Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

Sz.József

De leginkább az első LED-nek kellene aktívnak lenni bekapcsoláskor...

s7manbs8

Egy attiny2313 pont jó erre. Semmi alkatrész nem kell csak az IC, a ledek, meg ellenállás kb. no meg a program persze. Semmi bonylult rajzolat nem kell hozzá SMD tokos IC, SMD ledek, persze azt attól függ hogy akarod hogy kinézzen, maga a IC, meg pár ellenállás vagy 2x2 centibe elfér kb.

Vagy logikai IC- vel is meglehet csinálni

Sz.József

""Flowcodeal""
Megpróbálom kigooglizni...

zozo

Igen, tudom, de nekem csak a 12V kell az usb 5V-ról, arra meg tökéletesen müxik.
Már be is került a helyére, egy leválasztó kártyához. A bal alsó sarokban, a kábelek alatt :)
http://www.kephost.com/image/Sx6j" TARGET=_fnew>http://www.kephost.com/images/2016/01/08/IMG_1262.md.jpg" border=0>

keri

Akkor PIC.

5 láb kimenetnek konfigurálva, 5 bemenetnek jel váltásra megszakítással.

Megszakítás kezelésben megvizsgálni melyik gomb van nyomva, és elküldeni a hozzá tartozó szubrutinra, amiben törlöd a kimenetet, és beállítod azt az egyet aminek a gombját megnyomtad....

fogadjunk az lesz a következő, hogy nem tudod leprogramozni, és inkább küldjem el postán [#vigyor] szóval a következő kérdésem az hogy DIP vagy SMD tokozással kéred?

Sz.József

Nem kellene feltétlenül SMD...

Ki tudná ezt konkretizálni? (mondjuk 5 "csatornával"...
Persze nem ingyen...

pbalazs

Igen.
Ha olyan a flip-flop, hogy van aszinkron set és reset bemenete, akkor akármelyik LED lehet aktív bekapcsoláskor.
Az viszont tény, hogy kockacukor méretben csak mikrokontrollerrel lehet megcsinálni :)

Sz.József

Egy nekem is LPT kártyán műkszik...
Hasznos kütyü...

s7manbs8

A proci futó programja ennyi a lényege. Nem kell megijedni tőle.  

Még az elején csak definiálni kell melyik lába melyik bit, meg melyik kimenet bemenet stb.

loop() {
PORTD=0;
if (a_in) a_out=1;
if (b_in) b_out=1;
if (c_in) c_out=1;
if (d_in) d_out=1;
if (e_in) e_out=1;
delay_ms(1);
}

Sz.József

Én nem értek ezekhez a "hieroglifákhoz"... [#rinya]

s7manbs8

Én tudnám van alkatrész is, meg időm is, annyi, ami ehhez kell hétvégén.

s7manbs8

Csak bemutattam, hogy kb. mennyi a futó program egy ilyenben.

Éppen procizgatok amúgy is, így kézre esik a dolog, ha gondolod. Panelt meg megtervezzük, hogy hogyan gondolod kinézetre, mi hol legyen stb.

Sz.József

A DIP-es már jó lenne.
Igen, jól sejtetted, se leprogramozni se íróm (égetőm?) nincsen :)

s7manbs8

Én gy alkalmazom, hogy egy ciklusban törlöm mindet, utána meg amelyik megnyomódik, azt begyújtom, illetve hülyeség, csak akkor kell törölni , ha valamelyik nyomódik ... na mindegy erre még képes vagyok tán programozásilag. :)

Sz.József

Keri, Elektron!
Akkor mindkettőtöknek jelezném 4 db kellene úgy hogy bekapcsoláskor az első led legyen aktív.
Bízom benne, nem kell OTP kölcsönt felvennem hozzá... :))