Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

000000000

Szia Miki.
Várom a leveled. De még jobban a csomagot.

PSoft

Végül is, igazatok van!:)

Ott a Strigon(ME-1000),mehet az a vágás kettőből, két oldalról is.
Vannak fűrésztárcsáim, egész háromszázig.
Most nem tudom hirtelen, mekkora forog el a vánkos alatt, de ha kettőből vágom...akkor az se lehet gond.

Köszi!

6rk75uezn

Sziasztok.

Lenne egy kérdésem,ha jól emlékszem akkor a több tiz éve vezett vill hállózat úgy volt kiépitve a szolgáltató részéről hogy egy fázis és egy nulla  (ami a védőföld is volt).
Na most egy kicsit rendbe akarom vágni a ház vezetékeit,kicsit ráncba szedem,de idén minden képp áthúzom az egész házat,addig is megszüntetek olyan durva dolgokat hogy 1-1 szál alu vezetéken (1,5mm2-es) kap áramot a műhelyem és a konyha is.

Az óra után 2 vezetéket látok,ami láttán szinte hanyatt estem,egy kb 6mm2-es alu ami a fázis és melllette egy 2,5mm2 es alu ami a nulla /és föld egyben/ és ez igy egy nagy nulla :)
Na most jól gondolom hogy ezt kötelessége megcsinálnia /ingyen/ ha kérem a szolgáltatómat (Émász) hogy cserélje ki?

Erre a vezetékre nem akarok már rákötni.

000000000

Sajnos a nem hátra köszörült tárcsába könnyen beragad, és megszorul.

PSoft

Kicsit, halasztódik a project!:)
(talán most, nem is baj)

Szállítói(be) késedelmek vannak, "panel ügyileg".
(én mááá' fúúúúrnám!):)

Csuhás

Kenni kell bőven emulzióval mert különben ilyen vastag danamidba minden beleszorul.

PSoft

Vannak lapkás, terpesztett fogú tárcsáim is.
Azokba, csak nem.(ha még locsolom is)
Most nem számít, ha 2-3mm-rel több a forgács.:))

000000000

Az ősszel, vagy 3 órán keresztül vagdostam 100 as danamid rudakat. Nulla kenéssel.
Hátraköszörült, váltott fogú vídiás tárcsával.  

Alumíniumnál viszont kenni kell.  

Vetesi75

Amennyiben éles a lap, akkor egyértelműen szalag vezetési hiba. A kicsi vezető "csapágyak" excenteres tengelyekkel állíthatóak 1vonalba'. Jó szórakozást hozzá...  :(  
(Kb. egy éve g.ciztem vele hasonló technikán, a 3. műszak után egészen elfogadható lett a vágás minősége. Talán DS181? volt, HBM.)

6rk75uezn

Na hogy esetleg én is segitsek máson ne csak nekm segitsenek.
Évek óta sok sok Danamid alkatrészt csinálok,szijtárcsák stb.
Olcsón hozzájutottam 100x100 as és 150x150 es fekete gerendákhoz,ezeket eleve meg sem birom fogni a kis gépem 125/3 as tokmányában,igy darabolnom kell,ami nekem eddig nagyon bevált az az a módszer hogy egy kis bosch kézi körfűrészbe a lehető legvékonyabb vidiás ritkafogú tárcsát teszek és viszi mint kés a vajat,érdekes de 4500 as fordulaton nincs olyan melegedés hogy bármilyen kicsi jele is megjelenne a kenődésnek,ha a közelbe laknál 3perc alatt 4 felé vágnám neked hosszába,de meg oldod te ezt szerintem.
Ennyivel tudtam segiteni.

Szalai György

Azt gondolom, hogy mire akarsz, vagy nem akarsz rákötni, az a szolgáltatót nem kötelezi semmire.
Általában az utcai elosztó hálózattól az első kötési pontig tartó, villanyóra (fogyasztásmérő) előtti, méretlen áramú csatlakozó vezeték a szolgáltató tulajdona csak.
Ha ez a mai szabvány előírásoknak nem megfelelő, akkor térítésmentesen cseréli, de ehhez a műszaki feltételeket neked kell biztosítani.
Saját költségeden, a szolgáltató által regisztrált villanyszerelő vállalkozóval, a mai szabványok szerint szükséges alakíttatnod a csatlakozási pontot, méretlen fővezeték csövet fogyasztásmérő szekrényt, érintésvédelmet.
Az első kötési pont utáni méretlen és a fogyasztásmérő utáni mért vezeték nem a szolgáltató tulajdona.
Ha az nem felel meg a mai előírásoknak és ezt jelzed a szolgáltató felé, akkor természetesen határidővel kötelezni fog rá, hogy regisztrált villanyszerelő vállalkozóval, saját költségeden szabványosíttasd.
Szerintem.

bznc93pf5

ez szuper!  
de az enyém trapéz oldalú és ráadásul még gömbvégűt is, azt is lehetséges?

jani300

Sziasztok !
 © bundyland feltett képeket egy fém szalagfűrészről .
Ennyire egyszerű ennek a lap kifordítása ?
3DB CSAPÁGY 1-1 blokkban ?
Kellene csinálnom egyet :)
Pedig nézegettem már barkácsáruházban , de akkor ez a része nem érdekelt .

bundyland

Köszönöm Mindenkinek a segítséget!

bundyland

Ha kell valamiről közelebbi kép szóljál!