Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

zozo

Lehet, hogy a fűrészlap is dobja magát.
Próbáld meg úgy, hogy nyolcad fordulatonként húzod meg újra és újra, amíg nem szalad. Ha valahol sikerül belőni, akkor jelöld össze a tengelyt-tárcsát-lapot.
Én egy gyémánt tárcsával szívtam mindig, de a jelölés szerint felrakva mindig jó volt.

svejk

Bármely orsót meg lehet munkálni, mindegyik edzett.
A vacak orsók, anyák cserélgethetőek mert olyan nagy a tűrésük, hogy általában belefér a csere.
A komolyabbaknál az orsó és az anya függvényében válogatják bele golyókat 0,001-0,002 mm-ként, ekkor általában nem csereszabatosak.

1 golyó hiánnyal még elmegy az az orsó, de vedd elő az eredeti orsót és azt munkáltasd meg.

robokacsa

help
ha a netről letöltök egy grafikát dxf formátumban
és van rajt egy íves rész, majdnem félkör
ha megnyitom art cam ban, minden tökéletesen van, módosíthatok, méretet változtathatok, de ha már a rajzot újra dxf ben lementem, és a lézeres gép programjával beimportálom, akkor az íves részek szögletessé válnak?
mi lehet ennek az oka, és hogyan orvosolható?

niu7vyvp0

Melóban az esztergályos azt mondta hogy az eredetinél "kókány" munka lenne úgy ezért lett új orsó, a vicces az hogy a régire se kapott vissza az anya :( de holnap majd még próbálkozok  
köszönöm a választ

vadember

Azt az esztergályost hanyagold aki még ennyit sem tud megcsinálni.
Csinálni kell neki egy futtert, abban századon belül fog futni a mdb.

István83

Folyó fúrót használt már valaki?
Milyen a anyagból van a szerszám,és
menyi furat esetén kell léghütéses Weldon,Cnc  
esetén?

etc77f5nr

Én is vettem annó anyát és orsót, az anya nekem sem ment rá, de küldtek új golyókat hozzá ingyen, szóval jófejek voltak. Összeraktam és szépen futott az anya az orsón.

niu7vyvp0

Jó tudni hogy vannak még jó arcok :)
holnap remélem sikerül összerakni

niu7vyvp0

A golyósanyába h célszerűbb bepakolni a golyókat?
(kezdek kicsit összetörni mert eddig nem sikerült összeraknom :( esetleg van vkinek elfekvőben 1605 -ös orsója anyával 525mm hosszban? )

etc77f5nr

Nyugodj le, attól lenyugszol! Fogsz egy marék zsírt bekened a sorokat. A golyókat valami csipesszel (asszony szemöldökcsipesze pl) elkezded körbe bepakolni a golyókat. Elvileg a két külső sorba egyel kevesebb golyó kell mint a két középsőbe, de lehet, hogy fordítva. Annyit teszel bele, hogy kb egy golyónyi üres hely maradjon és kész is. Először én is megijedtem, de vagy 40x biztos, hogy összeraktam újra. Bőven tegyél zsírt, hogy ne essenek ki a golyók.

istvan3

Én úgy csináltam, hogy bekentem az anyát belülről bőven zsírral, magas viszkozitású, ragadósabb fajtával. Aztán egyesével be lehet helyezni a golyókat egy vékony csavarhúzóval. Bezsírozod a végét, és fel tudod vele szedni. Ha kész, akkor óvatosan bele kell dugni egy rudat (pl feltekert kartonból szigetelőszalaggal kialakítva a megfelelő vastagságot) és be lehet tekerni az anyát. A rúd megakadályozza, hogy kiessenek a golyók. Nekem sikerült már rúd nélkül is összerakni a zsír megtartotta a golyókat. A rudat pedig hagyd benne szétszedésnél, hogy ne essenek ki a golyók.

etc77f5nr

Majd beleteszed a fekete műanyagcsövet, és úgy tekered fel az orsóra. De ha nagyobbak a golyók, akkor nem fog felmenni az orsóra. Szépen fel kell kapjon rá és könnyen futnia. A műanyag porvédő karikát az egyiket előre tekerd fel az orsóra.

istvan58

A gépembe minden golyos anyát szétszedtem, kipucoltam használat előtt (4 tengely, dupla anyák azzaz 8 anya) golyók menyisége +/-2 golyóval változot anyánként....ahogy ép sikerült a kinainak  :)
Nem gond ha 1-2 golyó hiányzik pályánként. Arra kell nagyon vigyázni hogy ne kerüljön golyó a terelők közé mert az nem tud akkor körbe járni.

Tehát ahogy Yankoo is irta, bezsírozni majd szépen csipeszel berakod a golyókat. (elosztod a menyíséget 3 ba, ha nem 3-nak a töbszörösse van akkor valahol több lesz, nem gond. Normális esetben egy golyónál kevesebb hely kell maradjon. De ha 2 golyó hiányzik pályánként még az sem okozott gondott. Utána beletolod a csövet ami célszerüen olyan külső átmérőjü ami ép bemegy az anyába. Igy már a golyók nem esnek ki. A csóben meg akkora legyen a lyuk hogy az orsó megmunkált része belemenjen. Innen csak szépen felhuzod az orsó végére, amikor elérte a mentes részt szépen rátekered és a csőröl étmegy az orsóra....kis gyakoralás és megy az.

istvan58

© szaky27-nek szántam

etc77f5nr

Eltérő szerintem hány pálya van. Típusfüggő. Nekem 4 pálya volt két külsőbe 1-el több golyó kellett. A golyókat belehet tenni még  csavarhúzóval amit megmágnesez :)