Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

adamant

Tiszteletem!  

Segítségetek kellene hátha valaki találkozott már ilyennel  
Adott kettő dolog ACS806 leadshine AC szervo http://www.t2cnc.hu/downloads/ACS806.pdf" TARGET=_fnew>ACS vezérlő és egy BL60-400W AC szervomotor http://cncdrive.com/img/BL60-400W_ACservomotor.png" TARGET=_fnew>motor
nagyon szépen le van írva hogy mit hoza kell kötni de valahogy mégsem akarózik a dolog mert a motornak nagyon kicsi a nyomatéka és ha elkezdtem kézzel tekerni azonnal hibára fut megforgatni mégse lehet mert akkor is csak ugrik egyet a motor és azonnal hibára fut a dolog szóval a PID ek hangolásáig el sem tudtam jutni :(  

az lenne a kérdésem hogy valaki nem játszott e ezekkel a vezérlőkkel motorokkal? ha az enkoder AB jelét felcserélem akkor már javul a helyzet de mégsem az igazi kicsengettem a kábeleket mi merre és hogyan HALL szenzorokat is probáltam felcserélni vagy a motor betáp kábeleit más sorrendbe bekötni de semmi jó ..... :(  

nincs valakinek valami jó ötlete hogy mit merre és hogyan?  

Előre is köszönöm a segítséget  

Üdv Adamant

6rk75uezn

Sziasztok.
Ötletre lenne szükségem,van egy békebeli jó magyar 125 ös satum,kicsit meg van kopva a (fecskefark) vagy hogy hivjåk csúszóésze,igy mikor összezárna a pofa az egyik megemelkedik kb 1-1,5 milit,mit legetne ezzel kezdeni??Marógépem nincs,köszönöm az ötleteket előre is.

vadember

Ragassz rá egy olyan vastag lemezcsíkot ami éppen befér.

6rk75uezn

Loctite-al mondjuk?vagy mi jöhetne még szóba?

Csuhás

Magam valami átlagos talán lidlben vett kétkomponensessel ragasztottam, azzal kiegészítve hogy hosszabb lemezcsíkot a csúszófelület végénél ráhajtottam az öntvényre és egy egy hármas csavarral rögzítettem mindkét végén.

svejk

Egy tanult ember meg tudná nekem mondani, hogy 2,4 MB  9600 baud-os sebességgel elvileg mennyi idő alatt megy át soros porton?

ce2s84jij

Nekem 2,048 másodperc jött ki. Elvileg.

2,4 MB => 2457,6 B => 19660,8 b => 2,048 s

1 MB = 1024 B
1 baud = 1 b/s

6rk75uezn

Köszi.Van 0,7 es rozsdamentes lemezem,azt hiszem ezt megpróbálom felragasztani,plussz két fül a végein és csavar.

000000000

Lehet, én rézlemezt, vagy fekete, lágy vaslemezt raknék rá.  

t5kzsyyvh

svejk

No ettől tartottam, köszi!

t5kzsyyvh

netes tablazatban talaltam, hogy 4MB megy at egyora alatt 9600Baud-al.

ce2s84jij

Köszönöm hogy kijavítottál. A netes táblázatnak is igaza van. :-)

Elnézést kérek svejktől.

1 MB = 1024 kB = 2516582,4 B

Helyesen 2097,152 s = 34,95 perc.

6rk75uezn

Megmértem 0,2-es lemez férne be,ez igy meg nem kivitelezhető,szerintem is rézlemez lenne a korekt de előtte le kellene maratnom hogy legalább 1mm es beférjen,és azt felragasztani.