Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

zozo

Persze, ott van a jobb szélen,(3-dik vissza) abba mehet a közös gnd. A bal oldali sor gnd-je nincs kapcsolatban az alsó sorival. Azt közösíteni kell, ha a bemenetekre is kötsz valamit. Ja és kell a külső 12-24V, csak akkor élnek a bemeneti jelszintek.

zozo

Pontosabban akkor nem kell közösítened a GND-ket, ha a végálláskapcsolókat, vész-stopot közvetlenül ide kötöd be.(bal oldali sorkapocsról van szó).

niu7vyvp0

Egyenlőre csak stop gombom van, többi a jövő zenéje :)
Köszi a segítséget

nv5firipz

Tudnál írni a végállások bekötéséről? Ha jól emlékszem nemrég küzdöttél vele.

000000000

Közben azért alakulgat az LPT kártyám, ha nem is gyorsan.

zozo

Mire gondolsz pontosan?
A lenti képen a bal oldali sorkapocsra kell kötni a végálláskapcsolókat, a GND-re mindegyiknek az egyik felét, a szoftverben definiált PIN-ekre pedig a kapcsolók másik lábát. Amikor zár a végálláskapcsoló, akkor átvált a jelszint. Ellenőrizni kell manuálisan, ha nem záráskor állítja meg a motort, akkor reverse-be kell tenni az adott kimenetet.

Nálam a szívás szoftveres volt, ugyanis nem tudtam, hogy a G92 utasítás paramétere a gép kikapcsolása után is elmentődik. Így aztán bekapcsoláskor állandóan limit túllépést reklamált a linuxcnc. G92.1 és G92.2 -vel lehet kiütni/törölni.  

nv5firipz

A kapcsoló bekötés érdekelt. Eddig USB-ről adtam neki tápot, de a kapcsolók nem működtek. Ha jól értem 12V-os tápnál nem kell a kapcsolókra ellenállással külön feszültséget adni hanem csak bekötöm és ennyi?

zozo

Igen, így igaz. Kell neki a 12-24V külső táp.
Én is most rendeltem két db 5-12V-os step up konvertert neki, hogy ne kelljen a külső táp is.  
465 Ft postával a 2 db :)

zozo

Arany János

Sziasztok!
Megint bénázok!
Annó vásároltam egy XP Home-ot.
Internetezéshez gondoltam lesz egy 30 napos NOD.
DE! A NOD azt mondja: szerverre nem települ!
Az Avast sem!
Hogyan lett szerverem?
Mit kellene átállítanom?

kisinas

Szia!
valami nem tiszta nekem a linkelt áramkörnél: nem látok rajta beállítási lehetőséget....
DC out 5-16 Volt van a képen, hogyan fog ez beállni 12 Voltra?

zozo

Azt gondolom, hogy az input feszültség szintjének a függvénye az output feszültség.
1,5V be > 5V ki
6V be  > 16V ki
5V be  > 12V ki

kisinas

kipróbáltad, és valóban így működik?

zozo

Csak feltételezem, ha már 5V-12V-nak írják :)
Nemrég rendeltem, még pár hét mire megjön.
Majd beszámolok róla.

Sz.József