Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

000000000

Egyébként kisebb vákuum asztalhoz elég egy hűtő kompresszor ?

hostya

Mitől kisebb vákuum asztalhoz szeretnéd..? :)

000000000

Bocsánat, egy 40x40 es asztalhoz elég egy vagy két hűtő kompresszor ? :)

hostya

Tovább kérdezek..  :)
40x40mm vagy 40x40cm..??
-A 40x40mm-hez elég egy hűtő kompresszor.
-A 40x40cm-hez két hűtő kompresszor sem biztos hogy elég... Attól függ milyen teljesítményűek (légszállításúak) a kompresszorok

Látom nem régen vagy a fórumon..
Próbálj meg "okosan" kérdezni, és akkor hamarabb kapsz értelmes választ... [#integet2]

000000000

Ne haragudj, pontosítok még. https://i.ytimg.com/vi/MR-WS8CUHrs/maxresdefault.jpg ( Gigantikus kép! Csuhás )

Ilyen asztalra gondoltam. Es 40x40cm.  
Legközelebb pontosan teszem fel a kérdéseim. :)

Csuhás

Egy perske motort szeretnék kipróbálni. Az adattábla szerint Y 165V  és 300Hz. Jól értem hogy ez összetartozó értékpár? Azaz a frekiváltón a motor adatainál ez a két érték a beállítandó?

vjanos

Igen, és a Max feszültség áram és frekvencia értékeket is ennek megfelelően állítsd.

designr

Valaki egyszer leirhatná részletesen  a frekiváltóknak ezekhez a nagyfrekis motorokhoz a beállításait..kinai marómotorok..Perske..GMN..

PSoft

Segítsetek mááá'!:)
A feladat, a következő lenne.

Habbal töltött https://www.google.hu/search?q=pir+panel&biw=1024&bih=652&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjjqd3dhOPLAhVGXSwKHSHmCGwQ_AUIBygB" TARGET=_fnew>PIR szendvicspanelokba kellene furatokat készíteni.
Valahogy úgy, ahogy a lenti képen próbáltam illusztrálni.
Átm. 16-os hosszfuratok lennének a habban, és szintén 16-os, a keresztfurat is.
A furatokban, elektromos vezetékek/kábelok mennének, végpontokhoz, szerelvényekhez.
A hosszfuratok, akár 2,5m hosszban is mennének a habban, pontosan tartva mindkét irány merőlegességét, hiszen lent/alul, egyetlen méréssel, meg kell határozni a keresztfurat pontos helyét, "meg kell találni" a hosszfuratot.
A két furatnak, találkoznia kell, keresgélésre, új keresztfurat készítésére nincs lehetőség.
A panelok furatait, még "fekve" a beépítés előtt van lehetőség elkészíteni.

Gondolom, a leírtakból, már adódik a kérdésem is.:)

Milyen technológiával készíthetőek el a vázolt furatok a szendvicsben?
Elsősorban, a fúró pontos megvezetésére gondolok.
Magára a fúróra van elképzelés, pld. egy hosszított szárú  
 http://www.szerszamoutlet.hu/tartalom/termek/termek_kepmakita_gerendafuro_hatszogrosszral_30x450_mm_d07668_1.jpg" TARGET=_fnew>gerendafúró lehetne a kiválasztott.

Ötletet, elképzelést várok a fúró megvezetésére.
Az lenne a legjobb, ha valaki azt mondaná..."én már csináltam ilyet",és a gyakorlati tapasztalatait megosztaná velem(velünk).:))

http://cnctar.hobbycnc.hu/PSoft/Vegyes/Pir_panel/Grafika1.jpg" border=0>

LittleSV

Van 6 méteres vaskos sined kocsikkal? Sínt ráfektetni a szendvicspanelra, párhuzamost állítani az oldalsíkkal, kocsikra felfogatni a fúrót, így biztos a szendvicspanel felületével, és oldalával párhuzamos furatot fogsz készíteni.
Gondolom a merőleges lyukfúrással már nincs gond.
Ha nem saját célra lesz, biztos bele lehet tenni a vezető keret gyártást a villanyász munkába.

Mondjuk nem csináltam még ilyet, de elméletben mennie kéne... :)

De, biztos hogy hosszított szár elég lesz a gerendafúróra? A forgács hogy fog kijönni mögötte? Az én gerendafúróimmal, a szerszámhossztól hosszabb lyukak fúrásánál már bajban vagyok, mert a forgácsot nem tudja kitermelni (de lehet én csinálom rosszul a dolgokat, pl nem veszek kellő hosszúságú szerszámot)..

svejk

Csak érdeklődöm, ez a szerelési mód engedélyezett a szendvicspanel gyártó és a vonatkozó villamos szabványok részéről is?

t5kzsyyvh

beleugatok, mert vmi hasonlot tervezek en is..igaz kisebb leptekben ( es mas anyaggal), tehat nem biztos hogy ez jo lenne neked.

en ugy tervezem, hogy az anyagot kozepen kettevagom (habvagoval) es ugy maratom bele a furatokat, majd osszeragasztom.

LittleSV

Kérdés milyen az a fúró/tokmány párosítás, ahol 2,5 méteren nem olyan ütése, hogy a 16os helyett 25ös furatod lesz. Lehet csak 10es fúróval kell belemenni... :)

000000000

Lehet, én a hosszfuratokat nem fúrnám. Hanem megvezető hüvelyen keresztül préselném az élésszögűre hegyezett vasrudat, vagy heggyel ellátott csövet.  
Jó módszer lehet például ütve fúróval üttetni. Gyors és hatékony.  

svejk

Szerintem a habba való hosszú "fúrást" inkább koronafúrószerűséggel kellene megoldani.
Mondjuk egy 2,5 m-es 16-os vékonyfalú, varrat nélküli rozsdamentes cső végét koronafúróra kialakítani.
Még ha többször ki is kell húzni akkor is pontosabb mint egy hagyományos fúró.