Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

wianidhnk

köszi szépen a segítséget így legalább tudom hogy kerítenem kell valakit aki ért hozzá  

zozo

...és hogy áll a 6/4-es acélcső rovátkolás ügye?  
-mert ez látom nem annak a projectnek a része.
Amúgy gratu, hasznos kis jószág lesz ez is.

6rk75uezn

Köszi,ma meglesz az is!Majd felhajintok egy képet.

2f428kduf

ywathzay

OK hogy hobby, de....
Egyenes 2mm-es "recéző" rovátkoló görgőt ugyanúgy lehet kapni, mint ferdét (igaz, boltban úgy 3200 darabja+ posta, ennyiért nem hiszem hogy megéri kínlódni). A C45 badarság (már majdnem azt írtam hülyeség, de még megsértődik valaki) ilyen célra. (esetleg bronzhoz) Acélhoz nem való. Erre van a szerszámacél. Amúgy nem tudod a c45-öt sem "kézből" edzeni, hőmérő ide v. oda. Legfeljebb felületileg indukciósan, azonnali hűtéssel, de ettől még nem válik szerszámmá.
Tudom, majd jönnek akik jobban tudják, de mióta van kemencém azóta tudom, hogy nagyon nem mindegy az előírt hőntartási, megeresztési hőfokok, idők betartása a végeredmény szempontjából. Ha mégis úgy gondolod, edzésben segítek, a héten is fogok kemencézni egy kis c45-öt.

sufnituning

sufnituning

Olyan jókat szoktam szórakozni bejegyzéseiden,
Te egy humoros ember vagy![#wink][#wink][#wink]

6rk75uezn

Köszi segitséged,jobb ötletem támadt,van 20 x 20 as Hss hasábom,na azt hogy tudnám kifúrni?Gondolom csak keményfém fúróval.Vagy hirtelen megmelegiteném a görgönekvaló közepét awival és kilágyulna.

000000000

Örülök, ha tudlak szórakoztatni időnként. Már nem éltem hiába.  

Valóban az átlagnál sokkal többször tartalmaz az írásaim némi humort, iróniát.
Amit, az esetek többségében félreértenek, vagy nem értenek.

Újra elolvastam a #28378 beírásom. Nem találtam meg benne a humort.
Persze, nem vagyunk egyformák.  
Esetleg segítenél, mi benne a humoros.  

sufnituning

Egyre jobb ötleteid támadnak[#confused]

sufnituning

Ja én azt hittem, csak viccből írtad a C45-öt

ywathzay

Már leírtam, én értem hogy hobby.....
de neked miért nem jó amit a gyárban erre a célra készítenek? Én is csináltam már ezer féle dolgot, de hss-t megmunkálni legfeljebb köszörűn. Vidd el, huzalszikráztasd ki, én erre jobbat nem tudok, akkor már a receficét is rátetetheted. Igaz benne lesz biztos vagy 10ezerbe.

TROMF22

No azért ©glazbox is termékeny volt....[#wink]

sasi

Szerszámacél helyett a C45 emlegetéséről a Gizike, meg a gőzeke esete jutott eszembe... [#nyes]

sufnituning

Meg arra sem tudok rájönni, hogy szegény HSS-t
miért akarod orvul kifúrni? a recézőnél a kerék a tengelyen forog, csak akkor nem, ha csapágyazva van, de akkor meg aluból is lehet a ház[#nemtudom]
Vagy ez már egy másik projekt? Bocs ha lemaradtam valamiről[#merges2]