Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

jani300

De meggyullad azért .
Helyszínen hegesztettem ilyenhez tartócsavarokat,begyulladt a furaton keresztül .
Simán el lehet fújni éppen , de azért ...

zozo

Hát, én nem hiszek a 2és fél méter hosszú, átm.16-os EGYENES furatban, ha az fúrva van.

De örülnék, ha sikerülne megoldani. Figyelek :)

jani300

Fémben erre való az ágyúfúró ! :)
De igazad van , csak nem bírok magammal :)

000000000

Ez a hab inkább törik, porlódik. Nem rugalmas. Pár éve, egy méter széles darabon 12 mm es vasat átszúrtam.  
Oda, vissza  fordítottam vagy kétszer és könnyen kijött.
Szerintem csinálj egy próbát egy 50 – 60 centis darabot szúrjál bele kézzel.  

Csuhás

Nem hiszem én se hogy ez így megoldható, ráadásul találkoznia kell a kereszt furattal. Inkább kívülre kábelcsatornát..

Csuhás

Kész van, használd egészséggel!

PSoft

Szép kis "téma" húsvét hétfő ebéd környékére, de...ne add föl!:)

Egyébként, az átm.16 csak "irányelv".
Abban már, kényelmesen elférne a "belevaló".
Bizonyos határok között, nincs megkötés a furat átmérőre.
(hatvanas a panelvastagság.)
Lehet, hogy előnyösebb is volna egy nagyobb átmérőjű furat, pld. a szerszám kihajlás szempontjából.
Vagy, a keresztfuratnál, a kábel kifordítása szempontjából is.

Az a lényeg, hogy meg kellene találni a pontos fúrásra/lyuk készítésre a megfelelő, és a legegyszerűbben kivitelezhető technikát.
Más szempontok, most nem játszanak, csak a furat kialakítás.

Antal Sándor

Láttam képeket olyan üzemről ami azért éget porrá mert villámhárító tartóvasakat hegesztettek a szendvicspanelhez.
A panel belseje meggyulladt és képtelenség eloltani.

Csuhás

Szerintem ilyen hosszú furatot eleve csak függőlegesen lehet fúrni, mert vízszintesen a fúró nem bírja el a saját súlyát. :-(

PSoft

Igen, a kábelcsatorna/cső, lényegesen egyszerűbbé tenné a dolgot, de...

Ebben az esetben, esztétikai, és más okok miatt sem megengedett a panelon kívüli nyomvonal szerelés.:(((

Csuhás

Nem lehet a furatok helyén illeszteni két táblát? A tábla élébe csak egyszerűbb hornyot vágni.

PSoft

Az sem lenne egyszerű, a http://www.izolacje.com.pl/images/photos/products/181/__b_plyta-ruukki-SP2D_PU6.jpg" TARGET=_fnew>panel illesztések kialakítása miatt.
Meg, szinte kizárt, hogy minden beépítendő cucc, a panel illesztések vonalába kerüljön.:((

000000000

Ez a hab ha pár másodpercre begyullad is, eloltja magát.  

jani300

Nem magát a szendvicspanel anyagát hegesztettem meg , csak helyszínen , egy rajta furaton átmenő tartót a vasszerkezethez .
De nem voltam teljesen nyugodt :(

Csuhás

Felfelé hosszan menne az illesztés vonalában és ahol szükséges max fél métert elmenne oldalra. Építéskor mehetne bele gégecső. ( Bár villanyász szempontból azt hiszem nem megengedett az oldalazás.) Talán így ki lehetne sakkozni az eszközök helyét.