Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

jani300

Szia ! Annó a 80 as években a 300 as gyorsdarabolónak 3KW OS ,  400 asnak 4Kw os rövidrezárt forgórészű asszinkron motorja volt .Ezek ipari gépek .
Már írták , a szénkefés motor túlterhelhető rendesen . Barkács módban (néha egy-egy darabolás) bírja . Állandó túlterhelésre leég . Ha vékony anyagokat vágsz óvatosan elég lehet a 1.5 Kw is .

000000000

Használj kicsit komolyabb hajtást, ami próbálja a fordulatszámot stabilabban tartani valamiféle szabályzás (visszacsatolás) kapcsán.
Így kisebb fordulatokon is lesz nyomatékod.
Mezei, olcsó PWM kapcsolások ezt sajnos nem tudják.

6rk75uezn

Szia.
Köszi válaszod,ő igen kisebb anyagok vágására tervezem,azért is merem megkisérelni az 1,5 kw os motorral,40x40 max 50x50-es zártszelvények vágására használom,tehát nem 100-as I gerendákat darabolok rajta ipar szerűen.
Frekiváltóról hajtom majd.

jani300

Szalagfűrész ?
A sarokcsiszoló elkerülhetetlen szinte úgyis .
Elég avval borzolni a szomszédok idegeit :)
Van még egy kisebb gépi keretes fűrészem nekem is be kellene már üzemelni ...
A frekiváltó egyfázis miatt kell ?
Másképp nem látom értelmét .

torrente

Sziasztok, van egy 20mm-es alu lapom 40X40cm, amiből az épülő marógépem mozgó asztala készülne. Sajna van benne egy kb 0,5mm magas görbület az egyik irányban. Hol tudnám ezt a görbületet kimaratni? Budapest környékén.. köszönöm..

6rk75uezn

Szalagfűrészek drágák,annak épitésébe meg inkább nem kezdenék bele.
A freki váltó azért kell mert nincs 400V-om,tehát ahogy irod az egyfázis miatt kell.

szf

Gyàri gyorsdaraboló nem érdekel?
A szallagfűrész üzemeltetése nagysàgrendekkel olcsobb és tisztàbb.

6rk75uezn

hje3wyntn

Sziasztok!  
Használja valaki a SPROCKETEER 2.0 lánckerék szerkesztő programot? Régen próbáltam, és jól végezte a dolgát, de most rossz DXF -et generál. Szét van hullva a rajz. Több gépen is próbáltam már. Ha valaki ki tudná próbálni, és ha neki jó DXF -et generál elküldhetné nekem, nagyon megköszönném. Bike520/ 52 fogas kellene. Letölthető programocska.  

Előre is köszönöm!

szf

Küldök majd képet.Nem az enyém.

Szalai György

Kapcsolhatod.
De nem volna célszerűbb egy IP66 védettségű rugóssal, ami az adok-veszek Amatőr #28181 képének jobb szélén van. (Az már az én készletem büszkesége.)
Hasonló a Virbo #28193-ban is látható.

6rk75uezn

Van egy nagyobbacska nem mai Evig végálláskapcsolóm is,ha jól emlékszem IP44 es,inkább azt használjam?

vadember

Itt van online verzió az nem függ a gépedtől.
http://www.idleamusements.com/?page_id=54" TARGET=_fnew>Link

3sh8cr9ju

Heló,segitséget szeretnék kérni.  
Van egy cnc gépem már két éve dolgozok rajta gond nélkül,csakhogy most vettem rá egy új spindelt(aszinkron,1.5kw 400hz,inverterel,kinai)mikor bekapcsolom az invertert még ok minden,de mikor elinditom a spindelt a léptetőmötorok életrekelnek minnél magassabb frekvenciára állitom az invertert annál intenzivebb a dolog,földet mértem jó,kábelek árnyékoltak..stb.  
Vélaszotokat előre is köszönöm.