Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

ywathzay

Ja, egy földelhető dugvilla, háromeres vezvez, és már meg is történt aminek történnie kellett. Nem volt ám hülye az öreg. Mondta is sokszor "nem vagyok én olyan hülye mint amilyennek kinézel...."[#vigyor4]

guliver83

Én valami hamisítvány Ukrán Orosz makit flexre gondoltam, hogy olyat még kint nem láttam.

keri

Juj, azért ez az oroszoknál sem volt szabványos érintésvédelem :)

Rabb Ferenc

Záhonytól Vlagyivosztokig földfüggetlen volt  (és talán még most is az) a kisfeszültségű hálózat. Már ahol volt. Ezért nem jelentett gondot, ha az egyik szál véletlenül a fúrógép fém nyeléhez ért...

Nálunk ugyanez a gép már megrázó élményt okozott :)

keri

Fene se gondolta volna.
Volt pár orosz szerszámunk nekünk is, de azon azért megvolt oldva az érintésvédelem, pedig közvetlenül Moszkvából hozták a legtöbbet.

De azért gondolom a földfüggetlenség mellet, kell lennie egy jó kis testzárlatnak is hogy a fém házra kerüljön a fázis.

000000000

"kettős szigetelés, földelni nem szabad!"

6rk75uezn

Sziasztok.
Valaki használ műhely világitásnak ledszalagot?

Arra gondoltam hogy vennék 5 méter Led szalagot olyat ami 15W/méter,ez ugye 75W ot tesz ki.
Ezt az 5 métert ketté végnám és két sávba ragasztanám fel a menyezetre.

A kérdésem hogy ez kb mennyi Watt-nyi csöves fénynek felelne meg?
A másik hogy mekkora 12V os trafó kellene hozzá tápnak?Egy hagyomány kis 12V os trafó gondolom jó is lenne hozzá ami tuti 12V os és azt egyenirányitanám.

Előre is nagyonszépen köszönöm a válaszaitokat és ötleteiteket.

Üdv:Laci.

t5kzsyyvh

az hogy mire eleg azt az adott szalag doksija tudja megmondani..kulonfele fenykibocsajtasu LED-ek vannak.

a 75W az elektromos fogyasztasa.
75w/12V = 6,25A ekkora tap kell minimum.

t5kzsyyvh

jah..a fenymennyiseg egysege a lumen, ezt erdemes keresni a szalaggal kapcsolatban es osszevetni a jelenlegi fenyforrasod adataival.

000000000

Meg összevetni a megvilágítani kívánt felülettel, mivel a LED nem körkörösen gömb alakban világít, hanem csak bizonyos szögben.
És abban a sávban lehet tudja az elvárt fényerőt, de a sávon kívül sötét van.
Ez a gond a nem kellően megválasztott közvilágításokkal is.
Egy 100 W hagyományos izzó 1380-1500 lument ad le, viszont felületre átszámított megvilágítás 1 m-ről 100 lux 360 fokban.
Így a fehér plafonról visszaverődő szórt fény is világítja a teret.
Szerintem érdemes nagy sugárzási szögű 110-120 fokos LED-eket használni, és a munkaasztal fölé külön ledsort tenni.

000000000

A LED igy dekoráció inkabb   kell helyi megvilágítás is...  LED - el

000000000

(gyártunk PS hab profilokat LED szalagohoz...,)

Fórum tagoknak anyagárért

Rabb Ferenc

A LED-ek mit szólnak (hosszabb távon) a gondos hőszigeteléshez?

Földi Péter

Ne haragudjatok, de had kérdezzem meg, hogy ismertek-e olyan üzletet, ahol szombaton (ma) alu bordáskerék (T10 vagy T5) vásárolható. Nagyon köszi, az "adok-veszek" rovatot tehermentesíteném.. :) Üdv,Péter

Földi Péter

Most jött rám a szerelhetnék.... [#lookaround]