Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

6rk75uezn

Okés rendben,köszi,de hogy kell bekötni helyesen?

6rk75uezn

Amit én rajzoltam az szerintem hülyeség.
Ez lesz a jó bekötés.(már csak azt kellene tudni hogy az én mocim inditó kondis vagy üzemi kondis)

https://www.google.hu/search?q=1+f%C3%A1zis%C3%BA+motor+bek%C3%B6t%C3%A9se&newwindow=1&prmd=ivmn&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjVjISZ24fKAhWBXiwKHaSrDwUQ_AUIBygB#imgrc=2PHgcEHXWfghrM%3A
" TARGET=_fnew>1fazis

zozo

Ha úgy kötötted volna be, ahogyan Svejk mondta, már rég pörögne. A linken is úgy van, ahogyan mondták neked. Csak mert másképp nem lehet :)
Ilyen kis motorokra üzemi kondit szokás tenni.

nwmewgze

Boldog Új Évet Kívánok mindenkinek!
Felület követővel kapcsolatban tudnátok segíteni?Elsősorban valami mechanikai ötletre lennék kíváncsi(úgy hallottam ez bevált módszer)
Vagy Pl: lehet olyat csinálni a mach3-ban mint a cncgraf-nevű progiban, hogy feltérképezi a terepet és ahoz állítja a Z magasságát, valami progival-varázslóval ez megvalósítható?A lényeg, hogy gránitra szeretnék fényképet gravírozni, valami hasonló módon mint a cnc-step-es videókon (Einstein)páran biztos láttátok már a videót
Köszönöm!

smalla

Tegyél fel lécci egy képet a csatlakozóházról. Nekem van egy olyan motorom, amihez nem kell kondi. És 4 vezetékes. Fő és segédtekercs. Induláskor a segédtekercsre kell feszültséget kapcsolni, de ha már megy, akkor nem kell neki semmi. Ha kondit kötsz erre, csak rontasz a helyzeten.

b4nm7gjvr

laacika! Zozo leírta a lényeget.... én még+-ban papolnék...
Indító kondit írtam volna akkor így írom:  "50-63 uF kell rá"  ha sima uF érték van megadva mint pl. 8uF az üzemi kondit jelent!

b4nm7gjvr

http://www.imgserv.com/images/2016/01/01/teGhHN.jpg" border=0>

6rk75uezn

Rendben,köszi,este még végigfuttam a dolgot  linkelt szerint és 15mp alatt indult a moci,én hibáztam,figyelmetlen voltam.köszi mindenkinek!

6rk75uezn

Köszi hogy próbálsz segiteni,már megy  moci,de érdekes amit irsz,kipróbálom amit irsz.
Akkor a te álltalad irt motor segéd tekercse nagyon kicsi lehet ha már nem kell neki üzem közben,de hogy inul el?Ha jól tudom az nem elég hogy a segédtekercs térben van eltolva,hanem a frekije is módosul a kondi miatt,ezért indul meg egy irányban.jól gondolom/tudom?

Csuhás

Freki nem változik! A fázishelyzetet kell eltolni valami módon az induláshoz, pl soros kondival induktivitással, vagy akár vékonyabb néha sárgarézből készült nagyobb menetszámú segédfázis tekerccsel, vagy pl a pólus saru egyik oldalára egy horonyba rakott rézgyűrű által keltett mágneses térrel.

svejk

[#csodalk]
Attól nem lett jó amit írtam, csak attól amit kigugliztál?
Akkor miért nem azzal kezdted?
Basszus, lassan felírlak arra a képzeletbeli listára akiknek nem érdemes segíteni.  [#rinya]
No további boldog 365 napot (mert ugye szökőév lesz) ebben az évben! [#integet2]

2f428kduf

A fázisa tolódik, a frekije nem.

6rk75uezn

Jól van na,ezt benéztem,mostmár pörög és világos minden![#falbav][#falbav][#falbav]

svejk

Én meg indulatos voltam, bocsi![#law]

6rk75uezn

Semmi gond!!!!![#wink]
Moci pörög!