Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

Bozso777

Kis help kéne, single line (egyvonalas)ékezetes fontok kellenének...esetleg ha valaki tud jó oldalt ahol van...

etc77f5nr

http://www.1001freefonts.com/" TARGET=_fnew>Fontok Fe ha csak beíród gugliba kidom még pár oldalt. "free fonts" Az ékezeteket nézd meg, nem mind az.

Bozso777

Szia. Köszi, guglival kezdtem...de nem olyan egyszerű, mert nem true type, hanem single line kellene és ékezetes...elég sokat letöltögettem, feltettem, de ékezetest nem találtam, azért is írtam ide, hátha valaki végigjátszotta már ezt és talált is.

m8zmkic73

Szia Bozso,
Lehet, hogy rossz az infom, de én úgy tudom, hogy az AGFA fontok egyvonalasak. Én a casmate programban használtam anno, hogy más programmal lehet-e hasunálni, nem tudom. Ha utánanézel, és jó, akkor szívesen felrakom Neked valahová.

Üdv

000000000

szia, korábban felraktam eghy linket, ezernyi egyvonalas van rajta...

000000000

Single Line Stick Type TTF Fonts For CNC Engraving          

Bozso777

Köszi mindkettőtöknek!
Cambamot már letöltöttem ma, de nem ékezetes sajnos.
Agfára ahogy rákerestem szerintem nem egyvonalas, de ékezetet sem láttam rajta.

000000000

Az "egyvonalas" az lényegében kétvonalas, azért hogy a marás forgácsolási iránya körben azonos legye.

Ékezetes: rúgd tökön az angolt, mint a szír, hogyu csináljon neked... pl umlautoto...  :)  

De Te is megteheted: FontCreator

Bozso777

Nekem az igazi 1vonalas kell :)...laserhez nagyon kis betűhöz...olyan közel van a két vonal, hogy feleslegesen égeti kétszer...csak sötétíti, és feleslegesen megy.
Progit kipróbálom...köszi:)

Béni

TTF nem létezik "egyvonalasban".
Maga a formátum nem alkalmas rá.
A gravírozó programok többnyire saját belső készletet használnak.

http://scripts.sil.org/cms/scripts/page.php?site_id=nrsi&id=iws-chapter08#765d8d28" TARGET=_fnew>A look inside the TTF format

000000000

Neki laserhez jó a bmp font is...
nem kell kitoltheto zart gorbenek lenni..
 ( bocs telo)

niu7vyvp0

Sziasztok,

Kicsit elbizonytalanodtam és mielőtt kinyírnám az elektronikát inkább kérdezek, ha nem baj.
A mellékelt képen lévő mach interface board-om van és a az lenne a kérdésem, hogy az X pul-dir, Y pul-dir stb -hez ide az szervó motor vezetékeiz kell kötni? Nekem léptecseim vannak és ehhez sokkalom ezt a sok bemenetet v rosszul gondolom?  

Előre is köszönöm a segítséget.
üdv
szaky27

zozo

Miért sokallod a léptecshez?  
X pul = X step
X dir = X dir

Ez az egyik motoré

Y pul Y dir pedig a másiké

niu7vyvp0

Este már belekeveredtem mint kiscica a farkába :)

AZ en- , dir- , pul- lehet egységes gnd-re kötni?
Akkor így már kezd kivilágosodni.