Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

guliver83

Én már kötöttem minden mindenkivel de semmi

Rabb Ferenc

LittleSV

Elég mindent azzal kötnöd amivel kell :)
Linkeltem az adatlapot, abban A-Z-ig minden benne van.
Enable-GND
M0/M1/M2-GND/GND/GND (full step)
Reset/Sleep-+5V
Step/Dir-Step/Dir
VMOT-24V
GND-24VGND
B2/B1/A1/A2-Motor
Fault-
GND-5VGND

hostya

Igazad van.! [#falbav]

Elkerülte a figyelmem, hogy az "ENABLE" fölött egy vonal van. Azaz NEGÁLT.. (nem +5V, hanem GND)

SültkrumpLee

Köszönöm szépen!
 [#worship][#worship][#worship]

guliver83

Így már jó!
Köszönöm!

LittleSV

guliver83

Több ilyen vezérlőm van és most a másodikat is bekötöttem és az sem akar menni.
A poti ami rajta van olyan állásban volt, hogy semmi áramfelvétel nem volt, lehetséges hogy az elsőn is ez volt a hiba és én össze vissza kötöttem már mindent.

6rk75uezn

Igen lakatos satu,lehet túl preciznek hangzik hogy egy milit-másfelet se emelkedjen az egyik pofa de engem zavar,szeretem ha valami tökéletesen működik,de azt hiszem most egy marad.Most festés előtt akartam ezt megoldani de nem olyan egyszerű és valóban nem annyira probléma csak .... :)

jani300

Szia ! Pont így a nem jó .
A fecskefarkú ferde felület közé lenne értelme hézagolást tenni .
A párhuzamos felső felületeknek kellene egymáson felülni továbbra is .
Van valakinek gyári állapotú ilyen satuja ?
Szerintem az új sem volt század pontosan illesztve .

Csuhás

Az ékléc nem ilyen. ( satunál csak a poén miatt emlegettük ) Ahova te a betétet rajzoltad oda kell mindkét oldalon az állórészre érdesítés, zsírtalanítás után felragasztani egy egy 0.2..0.4 körüli bronz lemez csíkot a teljes felületre. A ragasztás után egy reszelővel össze kell dolgozni oldalt az öntvénnyel és elöl hátul csavarral szegeccsel kell még pluszban rögzíteni. Lényeg hogy ragasztva az egész vékony lemez is több évet kiszolgál. Elkészítésnél inkább szoruljon egy kicsit, satunál ez nem zavaró és egy kettőre bejáródik.

jani300

Miután leírtam , átgondoltam én is .
Kétoldalt az állórészen felül az persze jó !
A véleményem persze nem változott , én hagynám a fenébe .
Láttam néhány javított (ragasztott)kéziszánt , egyebet , engem nem tudott meggyőzni hogy az jó ! A gépi munkák tökéletesek voltak , csak a ragasztások elengedtek egy idő után , legalábbis amivel én találkoztam .

6rk75uezn

Igen,a ragasztás nekem sem tetszik,hiába hogy vannak nagyonjó ragasztók (loctite),de csak igénybe lenne véve a ragasztott rész,hagyom én is a fenébe :(

Csuhás

Végül is kár kipróbálni, hiszen ha nem működik elrontottál két arasznyi bronz lemez csikot, feleslegesen fúrtál négy mentet, és a satud pont olyan maradt mint volt. Szerintem se kockáztass! :-(