Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

Csuhás

Nem értem a fecskefarkas rész szerepét. Olyan mintha egy esztergakés feje külön emelhető volna a csúcsmagasságba állításhoz. Ha az ember gyorsváltós késtartóba fogja akkor szvsz felesleges. Azt jól gondolom hogy a fecskefarkas  fejet eltolva nem szimmetrikusan fog forgácsolni a két kerék?
Ennél a recézőnél mitől függ a mintázat csúcsszöge illetve a mintázat ferdesége az anyagon? Beállítható egyenes fogú görgőpárral a gyémánt típusú keresztezett recézés?

Csuhás

z2a2u8wf

Ha novelem a leptetomotor felbontasat akkor lassabb lesz a motor maximalisan elerhato fordulatszama?  
Azaz belassul az adott tengely?

sufnituning

Ahogy nézem, a görgő szögét lehet változtatni mellékelem azt a képet ahol a legjobban látom.
Tehát azt a kiálló hengeres házrészt lehet forgatni, ezáltal más szőgben fognak állni a tengelyek

sufnituning

Csuhás

Az elforduló hengerek milyen szögben vannak lelapolva a vágógörgőknél?

Csuhás

Elvileg letölthető solidworks anyag az utolsó oldalról, de nincs mivel megnéznem :-(

Csuhás

Elvileg nem. De ha az így szükséges nagyobb léptető frekvencia a programnál, az opto leválasztásnál, vagy a motor vezérlőnél eléri a határt akkor akkor az jelenti az egész hajtásod sebességhatárát.

z2a2u8wf

Ertem. Akkor nincs ertelme visszabb vennem a felbontast nem lesz gyorsabb a forgatom.
Gondolkoztam visszaveszem egeszlepesre mert 200lepeses a moci, a vezerlo 32-edbe van es 1:100-as csigaattetelen van az eszterga tokmany.kicsit nagynak talaltam a felbontast a max220-as atmerobe faban

zozo

Miért nagy a felbontás? Ha egész lépésre állítod a mocit, akkor is egy lépés a 220mm átmérőjű paláston 0,03mm. Stabilabban lép az egész lépéssel, jobban tart...stb.

Béni

z2a2u8wf

Fenykepezonel is minel tobb a pixel akkor azt mondjak nagy a felbontasa a gepnek. Arra jutottam en is hogy ha egeszlepesben 220mm atmeronel 0.03mm egy lepes akkor felesleges a vezerlot nekem 32-edben hajtanom.

zozo

Így van, semmi értelme.

keri

Nem is a felbontás növelés miatt, de az hogy a motor egyenletesebben jár az smafu?
Persze ha MSDD vagy valami fejlett vezérlőd van akkor nincs értelme, azok magukban megoldják a sima járást.

z2a2u8wf