Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

niu7vyvp0

Köszönöm srácok akkor szenvedek még vele, az volt a baj, hogy szárazon próbáltam belepakolni őket egy "szerelő" nyíláson keresztül. 1 dbig szépen ment is de aztán mikor egy oldalon összetömörödtek a golyók megállt az élet.
SZerzek zsírt és meglátjuk :)

svejk

Csak hogy összezavarodj...
Golyósorsót, lineáris vezetéket összerakni mindig szárazon!
Akkor rögtön érzed, hogy szorul vagy kottyan, szépen jár-e.
Sokan akkor jönnek rá, hogy vackot vásároltak amikor kimosták, kitisztították a használt cuccukat.

Nem utolsó sorban a gyárban is szárazon szerelik össze.

A megfelelő szerelőhüvely nagyban megkönnyíti a dolgot, de általában közvetlen az orsón is elvégezhető a felgolyózás.
Egy hajlított, LE(!)mágnesezett csipesz jól jön.

Először meg kell hogy értsd a működését, utána már menni fog.

fpd0kbd4

z0pt6n6sz

Sziasztok!

Egy mm vastag vörösrézlemezből szeretnék egy bonyolultabb formát kivágni (lásd a képen). A problémám, hogy a szerszám folyamatosan eltörik. Ennél nagyobb szerszám viszont nem jöhet szóba mert akkor elvesznének a részletek.

Adatok:
 - 1mm-es vörösrézlemez
 - 1mm-es sokélű (kukorica) maró
 - 300mm/min előtolás
 - 0.2mm vágó mélység
 - 20.000 RPM főorsó fordulat
 - Jeges, szappanos víz hűtésnek

http://turidekor.hu/ornament.gif" border=0>

niu7vyvp0

Ez nagyon jó kis videó, az enyémnél majd a pályákat e szerint vhogy elkülönítenem hogy átlássam és akkor talán nem lesz baj :)
Legközelebb csak hétfőn tudok foglalkozni vele de már várom

mex

Nem jó választás a kukoricamaró,mert a vörösréz puha, kenődik, eltömíti az apró vágóélközöket és recss. A helyedben egy, vagy két élűvel próbálkoznák.

z0pt6n6sz

Köszönöm szépen a választ! Sajnos ebben a méretben csak ez van, de akkor veszek és megpróbálom.

istvan58

erröl cask anyit mondok hogy:

https://www.youtube.com/watch?v=e3Y6jHTlfOM" TARGET=_fnew>mindenki máskép csinálja

ra8nsmk6w

Én 2mm maróval (1vagy két élűvel) Vágnám ki és csak a sarkokhoz használnék 1mm marót. A hütés önmagában nem elég ezt az anyagot kenni kell.
Nem irigylésre méltó munka. Új éles szerszám alapfeltétel. Egy darab lemezen próbáld ki a megfelelő előtolást. A 300 én soknak tartom mint ahogy a 20 000 is

k0iuitfzy

Szia CSUZLEE!

Bocsi, de nagyon kezdő vagyok még. Miért érdemes használni egy pl 3 fázisú szűrő-t (adok-veszek 31598). Mit okoz (milyen hibajelenség léphet fel) esetleg, ha nem használok szűrőt?

Lóri

Csuhás

Egy frekvenciaváltó kimenete jelentős zavarforrás. Ez okozhat pl egy cnc gépen lépésvesztést. A probléma árnyékolt kábelekkel korrekt átgondolt földelési rendszerrel és többek között kimeneti zavarszűrővel oldható meg. Az esetek nagy többségében elegendő a normális kábelezés, hogy ne legyen hiba.

niu7vyvp0

Szia  

Sorkapcsokat bekötöttem, viszont a sorkapcsok felett található 5 db fehér 4 pólusú csatlakozó. Na oda mit is kéne kötni? :) ( ezeket vmiért eddig nem vettem észre)

zozo

Oda nem kell kötnöd semmit.

niu7vyvp0

Húú nagy megkönnyebbülés  
Köszi