Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

svejk

Akkor valóban valami más lehet a bibi.
Az egyéb fénnyel én sem szoktam sokat foglalkozni, ha nem felejtem el, akkor letekerem kissé a fénycső fényerejét.
A Nyák-gyártó ismerősömnél sárga színű fénycsövek vannak a "sötét" helyiségben.

000000000

Valószínűleg ez lesz a hiba.
Majd meglátom, hogy mit mond a kereskedő.

s7manbs8

Lenne egy akusztikus gitár, aminek az a baja, hogy a nyaka a tövénél a testtől elvált, de a bundoknál felül még tartja, anélkül, hogy azt felfeszíteném, alul a valamekkora résen keresztül miféle ragasztót lehetne beönteni, amitől megragadna vagy előbb ki kell tisztítani valahogy ? Hátha van itt valaki asztalos vagy gitár készítő mester.

000000000

Ezek az modern faragasztók már sokkal erősebbek mint maga a fa, de ha nem tud beszívódni a fába akkor közel sem tart akkorát mint kellene.
Ha kedves neked még az a hangszer szerintem bízzad szakemberre.  

s7manbs8

Nem az enyém, épp azért kérdezem, hogy megvenném, ha meg tudom csinálni, más kezébe az nem kerülhet, én fogom pengetni is ... :)

s7manbs8

Mondjuk legrosszabb esetben át lehet fúrni és csavarral megfogatom, az tuti nem engedi el, a kinézete meg mindegy, mert nem koncertezni fogok vele a TV -ben.

ra8nsmk6w

Zömében csavarozni szokták. Van itt gitárkészitő mester is sajnos ritkán jelentkezik.
Keress youtube videókat. Nagyon sokat fogsz találni á-z ig

000000000

Egy biztos a régi ragasztóréteget nem ártana eltávolítani, felcsiszolni.
Csavarozást meg egy kicsit barbárnak érzem egy hangszernél.

xg2w6ib9x

Hali !

Crow fórum társat keresd, ő foglalkozik gitár építéssel.

s7manbs8

Eszembe jutott nekem is a neve. Mindenesetre a le nem jött részt is ha le lehet valahogy szedni, akkor rá lehetne újra ragasztani, felcsiszolva előtte.

B.Zoltán

Két komponensű ragasztóval ragasztottam meg a nejem gitárját , az ugyan így járt.

A fa ragasztó ide nem jó , nem elég merev és nem elég erős. Előtte ez is ezzel a fehér ragasztóval volt ragasztva.

A hangszerész rokonom is ezt javasolta , én a Aldis vagy már nem tudom , hogy hol árulták azzal ragasztottam.
Előtte vasfűrészlappal jól felérdesítettem és a régi fehér ragasztót ki szedtem a résből a fűrészlappal.

Lehet , hogy van ettől jobb módszer , de ez a gitár már nem érdemelt komolyabb  javítást.  
Egy éve tart a ragasztás , nem tudom meddig?

s7manbs8

Szalai György

Pillanatnyilag a poliuretán alapú faragasztóktól nem ismerek erősebbet, jobbat, szebbet.
Réskitöltő, de ennek is tiszta, maradványoktól mentes fa felület kell.
Kiszáradástól szétrepedt sózó teknőt is ragasztottunk vele, azóta nem ereszti a húslevet.

bjrazucpx

Sziasztok!

Valaki tudna segiteni, hogy miért nem működnek a kiskép linkek IMGserv-ről?

Nincs elgépelés, ki van hagyva szünet, mégsem jeleníti meg, csak a szöveget... adok veszek-ben 7:50-kor próbálkoztam. Kíváncsi lennék, hol lehet a hiba...?

KBalázs

A nagyképet amikor látod, ott jobb egérgomb, és kép megjelenítése. Ekkor látod fent az igazi linket amit be kell szúrni általában.