivesen venném ha nem arról van szó amiről István ír a 324-ben.  
Üdvözlettel :László

000000000

sziasztok!
az lenne a kérdésem ,h tud-e nekem valaki infót mondani a VEXTA PX245M-01B típusú léptető motorról!?
üdv.:BOCO

bmejdz9nu

Na akkor folytatnám a "NAGY" szerszám befogóval kapcsolatos kérdéseimet:

Letettem az ipari méretű Sk30 beszerzéséről...
és azt hiszem megtaláltam a megfelelő befogó patront és megoldást:
(a kulcs szó a neten ez volt: ER25 "collet chuck"  
Ebből van 16-os 25-ös és 32-es ...
Én a 25-öst néztem ki a marómotoromra:

http://varsanyipeter.com/cnc/ER25%20MT2%20COLLET%20CHUCK/e8_1.jpg" border=0>

Ehhez 15 db patron való az 1mm-től 16mm-es befogatáshoz:

http://varsanyipeter.com/cnc/ER25%20MT2%20COLLET%20CHUCK/75_1_b.jpg" border=0>

Szerintetek ez már megfelelőbb???
Ez a kupos befogatásból két faja van a cégnek:
1 kupos és a végén "lapítás"
2.kupos és a végén belül 10-es menet.

Ismeri ezeket valaki? Szerintetek az automata szerszámcserét meg lehet oldani vele... persze több befogató vásárlással....

000000000

Nekem van egy készletem, amelyik kísértetiesen hasonlít ehhez a patronhoz. De 20mm-ig fogadja a marókat. Lemértem Neked:

http://i56.photobucket.com/albums/g199/albinolynx/PB090007.jpg
http://i56.photobucket.com/albums/g199/albinolynx/PB090009.jpg

Rossz a megvilágítás, megerőltettem ma a kezem - azért ilyen tűéles megint a két fotó. Következtetni azért lehet. Súlyra sem kevés.  

Mekkora motorral kívánod hajtani?

lari

Péter!

Ami a képen látható az Morse kúp, a 25-ös az hármas, a 32-ez pedig négyes morse.
Ezek elvileg önzáróak, de marógépen szükséges ezeket is rögzíteni, ezért lenne jobb Neked az amelyiknek a végén menet van. Ennélfogva egy behúzócsavarral lehet rögzíteni és oldani.
Autómata szerszámcsere szerintem ennél a megoldásnál eléggé nehézkes, de gondolom van rá megoldás....