Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

svejk

Ja és persze én voltam a tudatlan, keveredett bennem a mustgáz és szénmonoxid fogalma.

csakyt

Szeretném a segítségeteket kérni abban, hogy van egy fein rezmő csiszoló és vágó készülékem, de sajnos a fűrészlapok már elkoptak és ezeknek a lapoknak az újra küszörülését mivel lehetne megoldani. Sajnos horror árban vannak ezek a lapkák, így gondoltam ha lehetséges, akkor inkább megköszörültetem ha lehet, vagy veszek hoizzá valami olyasmi köszörűt korongot amivel ez megoldható. Tud valaki nekem tanácsot adni, merre induljak el? Ez a fűrészlap az ami elkopott.

http://www.fein.hu/media/datasheet/167548hu_hu.pdf
http://www.fein.hu/media/datasheet/167548hu_hu.pdf" border=0>

csakyt

VighLajos

Ez a helyes megoldás.
Amúgy érdekes a gázok keveredése, rétegződése. Egyetlen gázkeveréket tartalmazó palackra sincs ráírva, hogy használat előtt felrázandó. Gondoljunk csak a formattáló (forming), vagy hogyishíjják gázkeverékre: 4% H2, 96% N2, ha jól emlékszem. Nem külön jön ki a H2, majd a N2, ugye?
Ha egyszer összekeveredett, akkor nem fog szétválni. Ha lassan keletkezik, mint a mustgáz (CO2), akkor leülepszik. A CO (szénmonoxid) a keletkezésekor és szivárgásakor magas hőmérsékletű, és egyébként is nagyon kissé tér el a levegőtől a sűrűsége, így felfelé száll.
Jól lehet agyalni ezeken!

Fanyűvő

Az égéstermék hőmérsékletét nem vettem figyelembe, mikor írtam. Igazad van, a kazánnál tényleg felfelé fog szállni![#worship]
A Honeywell nem szokott hülyeségeket írni. Talán az egyetlen gyártó, akinek a készülékei meg szoktak felelni az ellenőrzések során.

csakyt

Köszi, ezt én is láttam és 10 ezerért itthon is kapható. Pont ez a 10 ezer forint az, ami horror egy ilyen kis fűrészlapért. Gondolom ezt a fűrészlapot is valahogy megköszörülik amikor készítik. A láncfűrészt is köszörülik, akkor gondolom ez is felújítható addig ameddig el nem kopik az a része ami edzett. Valami kis köszörű csak létezik hozzá. Vagy marószerszám és utána vissza lehet edzeni. Gondolom én.

vjanos

Ha meg lehet csinálni akkor a http://pilanatools.hu/index.html" TARGET=_fnew>Boronkay-cég valószínűleg megcsinálja.

csakyt

Köszönöm. Írtam nekik hát ha. Gondoltam már arra is, hogy talán egy kulcsmásoló a kulcsmásoló géppel is megtudná csinálni, de az nem tudom, vinne-e ilyen erős anyagot.

2f428kduf

De bizony szétválik. Ha a könnyübúvárok mélyre akarnak menni, speciális keveréket használnak, amiben a nitrogént, részben-egészben He helyettesíti. No ezeket a palackokat , bizony jól fel kell rázni!!

Csuhás

A józan eszem nagyon tiltakozik a gondolat ellen hogy egy gázkeverék magától szétváljon. ( Ez eleve entrópia csökkenés volna ) De bárkinek a saját élettapasztalata is ez ellen szól, pl a kölni illata sem ülepszik le egy szobában pedig ott nagyobb a eltérés a molekulák tömege között. Szóval ha van is felrázási utasítás annak nem a gázkeverék szétválása az oka.

Rabb Ferenc

Ha figyelembe veszed a sűrűségüket is akkor már nem ennyire kétséges a szétválás.

A levegőé 1,29 kg/m3, ebből a zoxigén 1,42 kg/m3 a nitrogén 1,25 kg/m3. Tehát elég közeli értékek. A hélium viszont csak 0,17 kg/m3. Ezért repül el a lufi is :)

Csuhás

Ha figyelembe veszed a kölni és a levegő sűrűség különbségét akkor evidens volna a szétválás, és mégsem történik meg.

Rabb Ferenc

Az alkoholgőz sűrűsége (normál légköri nyomáson és szobahőmérsékleten) közel azonos a levegőével. Az illatanyagok csak hozzátapadnak az alkoholhoz

2f428kduf

Az adszorpciós hűtőgépben csupán a gázok, gőzök fajsúly-különbsége mozgatja a dolgokat, és mozognak. Még ugyanazon anyag is, ha més hőmérsékletü, lássd: időjárás.