Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

sufnituning

A Gépműhelyi zsebkönyvet is használom emellett, az beszerezhető, és nagyon hasznos.

Szalai György

6rk75uezn

Életemben először fogok recézni/rovátkolni,szivesn venném és megköszönném ha valaki leirná mire érdemes vigyázni/figyelni.
Egy húzott 6/4-es csövet kell végig recéznem 300mm hosszon egyenes 1.6-os recézővel.
Kicsit utánna olvastam és egész ki kerületi sebességet olvastam egy helyen,az 50mm es átmérőre 120 as környéki furdulatot szàmoltam és 0,8 as előtolàst ir és kenést.
A kenés olaj legyen vagy emulzió?
Apropó ha az emulzióm nem tejes fehér hanem sárgás akkor az még ugyan úgy teljesit?
Mintha két újam közt nézve már nem lenne teljes a kenő képessége.
Köszönöm a segitségrt/válaszokat.[#worship]

Csuhás

Nem vagyok profi recéző szóval igazi tanácshoz Leslie kellene, de írok pár dolgot ami eszembe jut. Elsősorban 300 az elég hosszú, mindenképp támaszd meg csúccsal esetleg dugóval kiegészítve. Jobb volna két oldalról szorító recéző mert az nem tolja el az anyagot. Persze a legjobb a cut típusú recéző volna de az piszok drága. A recézés tulajdonkép mini fogaskerék, akkor szép ha a kerületre egész számú rece fér el. Szóval esetleg le kell szedni pár tizedet a szép rece érdekében. Kenni kell elsősorban és nem hűteni, igazából magát a görgőt és a tengelyét is. Ha jól emlékszem repceolajat javasoltak a régi könyvek, de szvsz minden jó ami pl meneteléshez kell, azaz használhatsz üregelő sprét, vagy akár faggyúval is érdemes bekenni induláskor a csövet.

z2a2u8wf

Ha novelem a leptetovezerlo felbontasat akkor lassabb lesz a motor maximalisan elerhato fordulatszama?
Azaz belassul az adott tengely?

sufnituning

Csúcsot én nem használnék, csak a mozgóbábot.
Az egyéb intim dolgokkal meg keresd fel....:-)

mex

"Apropó ha az emulzióm nem tejes fehér hanem sárgás akkor az még ugyan úgy teljesit?
Mintha két újam közt nézve már nem lenne teljes a kenő képessége. "  
[#taps][#taps][#taps]
Hát ez besz...rás!

6rk75uezn

Köszi,igen igen,jobb volna a két oldalról szoritós,persze minden kép támasztani fogom csúccsal mivel bábom még nincs.
Köszi.

6rk75uezn

Örülök neki hogy ilyen jól szórakozol ezen.[#gunyos1]

sufnituning

Miért állsz neki olyan munkának amihez nincs szerszámod?
Ja szeretsz szenvedni?
19-es kulcsnyílású csavart sem tudsz meglazítani 13-assal. Ja kireszeled, de akkor nem lesz 13-od.

mex

Én viszont nem örülök, hogy így reagálod le.
Ne puffogjál,ez csak a szembeötlő értelmezése az Általad írtaknak..[#gun]

sufnituning

Egyébként meg Te adtad fel a magas labdát[#nemtudom]

sufnituning

A mex meg csak egy jót röhögött.
Én nem röhögtem, csak mosolyogtam.

zozo

Tartok tőle, hogy nem fog menni, mert a cső rugózik majd szépen. Lehet, végig kéne bele egy dugó, akkor lehet csúccsal támasztva is rovátkolni.
Úgy emlékszem, nem árt pár fokot az előtolás irányába kiemelni a görgő elejét. Olajozni kell.
Ha kissé csavarodott lesz a rovátka, az nem baj?
Ilyen hosszban biztos nem megy végig egyenesen.
Nagyon régen csináltam én is hosszabb rovátkolást, villanymotor tengelyre.
 Na meg nem ceruzahegyező kell hozzá, gondolom van egy dögösebb géped.

6rk75uezn

Akkor szerencsés esetleg úgy kezdeni hogy olyanra szedni az átmérőt aminek a kerületét ha osztom a recéző görgő osztásával (pl 1.2-es) az egészre jöljön ki,igaz?