Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

niu7vyvp0

Végeztem újabb kísérletet x és z motorral most érdekes módon stabil 39V maradt működés közben.
A hűtőbordák pár perc után picit belangyosodtak, de remélem ez normális. A 3. vezérlővel nem tudom hogy kockáztassak-e, bár nem tudom hogy meghalt-e csak érzem hogy büdös picit :)

svejk

Nem normális, sajnos gagyi a tápod.
Talán egy jó nagy LC szűrő segítene rajta.
Vagy amit szoktak ajánlani kapcsitápokhoz, egy soros bezi nagy dióda meg több ezer uF plusz pufferkondi.

svejk

No igen, egy állandó előterhelés is segíthet a dolgon, most ezt a másik meghajtó teszi.

niu7vyvp0

Hát klaviónal rendeltem a tápot, gondoltam az tuti jó lesz
Meghajtóba szerinted elég kicserélni a "sérült" ellenállást? szemmel láthatóan megsárgult kicsit.

svejk

Ha ott vetted akkor bizonyára nem gagyi.

Én innen írhatok neked bármit, de neked kell látnod/mérned, hogy mi a jó, mi a nem.
Az ilyen kérdésekre ne várj konkrét tanácsokat senkitől.

niu7vyvp0

Csak egy viszonylag alap multiméterem van. Esetleg pár tipp, hogy mit érdemes méricskélni, hogy közelebb legyek a biztos megoldáshoz? :)

svejk

Ha már rossz, akkor mindegy, ha meg jó akkor happy.

Minden esetre az a megpörkölődött megrepedt áramfigyelő shönt ellenállás nem túl jó ómen.

niu7vyvp0

Ez tény, meg nagyon melegedett, hát max ha nyitnak  a boltok szerzek be ellenállást és megpróbálom, legrosszabb esetben ez tanuló pénz volt és vennem kell másik meghajtót.

Köszönöm

svejk

De ha nagyon méregetni akarsz, mivel van másik két jó vezérlőd hidegen diófa állásban végig tudod mérni a TB IC-det.
A shöntöt is meg tudod saccolni, hogy megszakadt, megnyúlt-e.

niu7vyvp0

Devecz Miklós

Bükkfánál nem müködik? [#integet2]

djfgekywd

De, csak ahoz hozzá kell támasztani.

000000000

Kerékpárt, és Trabantot, a falhoz támasztani tilos!

ANTAL GÁBOR

niu7vyvp0

Egy olyan kérdésem lenne még, hogy mind a 3 meghajtónak egyformának kell lennie? Csak mert ehhez hasonlót találtam csak az általam ismert boltokban.