Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

Antal Sándor

Én inkább tűzvédelmi oldalról tartom gyanúsnak a dolgot.
Nálunk a munkahelyemen az egész csarnok ilyen panelekből van,bármilyen kábel átvezetést csak is kizárólag védőcsőbe helyezve engedélyeztek.

LittleSV

Be lehet gégecsövezni is a furatokat, csak ember legyen a talpán aki ekkora szívást elvállal :)

ANTAL GÁBOR

Írod hogy nem lehet keresgélni .. Ha elkészült a hosszfurat ekkor betolni egy 30 mm hosszu passzos ( pl műgyantába ágyazott hangfrekivel gerjesztet   tekercset és azt függőleges ferritantennával  megkeresni ( " Csanda " elv ) Nekem van egy " elektroszmog " analizátorom az váltakozó mágneses mezőnél( alacsony freki) extrém érzékeny . De lehet egy megfelelően polarizált mágnes és egy érzékeny B mérő ( akár egy vizszintes tengelyűen csapágyazott lágyvas ) is ad eredményt.

PSoft

A csőből "gyártott" koronafúró, nekem is megfordult a fejemben, jó ötlet.
De, hogy takarítod ki a csőből a beletömődött hab forgácsot?

Azt nem írtam, a fúró megvezetésére is van egy elképzelés.
A panel élére egy "kellő hosszúságú" "U" profilt rögzítve...
Az "U" profilon egy, a fúró átmérőhöz méretezett cső.
Azon keresztül fúrva, az elképzelés szerint talán, kellően megvezetné a fúrószárat.

Kézből fúrva, egy ötszáz hosszú gerendafúróval, látszólag maga a fúrás könnyen menne.
A fúró, porrá töri a habot, az ötszázas hosszban még, nincs különösebb ellenállása a habnak.
Ebben a hosszban, még vissza se kell húzni, a forgács eltávolításához.
Maga a fúrás akár, egy akusfúróval is megvalósítható lenne.

LittleSV

"Kézből fúrva, egy ötszáz hosszú gerendafúróval, látszólag maga a fúrás könnyen menne." a gyakorlat...
Nekem 100mm-en sem sikerül merőlegest fúrni kézből :)

Ha elég hosszú a csöved, akkor végig tudod fúrni a lyukat és nem kell kiszedned a habot, nem? Elég akkor mikor kész a furat és kihúztad a habból, akkor meg kitolod a csőből a habot.

PSoft

A fúrásra értettem, hogy "könnyen menne".
A merőlegesség, az egy más dolog.:)
Kézből, persze hogy mászik a fúró...nekem is!:)

000000000

A hegyes rúd kevésbé hajlamos eltérni az iránytól, mint a fúró.

000000000

Szia. Jól látom, hogy te admin vagy? Hol tudok kérni épül a gépem topicot? Köszönöm.

zozo

Csak egy más ötlet, nem tom életképes-e.
Ha olvad az a hab, akkor szóba jöhetne egy cső végére szerelt fűtőpatron. A gázokat meg elszívni a csövön keresztül.

000000000

ANTAL GÁBOR

mielött az ötletem terítékre kerülne : mi burkolja a habot ( horganyzott vas ?  alu ? műanyag ?) vagy ezek kombinációja?

jani300

Kösz hogy írtál !
Ez egy régi ipari kártyás vezérlő .
A vezérlőn van egy külön kis panel ,RFH25P- vel , gondolom ez valami védelem .
Nem találtam infót a konkrét vezérlőről , képet egyszer tettem fel majd megkeresem .
Az ajánlott kapcsolásban nem láttam áramfigyelő ellenállást azért kérdeztem .
Persze hogy én nem láttam attól még lehet :(

jani300

Szerint itt nagyon megfogtad az igazi problémát ,én nem mernék ilyet bevállalni .

PSoft

Ez is jó ötletnek tűnik!

Kérdés...
Mennyire rugalmas a hab?
Mennyire szorul meg 2,5m hosszban a leszúrt/ütve leszúrt cső/tüske?
Mekkora erő kell a visszahúzásához?
Mennyit enged vissza a hab a tüske kihúzása után?

PSoft

Hát igen!

A PIR panelok, acéllemez panelok, közte a hab.