Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

Gyati

Szia!

Ez egy léptetőmotoros gép, lehet másik programmal működtetni.
Nem elég feltelepíteni, át kell konfigurálni az új szoftverhez, hardveresen is.

http://www.machsupport.com/software/mach4/" TARGET=_fnew>Nézd meg ezt.

http://www.cncdrive.hu/UCCNC.html" TARGET=_fnew>De szerintem ez jobb lenne.

t5kzsyyvh

sziasztok!

olyan sok kiserletezo szaki van itt hatha valaki csinalt mar ilyet es tudna segiteni nekem:

egy rozsdamentes acelrudra (5mm) szeretnek felhuzni (elmozdulasmentesen) egy szilikon csovet (kulso atm. ~10-16).  
nem igazan ismerem a vastagabb csovek atmerojenek rugalmassagat.
szerintetek melyiket erdemesebb megvenni, az azonos belso atmerojut vagy az eggyel kisebbet?

koszonom!

Sz.József

Pontosan nem ismerem a hosszméreteket de sűrített levegővel csodákat lehet művelni...
A kerékpár kormányra is így szokták "elmozdulás mentesen" felhúzni a fogantyút.

ANTAL GÁBOR

Csak egy ötlet : a rudat kissé lekúpolod és rádugod a passzos csövet . Azután a cső másik végét egy csatlakozóval egy kompresszorhoz csatlakoztatod és enyhén nyomás alá helyezed . A cső kitágul. ( lehet hogy a kúpolt résznél nem fog tömíteni tökéletesen  oda sem neki ) Azután ráhúzod a rúdra , és lekapcsold a kompresszorról. ( vagy 30 éve ezzel a technológiával húzták rá a színes "mipolán " csövet a seprűnyélre -hogy szebb és drágább legyen )  

ANTAL GÁBOR

Józsi ! ebből is látszik hogy közel egyidősek vagyunk

t5kzsyyvh

koszonom mindkettotoknek!
remek otlet..

Sz.József

Ez egy kicsit áthallásos... :))
[#wave]

6rk75uezn

Na jelentkezem a képekkel,ha már olyan nagy vitát keltettem itt.
Délután összedobtam egy recézőt,este ki is próbáltam,tökéletesen müködik.
Köszönöm a segitséget/tanácsokat!!  

[#worship]

6rk75uezn

Még egy olyan merész ötletem is támadt hogy egyenes rovátkoló görgőt tudnék is csinálni,mondjuk 2mm es és 2,5mm est.Pont ilyen ritka is jó lenne,majd elárulom mihez,szóval kicsit tö...lős meló de...!Görgő alapanyagát kiesztergálni és felhegszteni felrakó elektródával,vagy felraknám awival törött vékony hss fúró lenne  hozaganyag,utánna méretre köszörülni (nincs köszörű szuportom) de meddig tart egyet csinálni szóval ha kész a görgő alap utánna osztó tárcsa fel a főorsómra majd a késtartóhoz egy flex 1 es korongal,megdöntve szögbe és kész,azt nem tudom hogy mi menne végbe a hss anyagon felrakáskor,ezért ez a verzió lehet feljtős,meg időigényes de ha olyan kell amilyen méret nincs akkor megoldható lenne.(sokan most biztos fogják a fejüket) [#wow1][#csodalk][#eljen]

000000000

Gratulálok a recéző készítésedhez!

Én, inkább nem bonyolítanám annyira. Elkészíteném PL. C45 anyagból. És megedzeném.  

ANTAL GÁBOR

Józsi Az érdemeidet nem kissebbítve : A két bejegyzés között 3 ( három)perc telt  Vegyél egy stoppert és próbáld meg begépelni amit írtam    3 perc alatt.  Minthogy percben van mérve az idő a 3 min valójában kicsit több mint 1min  is lehet

6rk75uezn

Köszi!l
Igen igen,erre én is gondoltam,de én úgy tudom elég nehéz normálisan le edzeni håzilag,vagy nem?Irhatnál erről egy kicsit,gondolom jó lenne egy infrás vagy lézeres hőmérő is hozzá hogy .....

w0hgtwf3w

Szép munka :)
Örülök, hogy nem adtad fel !

6rk75uezn

Köszi,nem olyan fából faragtak ;)