Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

k0iuitfzy

Sz.József

Valami PC guru segítségét szeretném kérni, mert már elfogyott az összes andaxinom... :(
A gépem teljesen rendszertelenül (szerintem) eldobálja a netet...
UTP-n csatlakozok a routerhez.
Amikor elmegy a net az UTP-n, akkor wifin továbbra is működik...  
A szolgáltatóval megállapítottuk, hogy abba az írányban nincsen gond. (remélem)
Viszont egy kis "kattintgatás", hibakeresés, gép újraindítás stb. után újra megjavul ...
Annyira rendszertelennek tűnik a dolog, hogy semmire nem tudok következtetni... (nagyobbik baj, hogy nem is értek hozzá)
A gépemen win7 van.
Pl. mi a mánduc az a IPv6 meg a IPv4...(??)

http://cnctar.hobbycnc.hu/Sz_Jozsef/allapot%20k.jpg" border=0>

KBalázs

Lehet simán csak nem bírja a kiképzést az integrált hálókártya a gépben.

Sz.József

Még az kimaradt, hogy a router egyig LAN-hoz kapcsolódik egy AP is.
Az az érzésem (de nem tudtam egyértelműsíteni) ha azt kihúzom, akkor mintha tovább bírná panasz nélkül...
De ez már lehet csak képzelődés...
Kb. másfél napja "tépem a hajam", előtte hosszú évekig kutya baja sem volt ennek a felállásnak...

Valakinek valami ötlete?

Segítségeteket előre is köszönöm.

Sz.József

Kiírja, hogy internet van, de weboldalak meg nem tudok megnyitni... (?)

Sz.József

Ja, UTP-n másik gépen is vacakol...

Sz.József

Amikor "kidobja" a sárga felkiáltójelet, akkor IP címet sem kap a gép...

s7manbs8

Nem a router kezd halakodni vagy a másik cucc ?

Sz.József

Másik gépen (géppel) jó / stabil

b4nm7gjvr

A hálókártyádat a gépben cserélni kellene...

Sz.József

Integrált... (mini ITX alaplap)   :((

0bn8uxmw

Első körben, én kábelt cserélnék és másik portra dugnám a routeren. Majd gigabit helyett 100 megára a kapcsolatot, majd fix ip cím és dns.
Ha ez sem segít driver csere utána pedig kisbalta.

0bn8uxmw

Ja, ha a kisbalta kivételével kínai volt amit írtam akkor, dobj egy mailt és segítek.

Sz.József

Mél a nevemre kattintva...
Előre is köszönöm.
Most éppen megint "eldobta"
Perpill. másik gépről vagyok...

wianidhnk

üdvözlet mindenkinek  előre is elnézés kérek mert lehet nagy butaságot fogok kérdezni Tehát szeretnék venni egy kis cnc gépet találtam is egy Wabeco cc-d6000e típusú német gépet ami számítógép segítségével működtetett egy szoftver ha jól tudom nccad  de meghalt a számítógép és  így ki sem tudjuk próbálni Azt szeretném megkérdezni hogy lehetséges e hogy egy másik programmal meg indítani ami nct90t vagy fanuc nyelven kommunikálna.(Tehát arra gondoltam hogy azt feltelepíteni a számítógépre nccad helyett) Ha lehet hogyan lehet ezt kivitelezni ? Milyen programot ajánlatok ?    http://kepfeltoltes.hu/view/160112/P1380367_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>