Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

000000000

000000000

Nem eladni, hanem beforrasztani akarom őket.

000000000

najó... örülj hogy régiség és működik... :)

t62d6ha2b

Szia!

Abban nem vagyok biztos, hogy az IPA jó erre a feladatra, de szívesen küldök egy kis flakonban, ha gondolod.

b4nm7gjvr

xg2w6ib9x

Szia !
Ha nekem lenne hasonló problémám, elsőnek megpróbálnám egy finom szálú kis körkefével (a Dremel, meg a Proxon gyárt ilyeneket) mechanikusan letisztogatni. Aztán ha még mindig nem elég tiszta beszereznék egy kis Sidol fémtisztítót és azzal próbálkoznék.

KBalázs

Azt azért érdemes tudni, hogy az elektronikai alkatrészek lábai mindenféle fura ötvözetbôl vannak. Lehet benne pl. vas is. Ez azért lényeges, mert lehet hogy durvább csiszolás után a forrasztása megnehezedik.

svejk

Tipikusan a régi Texas TTL és az orosz IC-k lábai szoktak mmegbarnulni megfeketedni.
Én egyszerűen 1000-es vízpapírral áthúzom őket annyi elég szokott lenni a normális beforrasztáshoz.

Úgy 10-15 éve vettem a Speedshop-ban mobiltelókhoz való ultrahangos mosót direkt erre a célra.  
Izopropil aélohol és víz keverékével próbáltam, rá se bagóztak az IC lábak.  
El is passzoltam gyorsan a mosót.

KBalázs

Vagy rosszul tárolástól? Talán a nedvességet nem szeretik, de ez csak tipp. Pár éve kaptam ismerôstôl egy marék kék ledet, (ami ugye nem lehetett 20 éves) és mindnek tök fekete volt a lába. Úgy rémlik hogy forrasztáskor nem volt gond, de erre nem vennék mérget.

000000000

Először is, mindenkinek köszönöm a segítségét, segít szándékát.

000000000

Korra valóban régiek, de nem voltak használva.

000000000

Ahogy írtad, te sem vagy biztos a hatásában és Svejk is arról számolt be, hogy nem volt megelégedve az eredménnyel.  
Köszönöm szépen a felajánlásodat, de nem kérem a szert, mert csak feleslegesen terhelnélek vele.

000000000

A mechanikus tisztításra nem vállalkoznék, mert már annyira nem biztosak a kezeim.
Köszönöm szépen a tippet.

000000000

Én is azt tapasztaltam, hogy bizonyos gyártók termékeinél volt tapasztalhat a jelenség.
Egyforma körülmények között lettek tárolva. (télen fűtetlen helység, az alkatrészek kis dobozokban)
Volt amelyik feketedett és volt amelyik nem.

Legfeljebb hanyagolom az esztétikát.

Köszi az infót.

s7manbs8

Mi lesz belőle készítve ?