Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

6rk75uezn

Köszi szépen,megpróbálok rákeresni hogy melyik mennyi fenyerővel rendelkezik.

6rk75uezn

Hát azért nem hinném hogy 75W nyi Led olyan kis fényerővel rendelkezne hogy csak dekorásióhoz lenne alkalmas vagy elég.

6rk75uezn

Ismét egy kérdéssel fordulok hozzátok,most kezdtem el a kompresszorom összerakni és az volna a kérdésem hogy egy 2,2Kw os Siemens aszinkron mocit mennyivel egéséges túlhajtani Hz-ben?Már csak azért mert a jelenlegi át tételezés szerint kevés a sűritőnek a fordulat,ha a mocit 70 Hz en járatnám akkor kapnék annyi fordulatszám növekedést hogy pont jó lenne.Köszönöm válaszaitokat.

Vetesi75

70Hz nem hiszem, hogy gondot okozna. (Nagyobb huzatot csinál a ventilátor) :) Viszont nagyobb fordulaton a kompresszornak nagyobb a teljesítményigénye.

6rk75uezn

Köszi,szerintem sem gond,de mondom inkább megkérdezem.
A teljesitményigény pedig egyértelmű.
A képen egyértelmű hogy 3x 230 deltába=2,2kw
Vagy 400V csillagba 60Hz en 2,55kw!
De valyon deltába 230 nál a 60 vagy 70Hz en a fordulatszám növekedés mellé jár teljesitmény töblet is?
https://ibin.co/2bffE8kGQwRv.jpg

svejk

"De valyon deltába 230 nál a 60 vagy 70Hz en a fordulatszám növekedés mellé jár teljesitmény töblet is?"

Nem.

A frekvencia növelésével a feszültséget is emelni kell, ha nagyobb teljesítményt akarsz kihozni belőle.

Az adattáblán is a Te írásoddal ellentétben 60Hz 460V(y) 2,55kW szerepel.

A motor tengelyen leadott teljesítménye:
P=2Pi*M*n
A fordulatszám a frekvenciától, a nyomaték pedig a motor áramától, közvetve a kapocsfeszültségétől függ.

2f428kduf

Csakhogy a motor induktivitása adott, 70Hz-en amúgyis nagyobb az induktiv ellenállása, ezért nem tud nagyobb áram kialakulni, deltában csak a 240V AC áll rendelkezésre. Nem biztos, hogy a nagyobb teljesítményt viszi. Nem merek megesküdni, de azt hiszem  a kompresszor teljesítmény igénye négyzetesen növekszik.

jani300

Üdv !
L6203 stepper vezérlőben van áram korlát ?
Lehet rá nagyobb áramú motort kötni ?
Nem durrantanám el ha nem muszáj ...

ANTAL GÁBOR

A kompresszor hajtásához szükséges teljesítmény az a beszívott levegő tömegáramával arányos . Ha gyorsabban forog a főtengely akkor a fordulatszámmal arányos mennyiségű levegőt szív be . ( persze a szelepeknek is gyorsabban kell működniük ami nagy fordulatszámnál nem valósul meg  tehát az elméletinél valójában kevesebbet szív be a kompresszor ) Az előállított nyomás meredekebben emeli a teljesítményszükségletet . Ha gyorsan akarunk kalkulálni akkor kiszámoljuk az un izotermikus teljesítményszükségletet és abból egy un izotermikus hatásfokkal vesszük figyelembe a teljesítményt. Az izotermikus telj. szükségletben az ln(p2/p1 ) szerepel  . A precíz számolásnál  un politrópikus esettel számolunk ( de azt már  nem írom le .... )
  A forgólapátos áramlástechnikai gépeknél a teljesítmény köbösen nő a fordulatszámmal ( lineárisan nő a szállított mennyiség és négyzetesen nő a nyomás ( Euler féle turbina egyenlet !! ) a szorzatuk köbös .  ( tudnék mesélni hogy hogyan szívtak a volt főnökömék mert ezt nem tudták...)   Mindenkinek szól,kényszerből címzem Zolinak

niu7vyvp0

Sziasztok,

Fa maráshoz hány élő marót célszerű választani?  
Ebay-en láttam 1 élűtől egészen 2 élűig csak nem tudom melyik lenne a legjobb választás. Tudnátok segíteni?

ANTAL GÁBOR

Szerintem  ilyenkor a számtani átlag ( arany középút !!) a jó választás [#nyes][#nyes]

000000000

s7manbs8

Miféle vezérlő ? Magában az IC-ben nemigen van, csak ha külsőleg meg van oldva gondolom, a az áramkör olyan, de nem mutattad meg miről lenne szó.

dcsaba

Sziasztok. Hűtőgép kompresszor mennyire jó vákuumszivattyúnak?

niu7vyvp0

Sikerült elírnom az este átka :D
1-4 élűt szerettem volna írni :)